3 retete culinare:
Mee goreng
Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o mâncare ieftină şi revigorantâ, împreună cu o ceaşcă de teh tarik fierbinte, un fel de ceai negru, cu multă spumă.Mee goreng sunt de fapt nişte tâiţei galbeni subţiri, prăjiţi, care capătă consistenţă şi devin mai săţioşi după ce li se adaugă ouă, legume, ceapă, ardei iuţi şi roşii.
In versiunea vegetarianâ se foloseşte tofu. în restaurantele din supermarketuri, în mee goreng se pune şi piept de pui uşor prăjit în wok cu puţin sos chilii, precum şi creveti şi sos de stridii, care fac această mâncare ceva mai pretenţioasă din punct de vedere gastronomic. Este un adevărat deliciu datorită delicatelor ei senzaţii gustative.
Restul il gasiti aici.
Taitei Yakisoba
Yakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt, uneori chiar se serveşte într-o chiflă cu maioneză şi ghimbir murat.Yakisoba se pot consuma în restaurant, dar şi la tonetele de pe stradă care vând această mâncare aşa-numiţilor sarariman (funcţionari) sau petrecăreţilor întârziaţi, ca gustare care sa le ţină de foame până ajung acasa.
Restul il gasiti aici.
Waterzooi
Deşi nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei.Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în Gent şi că iniţial se făcea cu peşte de apă dulce – biban, crap şi ţipar – care putea fi pescuit în canalele din zonă. In prezent, pentru a prepara waterzooi ă la Gantoise se foloseşte peşte oceanic, de pildă calcan, sau fructe de mare.De asemenea, azi se face waterzooi şi cu carne de pui.
Restul il gasiti aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu