Retete de Paste:
Ruladă de cartofi si fasole
11 September 2010
Cureţi 2 morcovi şi o mână de fasole păstăi şi le pui la fiert.
Separat, fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi şi îi fărâmi, apoi
îi amesteci cu puţină margarină şi sare (după gust) astfel încât să
obţii un piure mai tare. Intinzi apoi piureul în foaie subţire pe o
folie…
Read more »
Read more »
Mazare batută cu şniţel de soia
11 September 2010
Ingrediente: 1 pungă şniţele de soia o cutie cu mazăre boabe 1 cană
ulei felii de franzelă sifon 1 foaie dafin piper sare 1 roşie Mod de
preparare: Mazărea o fierbi în apă cu sare şi foaia de dafin, iar
separat fierbi şniţelele în apă cu sare. Când e fiartă mazărea o
strecori,…
Read more »
Read more »
Chec cu morcov, măr si stafide
11 September 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă morcov dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă măr dat pe
răzătoarea mare 1 ceaşcă zahăr 3 ceşti fiănă 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă
stafide 1 linguriţa bicarbonat 3/2 ceaşcă suc de portocale 1 linguriţă
paf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă coajă rasă de portocală
Mod de preparare: Amesteci…
Read more »
Read more »
Ciulama de burtă cu garnitură de mămăliguţă
11 September 2010
Ingrediente: 800 g muchie de burtă 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g
făină sare piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai Mod de preparare: Burta
se freacă cu mălai, se spală in multe ape, se opăreşte, se spală din nou
şi se pune la fiert în apă cu sare, ceapa,…
Read more »
Read more »
Nucă de căprioară cu şuncă ,garnitură de varză creaţă cu costiţă şi cabanos, ciuperci prăjite şi budincă de cartofi cu ceapă
11 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg nucă de căprioară 12 felii şunca presată sau
jambon 2 cepe 100 g zarzavat sare piper cimbru 1,200 kg varză creaţă
150g cabanos 80 g costiţă afumată 400 g cartofi 2 linguri sos alb 150 g
unt sau margarina 50 g pesmet ou 10 ciuperci mari 1 pahar vin Mod…
Read more »
Read more »
Somn la grătar cu sos alb
11 September 2010
Ingrediente: 4 cotlete de somn 100ml ulei 2 morcovi 200g fasole verde 1
conopidă mică 12 verze de Bruxelles 2 cartofi mari lingură făină 100 g
smântână 50ml vin alb 1 gălbenuş de ou 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se
sărează,…
Read more »
Read more »
Rata inăbuşită în sos picant cu garnitură de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacăze
11 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg sare piper 40 g zahăr 50 g jeleu
de coacăze 150 g unt 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură făina 2 linguri sos
brun 1/3 l supă 100 g zarzavat 1 pahar vin roşu 5 cuişoare 6 pere 12
crutoane Mod de preparare: Se frige…
Read more »
Read more »
Salată de ceapă ca în Maramureş
11 September 2010
Ingrediente: 5 cepe 2 linguri ulei 1 lingură bulion sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai solzişori şi o strângi într-un
prosop curat de bucătărie. O „baţi" apoi cu o lingură de lemn pină se
înmoaie şi i se scurge zeama. O pui apoi într-o strecurătoare şi o
treci…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu garnitură la cuptor de mere şi dovlecei fierţi, anghinarea sotată în unt
11 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 300 g nuci noi 12 mere mai mici 500 g dovlecei cu
floare 8 bucăţi anghinare fără frunze sau 400 g napi 1 păhărel vodcă
sare 1/2 l supă 2 linguri ceai de mentă 350 g unt 2 linguri smantană 2
gălbenuşuri 1 lingură oţet Mod de preparare: Fazanul se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu stafide
11 September 2010
Ingrediente: 100 g stafide 200 g orez 200 ml ulei 150 g ceapa 100 g
bulion 250 g morcovi 500 g rosii 2 legaturi verdeata sare piper Mod de
preparare: Cureti ceapa, o tai pestisori si o pui la calit in ulei. Pui
orezul ales si spalat, morcovul ras, stafidele, sare, piperul,
verdeata…
Read more »
Read more »
Cocktail Manhattan
11 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în
lichid Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/70 rye whiskey 3 /10
vermut roşu o picătură de angostura Este una dintre primele băuturi
combinate. Originea sa este incertă conform…
Read more »
Read more »
Salată picantă de post
11 September 2010
Ingrediente: 2 ţeline 2 morcovi 1 ceapă roşie 2 gogoşari din oţet zeama
de la o lămâie 1 linguriţă hrean răzălit ulei muştar 100 g măsline
piper sare frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina
şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai foarte mărunt
măslinele şi un gogoşar (unul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovleac de post
11 September 2010
Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă
făină 1 linguriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe.
Intr-o oală de 3 l pui…
Read more »
Read more »
Budincă de peşte cu tăiţei
11 September 2010
Ingrediente: l kg peşte 500g tăiţei 3 ouă 2 linguri făină 100 ml lapte
250g smântână 200g caşcaval 200g unt linguriţă cimbrişor 6 căţei usturoi
5 roşii sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine
peştele, apoi se pune la fiert, cu jumătate din cantitatea de cimbru şi
usturoi şi…
Read more »
Read more »
Fazan
11 September 2010
Ingrediente: 1 fazan zarzavat 1 ceapă 150° ulei de porumb 100 g coniac
250 g ficat de pasăre 150 g unt 1 cutie ciuperci 1 ou fiert 250 g aspic
300 g mere şi pere crude 300 g cartofi 150 g telină 250 g maioneză 8
bucăţi tarte din aluat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Raţă sălbatică cu gutui cu garnitură de crochete de gris
11 September 2010
Ingrediente: 2 raţe a 800-900g 750 g gutui 1 pahar vin roşu 1 lingură
făină 200 g ulei 40 g zahăr sare 80 g griş 1 /4 l lapte 59 gbranză rasă 2
ouă pesmet 1 lingură bulion 1/4 l supa Mod de preparare: Se frig
inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei…
Read more »
Read more »
Gască sălbatică umplută cu garnitură de piure de cartofi şi legume sotate
11 September 2010
Ingrediente:
1 gască a 3 kg ficatul şi pipota de la gîsca 300 g carne porc 1 felie
franzelă ouă sare piper cimbru 1 pahar vin 1/2 lingura făină 80 g
costiţă afumată 2 cepe 100 g zarzavat 400 g carote 400 g mazăre 1
conopidă 600 g cartofi 1 legătură pătrunjel 100 g unt…
Read more »
Read more »
Borş pescăresc
11 September 2010
Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi
rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş Mod
de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert
peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de
minute, se strecoară şi…
Read more »
Read more »
Raţă cu perişoare din aluat şi carne cu garnitură de perisoare cu mărar şi sote de mazăre
11 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 300 g carne de porc sau mînzat 2
linguri aluat de ecler 1 ou 2 legături mărar 100 g zarzavat 2 cepe sare
piper 150 g unt 400 g mazăre fină 3 linguri smîntînă 1/2 1 supă cimbru
Mod de preparare: Se frige inăbuşit raţa, circa…
Read more »
Read more »
Raţă umplută cu garnitură de sote de bureţi şi varză roşie cu costiţă
11 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 300 g carne de porc 2 ouă sare piper 2
cepe 150 g costiţă afumată 400 g cartofi 800 g varză roşie 3 mere 300 g
bureţi 150 g grăsime puţin zahăr Mod de preparare: Se prepară raţa
pentru umplut. Cartofii se taie cuburi mici şi se…
Read more »
Read more »
Căprioară cu sos de smantană cu garnitură de piure de cartofi
11 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg came macră de caprioară 2 cepe 1/2 lingură faină
sare 1 linguriţă boia 150 g smantană 400 g cartofi 150 g unt 1/4 l
lapte 4/3 l supă sau apă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi mici
egale, se sotează în unt cu ceapă tocată, apoi se pun faina,…
Read more »
Read more »
Sitari fripţi la cuptor cu garnitură de intestine, cu slănină şi pesmet la cuptor pe crutoane
11 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 200 g slănină sare piper 12 crutoane
triunghiulare coapte 2 linguri pesmet 1 ou 400 g cartofi ulei de prăjit 1
legătură creson sau foi de salată Mod de preparare: Se curăţă sitarii
cu gat, cu cap şi se scot intestinele. Capul cu gîtul, copanele şi
pieptul se frig în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Pui cu portocala, praz si sos caramelizat (reţete video)
10 September 2010
Despre bere
10 September 2010
De la germinaţia orzului la malţ Pentru a produce malţ, se germinează
boabele de orz, acestea fiind puse în apă: în felul acesta, se
favorizează dezvoltarea enzimelor care vor permite apoi transformarea
amidonului conţinut în boabe în zaharuri solubile în apă. în vederea
acestui scop, după o primă jumătate de zi, seminţele sunt scoase…
Read more »
Read more »
Ingredientele whisky-ului
10 September 2010
Independent de ţara unde se produce, elementele esenţiale pentru
fabricarea whisky-ului sunt mereu aceleaşi: apa, cerealele şi drojdia.
De fapt, deşi este adevărat că diferenţele între diversele tipuri de
distilare (de exemplu între un bourbon american şi un blended scoţian)
sunt legate în mare măsură de tehnicile de elaborare, este mult mai
importantă calitatea…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sfeclă
10 September 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 sfeclă mare 2
cepe 3 căţei de usturoi ulei sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile
proaspete sau le scurgi de zeamă, dacă sunt din conservă, le treci sub
un jet de apă rece, le tai feliuţe şi pe cele proaspete le pui la fiert…
Read more »
Read more »
Tartă cu struguri
10 September 2010
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de: 250 g făină 125 g unt 1 lingură apă sare
Pentru cremă ai nevoie de: 50 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g făină
1/4 l lapte 1 kg struguri albi şi negri Mod preparare aluat: Frămânţi
din toate ingredientele o cocă sfărâmicioasă pe care…
Read more »
Read more »
Cocktail Manhattan Dry
10 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de iămâie în
lichid Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/10 rye whiskey 3/10
vermouth dry o picătură de Angostura Bitter Versiune sec a mai
celebrului Manhattan, este oferit ceva…
Read more »
Read more »
Potarnichii cu legume
10 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi
uscaţi 300 g apagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g
ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie Mod de preparare: Se curăţă, se
spală potarnichile, se taie bucăţi şi se curăţă de oscioare mici
posibile.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu găluşte de făină
10 September 2010
Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50
ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai
mărunt şi le pui la fiart în apă cu sare, dar opreşti 1…
Read more »
Read more »
Gască sălbatică împănată cu şuncă cu garnitură de cartofi ducesa, chiftele de spanac, fasole şi ciuperci umplute
10 September 2010
Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg l/4 l vin 1 păhărel de coniac sare
piper cimbru 200 g făină 1,500 kg spanac 400 g fasole fidea 12 coşuleţe
coapte din aluat fraged 1 cutie mare de crabi sau 25 cozi de raci 150 g
file afumat 20 ciuperci mari 400 g cartofi 4…
Read more »
Read more »
Raţă umplută cu pilaf de raci
10 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 1 cutie crabi sau raci (20 bucăţi) sare
1/2 linguriţă de boia 300 g orez 150 g unt 2 cepe 2 mere 1 lingură
făină 2 linguri smantană 4 bucăţi cuişoare 60 g costiţă afumată Mod de
preparare: Se spală bine raţa şi se scot din interior…
Prepeliţe la frigare cu garnitură de macaroane cu ciuperci, limbă, şuncă, caşcaval, şi roşii umplute cu ouă
10 September 2010
Ingrediente: 9 prepeliţe 6 roşii de umplut 3 ouă 250 g macaroane 50 g
limbă afumată fiartă 50 g şuncă 200 g ciuperci 200 g unt 50 g parmezan
sau caşcaval sare piper 1 păhărel de coniac 3 linguri oţet 1 legătură
verdeaţă pesmet Mod de preparare: Se prepară prepeliţele şi se frig…
Read more »
Read more »
Sitari la cuptor cu garnitură de tarte umpulte cu ficat, midii, ciuperci, ouă şi intestinele de sitari, conopidă natur cu unt şi cartofi chips
10 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 12 tarte de o persoană coapte din aluat fraged
300 g cartofi ulei de prăjit 160 g ficat 25 midii 3 ouă 1 ceapă 1
lingură făină 150 g unt 1 conopidă 1 lingură bulion 150 g ciuperci 1/2
pahar vermut 1 păhărel coniac Mod de preparare: Se face rantaş…
Read more »
Read more »
Pateu de soia
10 September 2010
Ingrediente: 200 g boabe de soia 2 cepe 150 ml ulei piper boia
coriandru măcinat condiment sare Mod de preparare: Alegi soia şi o
pui la fiert cu puţină sare timp de 30-40 de minute în oala cu presiune.
Intre timp, tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare şi o pui…
Read more »
Read more »
Cocoş de munte rasol cu garnitură de varză de Bruxelles, tăiţei cu bureţi, şuncă şi branză
10 September 2010
Ingrediente: 1cocoş de munte 250 g tăiţei de casă 200 g bureţi 500 g
şuncă 60 g caşcaval 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă 2
rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 30 g hrean 1 lingură făină 2
linguri smantană 1/4 pahar oţet puţin zahăr Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de fasole albă cu morcovi
10 September 2010
Ingrediente: 2 căni de fasole uscată albă, fiartă 3-4 morcovi fierţi
1-2 cepe roşii 100 g măsline fără sâmburi ulei sare oţet după gust Mod
de preparare: Tai mărunt morcovii, ceapa şi măslinele, apoi le amesteci
cu fasolea fiartă şi pui ulei, oţet şi sare după gust. Salată de fasole
albă cu morcovi…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu dovleac
10 September 2010
Faci un aluat pentru foi astfel: Amesteci 1 kg făină cu 1 cană apă
călduţă, 1 ceşcuţă ulei şi 1/2 linguriţă de sare şi frămânţi până obţii
un aluat potrivit pe care-l laşi să se odihnească 30 de minute. Mod de
preparare: Cureţi 1 dovleac nai mare de coajă şi seminţe şi îl…
Read more »
Read more »
File de şalău cu sos de vin
10 September 2010
Ingrediente: 4 fileuri de şalău ceapă 200 ml vin 50g unt 10g făină
gălbenuş de ou 200ml smântână 1 legatura pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun
la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi
sarea. Se lasă să fiarbă acoperit 10…
Read more »
Read more »
Conopidă cu cartofi
10 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă 6 cartofi 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare
pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele
şi o fierbi în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Cartofii îi fierbi
în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Ungi apoi tava cu ulei şi
aşezi în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi si cremă din zahăr ars (de post)
10 September 2010
Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o
cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte
zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest
sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un
vârf de cuţit de…
Read more »
Read more »
Paste fainoase cu soia
10 September 2010
Ingrediente: 300 g pase (spirale sau melcişori) 1 pungă granule de soia
(200 g) 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de
preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi în apă
şi granulele de soia. Intre timp, decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare
şi le pui…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Balls (video)
10 September 2010
Ingrediente: 25 ml blue Curacao 25 ml light rum 150 ml raspberry syrup
Some ice cubes 1 maraschino cherry 1 hurricane glass 1 ice crusher (or
wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board 1
straw Vezi mai multe video din Blog
Read more »
Read more »
Peste cu kiwi si ardei iute
10 September 2010
Ingrediente: 4 felii de peşte gras (crap, somn,morun) 6 kiwi nu foarte
coapte 1/4 leg. pătrunjel 1 ceapă mică 2 roşii mici 1 lingură suc de
lămâie 1 ardei iute roşu 1linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare:
Se curăţă kiwi şi se pun în vasul de blender 4 fructe tăiate bucăţi
împreună…
Read more »
Read more »
Crap cu smantană şi cartofi
10 September 2010
Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml ulei 600g smantană l kg cartofi
100 ml lapte linguriţă piper boabe 1/2 lămâie sare Mod de preparare:
Se curăţă de solzi şi de măruntaie peştele, se spală bine, apoi se
crestează pe ambele părţi şi se pune într-o tavă. Cartofii se curăţă de
coajă, se…
Read more »
Read more »
Pilaf de prepeliţă cu garnitură de ciuperci sotate
10 September 2010
Ingrediente: 9 prepeliţe 300 g orez 12 ciuperci mari 250 g unt sare
piper 1 l supă 1/2 lingură făină 2 linguri smîntînă Maggi 1 ceapă 3
linguri oţet Mod de preparare: Se prepară prepeliţele şi se prăjesc
în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb, cu…
Read more »
Read more »
Marar verde conservat pentru iarna
10 September 2010
Mod de preparare: În sare Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se
aşază într-un borcan de 1/2 de kilogram, presărând sare între rândurile
de mărar. Până a doua zi mărarul lăsându-se, se adaugă alt mărar, de
asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra
cruciş două scândurele, apăsând uşor, astfel…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci cu roşii
10 September 2010
Ingrediente: 250 g ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 2 linguri ulei
2 linguri orez 1 lingură verdeaţă tocată sare puţin zahăr 1 borcan de
roşii în bulion sau 1/2 l bulion Mod de preparare: Morcovul,
pătrunjelul şi ceapa le razi şi le pui la fiert într-un litru de apă
până se…
Read more »
Read more »
Ciorbă din cuburi de soia
10 September 2010
Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le
scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe
râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi
cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi
le laşi…
Read more »
Read more »
Chiftele din ceapa
10 September 2010
Ingrediente: 750 g ceapă 1 linguriţă sare 1 linguriţă chimen 1/2
linguriţă sofran 1 ardei iute 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 150
ml ulei piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o presari
cu sare şi o pui deoparte 30 de minute să-şi lase sucul. Apoi o
presezi…
Read more »
Read more »
Raţă sălbatică marinată cu arpagic şi ciuperci cu garnitură de găluşte de cartofi cu pesmet
10 September 2010
Ingrediente: 2 raţe a 800 g 300 g arpagic 100 g zarzavat 150 g ulei 300
g cartofi 2 ouă 2 linguri făina sare piper cimbru pesmet 1 pahar vin
250 g ciuperci 1 lingură bulion 1/21 supă Mod de preparare: După ce
raţele au stat în marinată, se usucă cu un şervet…
Read more »
Read more »
Prepeliţe la cuptor cu garnitură de cartofi chips
10 September 2010
Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g
cartofi 1 legătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane
prăjite Mod de preparare: Se prepară prepeliţele ca la şi se prăjesc
în tigaia bine încinsă, numai să se rumenească. Cînd s-au răcit se
îmbracă cu felii…
Read more »
Read more »
Sitari la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, raci şi intestine de sitari cu costiţă, ou şi pesmet gratinate
10 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 3 linguri smantană sare 1 linguriţă boia 2
linguri făină 3 ouă 400 g cartofi 40 g costiţă afumată 1 lingură pesmet
150 g unt 3/41 supă 300 g bureţi 1 legătură mărar 1 ceapă 12 crutoane
triunghiulare Mod de preparare: Se curăţă şi se spală sitarii, apoi se
frig…
Read more »
Read more »
Fazan umplut cu ficat şi şuncă cu garnitură de sote de morcovi, cartofi noi fierţi, daţi in unt, ciuperci umplute şi conopidă natur
10 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 300 g ficat 100 g şuncă sare piper cimbru 1 ceapă 1
pahai vin roşu 300 g morcovi 400 g cartofi noi 12 ciuperci mari 180 g
unt 1 lingură făină 1 ou 1 felie franzelă 1 conopidă 1 lingură oţet
Mod de preparare: Se curăţă fazanul cu atenţie să…
Read more »
Read more »
Raţă cu portocale cu garnitură de pilaf
10 September 2010
Ingrediente: 1,750 kg raţă 6 portocale 50 g zahăr 1 lingură făină 3/4
supă sau apă 1 pahar vin roşu 200 g orez 200 g unt sau ulei sare 1
bucată scorţişoară Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor
incins circa 20 minute. Separat se face rintaş clin unt, făină, 20…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Peşte rece in lipie (video)
10 September 2010
Salată de mere
10 September 2010
Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb sec 50 g zahăr 1 vârf de cuţit de
scorţişoară măcinată Mod de preparare: Cureţi merele de coajă, le tai
felii de 1 cm grosime şi le aşezi în salatieră sau în castron. Fierbi
vinul cu zahărul şi scorţişoara timp de 1 minut, apoi torni…
Read more »
Read more »
Tort de cremă cu banane
10 September 2010
Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar
ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură
cacao 1 esenţă de rom Mod de preparare: Amesteci bine toate
ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat
într-o formă de tort.…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu maioneză si mere
10 September 2010
Ingrediente: 3 ţeline 2 morcovi 2 mere 1 ou crud, unul fiert 50 ml ulei
zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar sare Pentru decorat ai
nevoie de: măsline un albuş fiert 2-3 felii de ardei roşu, tăiate
cubuleţe frunze de pătrunjel Mod de preparare: Pregăteşti intai
maioneza amestecând gălbenuşul…
Read more »
Read more »
Turtă dulce de post
10 September 2010
Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură
esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf
linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de
portocală Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă,
stingi cu apă şi adaugi şi…
Read more »
Read more »
Galatina de potarnichii cu garnitură de legume de sezon, aspic şi salată de sezon
10 September 2010
Ingrediente: 1 potarniche mare 500 g came de porc sau căprioară 160 g
limbă afumată fiartă 80 g slănină sare piper 1/2 păhărel coniac 1 albuş
1/2 pahar lapte Mod de preparare: Se curăţă şi se spală potarnichea,
şi cu un cuţit tăios se scoate pielea cu carnea, începand din spate, cu
băgare…
Read more »
Read more »
Bomboane de biscuiţi cu vişine
10 September 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri
nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru
sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr Mod de
preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii un sirop
legat pe…
Read more »
Read more »
Salată de ton
10 September 2010
Ingrediente: 1 conservă ton 100g orez 5 ml ulei de măsline 6 măsline
mari 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 morcov 1 lămâie 1 legatura pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Se fierbe orezul împreună cu morcovul
tăiat cubuleţe mai mari. Ceapa şi ardeiul gras se taie rondele, apoi se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nuci
10 September 2010
Ingrediente: 200 g miez de nucă măcinat 250 g orez 250 g ceapă 150 ml
ulei 100 g morcovi 50 ml suc de roşii 200 ml vin alb sec piper sare 1
varză mărişoară Mod de preparare: Desfaci varza şi pui foile la
desărat în apă rece pentru câteva ore. Cureţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Desert cu mere, orez si frisca
10 September 2010
Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1
esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală
2-3 linguri margarină Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în
cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui la fiert orezul cu
3…
Plăcintă cu gutui
10 September 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 pachet margarină 5 linguri apă minerală 1
linguriţă bicarbonat puţină sare 1 kg de gutui ulei pentru călit gutuile
5 linguri de zahăr Mod de preparare: Cerni făina şi adaugi
margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi
împărţi aluatul în două şi faci două foi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci
10 September 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de
lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină 1 praf de copt
250 g gem de prune Mod de preparare: Amesteci în:r-un castron brânza
de vaci, bine stoarsă, cu oul, uleiul, zahărul,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu sfecla rosie
10 September 2010
Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă
roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau
zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă
condiment sare Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în
apă rece de…
Read more »
Read more »
Fazan umplut cu garnitură de pilaf
10 September 2010
Ingrediente: 1 fazan de circa 1,700 kg 350 g came de porc sare piper
cimbru 1 lingură făină 180 g unt 250 g orez 400 g ciuperci sau burcii 1
pahar vin roşu dulceag 1 ou l felie franzelă 1/2 l supă 1 ceapă verde
Mod de preparare: Se prepară fazanul cu un…
Read more »
Read more »
Cornuri cu crenvursti
10 September 2010
O
reteta de cornuri cu crenvursti din: lapte, ulei, faina, oua, zahar,
drojdie, sare si crenvursti. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceşcuţă
cu ulei 2 căni cu făină 2 ouă 2 linguri zahăr drojdie cât o nucă 1 praf
de sare Umplutura: 8- 10 crenvursti Mod de preparare: Din drojdie, o
lingură de…
Read more »
Read more »
Ciorbă delicioasa de burtă
10 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2
gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie
de dafin 1 ceapă 150 g zarzavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei
300 g gogoşari în oţet Mod de preparare: Burta se freacă…
Read more »
Read more »
Raţă cu perişoare de ficat şi peşte afumat cu garnitură de pilaf
10 September 2010
Ingrediente: 1 raţă mare 300 g ficat 2 ouă 200 g file de peşte afumat 1
ceapă 1 felie franzelă 100 g unt 150 g ulei 2 linguri făină 250 g orez
1/2 linguriţă boia sau şofran sare piper 1 pahar vin 1 păhărel coniac 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă,…
Read more »
Read more »
Turnedouri de urs la grătar cu garnitură de chiftele de cartofi, castane glasate şi mere coapte
10 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de urs de la spinare 300 g castane 300 g
cartofi 2 ouă 2 linguri făină 150 g ulei sau margarina sare piper 50 g
stafide 8 mere puţin zahăr 80 g şuncă afumată Se fac 12 chiftele (mai
plate) de cartofi sau pireu de cartofi, 2 ouă, 11/2 lingură făină…
Read more »
Read more »
Potarnichii la cuptor cu garnitură de mere coapte, varză roşie brezată şi sote de cartofi cu ceapă
10 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2
linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1kg varză roşie 500 g
cartofi 6 fire de ceapă verde 200 g grăsime 1/2 1 apă Mod de
preparare: Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de
slănină afumată. Se…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare de peşte
10 September 2010
Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1
rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura
leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
zarzavatul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se
stinge cu 31…
Read more »
Read more »
Cocoş de munte împănat cu garnitură de găluşte de cartofi, varză brezată, cu slănină şi bureţi sotaţi
10 September 2010
Ingrediente: 1 cocoş de munte 400 g bureţi 300 g cartofi 2 linguri
făină 2 ouă sare piper 2 verze creţe 150 g slănină sare piper cimbru 6
boabe ienupar 1 pahar vin 1/4 l supă 1 lingură pastă bulion 2 cepe 100 g
unt 1/4 pahar oţet 1 legătură mărar Mod de…
Read more »
Read more »
Fazan cu conopidă cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi conopidă natur
10 September 2010
Ingrediente: 1fazan 300 g ciuperci 1 conopidă de circa 1 kg 1 ceapă 150
g zarzavat 1 lingură făină sare piper 180 g unt 3 linguri smantană
Maggi 250 g orez 1 lingură oţet 1/2 l supă Mod de preparare: După ce
fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat în…
Read more »
Read more »
Potarnichii la cuptor cu garnitură de vinete prăjite cu roşii sotate şi branză gratinate şi cartofi fierţi daţi în unt
10 September 2010
Ingrediente: 2 potîrniclii 6 vinete 500 g roşii 6 căţei usturoi 60 g
unt 300 g ulei 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel sare piper 80 g
slănină crudă 6 linguri sos friptură puţină brînză Mod de preparare:
Potarnichile se curăţă pe uscat, se trec prin flacără şi se scot
intestinele. Se…
Read more »
Read more »
Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă
10 September 2010
Ingrediente: 2 raţe a 800-900 g 1 pahar vin roşu 100 g slănină afumată
sare piper cimbru 100 g zarzavat 1 ceapa 1/2 lingură făină 500 g cartofi
1 pahar lapte 40 g unt 400 g bureţi Mod de preparare: După ce raţele
au fost bine curăţate, se pun într-un vas la marinat…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu castane cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu piure de castane şi soteu de mazăre
10 September 2010
Ingrediente: 1 fazan sare piper cimbru 400 g castane 600 g cartofi 150 g
unt 300 g mazăre fină 1/2 pahar vin roşu 10 g zahăr 1 lingură făină
supă 2 ouă 3 linguri sos brun Mod de preparare: Se curăţă fazanul, se
trece prin flacără, se scot intestinele si se şterge cu…
Read more »
Read more »
Muşchi de urs cu garnitură de varză rosie, cu costiţă şi mere şi găluşti de cartofi cu pesmet
10 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de la spinare (garf) 1/4 1 vin 2 cepe 200 g
grăsime 2 ouă 2 linguri făină 100 g zarzavat sare piper cimbru 1 l supă
sau apă puţin zahăr 3 mere 1 kg varză roşie 300 g cartofi pesmet 150
bureţi 80 g costiţă afumată Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gască sălbatică împănată cu peşte afumat cu garnitură de măsline, roşii, ardei şi manătărci la cuptor şi pilaf
10 September 2010
Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg 150 g peşte afumat sare piper cimbru
5 căţei usturoi 500 g roşii 6—8 ardei graşi 150 g măsline verzi 300 g
mînătărci 150 g ulei 200 g orez 1 pahar vin puţin zahăr Mod de
preparare: Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune într-o…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci şi roşii
10 September 2010
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 legatura
pătrunjel 500g roşii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de măsline sare
piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se
sărează şi se piperează. Ciupercile se spală, se taie feliuţe, se
călesc, împreună cu pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Muschi de porc in alut de clătite
9 September 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de porc 4 ouă 200 g făină 400 ml lapte 50 g
caşcaval 2 cepe 200 g ciuperci ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie şi o
tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Le presari…
Read more »
Read more »
Mancare de prune uscate
9 September 2010
Ingrediente: 500 g prune uscate 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 2
linguri zahăr sare Mod de preparare: Speli prunele în mai multe ape
reci, apoi le pui să se înmoaie în apă caldă, cât să le acopere timp de o
oră. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, fără să-l arzi prea tare,
apoi…
Read more »
Read more »
Muşchi tocat de urs cu garnitură de piure de cartofi şi legume de sezon
9 September 2010
Ingrediente: 800 g came macră de urs 1 ceapă 2 fire ceapă verde 2 ouă 2
linguri făina sare piper 5 căţei usturoi 100 g şuncă afumată 120g unt
400 g cartofi 1 pahar lapte 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 1
pahar vin 1 felie franzelă cimbru puţin zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Tarhon conservat in otet
9 September 2010
Mod de preparare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un
castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan
mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă
oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează
la rece. …
Read more »
Read more »
Cocktail Mary Pickford
9 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
după-amiază Ingrediente: 1/2 rom alb 1/2 suc de ananas câteva picături
de sirop de rodii câteva picături de Maraschino Luxardo Drink american
apărut în anii ’30, este unul…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu garnitură de verzişoare umplute cu parizer şi soteu de cartofi
9 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 1,200 kg varza creaţă 180 g slănină afumată 200 g
parizer 1 ou 1 felie franzelă 4 fire ceapă verde sare piper cimbru 120 g
untură 600 g cartofi 1 legătură pătrunjel 400 g bureţi 1 lingură oţet
Mod de preparare: Se curăţă fazanul şi se spală cu oţet diluat,…
Read more »
Read more »
Sfeclă cu usturoi si ceapa
9 September 2010
Pui sfecla la fiert şi între timp cureţi 1 ceapă şi 2-3 căţei de
usturoi, le tai mărunt şi le căleşti în ulei. După ce s-au călit, pui
felii de sfeclă fiartă, sare şi piper cât este necesar. Le prăjeşti
puţin împreună în ulei, apoi stingi cu puţin oţet şi presari verdeaţă.
Poftă…
Read more »
Read more »
Salată de ciupreci cu patrunjel
9 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 lămâie sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Speli ciupercile in mai multe ape, le
cureţi şi le pui la fiert în apă fierbinte cu sare şi zeamă de lămâie.
După ce au fiert (opreşti o lingură de apă în care au fiert), le tai…
Read more »
Read more »
Spată de căprioară umplută cu ficat cu garnitură de ciuperci şi cartofi şi varză de Bruxelles fiartă şi dată în unt
9 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg spală de căprioară 250 g ficat de căprioară 1 ou 1
felie franzelă sare piper 2 fire praz 1/2 ceapă 250 g ciuperci 100 g
costiţă afumată 400 g varză de Bruxelles 300 g cartofi 120 g unt 1 pahar
vin Mod de preparare: Se scot oasele de la spată…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă
9 September 2010
Ingrediente: 1 kg de conopida 1-2 cepe 2 linguri faina 1 legatura
patrunjel untdelemn 4-5 rosii 1 legatura marar sare Mod de preparare:
Cureţi conopida, o speli, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti. Căleşti
ceapa tocată mărunt în untdelemnul încins, adaugi făina, feliile de
roşii curăţate de pieliţe şi sâmburi, conopida, verdeaţa…
Read more »
Read more »
Ostropel din carne de raţă
9 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg raţă 80 g ulei 1/2 lingură făină sare piper boia 1
lingură bulion 30 g usturoi 1 lingură oţet verdeaţă Mod de preparare:
Se taie carnea, se sotează cu ulei, se adaugă făină, apoi bulion, sare,
boia, 3/4 1 apă si se fierbe circa 50 minute. Cînd este gata scăzută…
Read more »
Read more »
Cotlete de mistreţ cu maioneză, la cuptor cu garnitură de mus de ficat cu aspic
9 September 2010
Ingrediente: 10-12 cotlete mari mistret sare piper cimbru faina ulei
maioneza oua mustar Mod de preparare: Cotletele se sotează în tigaie
cu ulei, sare, piper, cimbru şi făină, circa 15 minute, apoi se dau la
rece. Se prepară o maioneză din 4-5 gălbenuşuri, muştar şi 200 g ulei.
Cotletele se aşază într-o tavă…
Read more »
Read more »
Potarnichii la frigare cu garnitură de varză de Bruxelles fiartă, dată în unt şi cartofi pai
9 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichii 500 g cartofi 600 g varză de Bruxelles 250 g
ulei 60 g unt sare piper 3-4 salate verzi Mod de preparare: Se
prepară potarnichile , şi se înfig pe frigare legate cu sarmă subţire,
se dă sare şi piper. Se învartesc în jurul jăratecului circa 50 minute,
ungindu-se pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere si cacao de post
9 September 2010
Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2
căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet
2-3 linguri cacao Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate
ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi o tavă cu
făină, torni amestecul…
Gască sălbatică în foitaj cu garnitură de cartofi noi fierţi şi daţi în unt
9 September 2010
Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g
file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar
vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură gîscă 1
legătură pătrunjel 1 lingură sos Worcester 650 g cartofi noi 40…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte
9 September 2010
Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau
gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei
3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte Mod de preparare: Cureţi
ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei,
în oala pentru ciorbă,…
Read more »
Read more »
Găluşte din mămăliga umplute cu prune
9 September 2010
Ingrediente: 10 pahare apă 4 pahare griş 1 pahar făină albă 1 pahar
mălai puţină sare 3-4 linguri pesmet 1 kg prune zahăr pudră Mod de
preparare: Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în
clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil.
Faci o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Watermelon Slice (video)
9 September 2010
Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml vodka 15 ml rum 15 ml gin 15
ml triple sec 120 ml orange juice 120 ml cranberry juice 30 ml melon
liqueur Some ice cubes 1 shot measure 1 hurricane glass
Read more »
Read more »
Mazăre cu usturoi
9 September 2010
Ingrediente: 2 cutii de mazăre 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1
legătură mărar 1 lingură zahăr sare Mod de preparare: Mazărea o speli
în apă călduţă, o scurgi şi o pui în uleiul încins. Adaugi zahărul,
sarea, usturoiul pisat şi o ceaşcă de apă. O laşi la fiert şi, când e…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce
9 September 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 4-5 roşii
1,5 l apă sare 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Morcovul, ceapa şi pătrunjelul le cureţi, le speli şi le dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti în ulei. Adaugi apa şi laşi
să fiarbă 15-20…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere si lapte praf
9 September 2010
Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1
cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1
plic scorţişoară. Mod de preparare: Amesteci foarte bine făina,
grişul, zahărul vanilat, laptele praf cu o cană de zahăr şi le dai
deoparte.…
Read more »
Read more »
Friptură de ţap marinată cu garnitură de varză roşie, cu costiţă afumată şi mere şi găluşte de făină
9 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg carne macră (pulpă, cotlet sau spală) 1,200 kg
varză roşie 80 g costiţă afumată 2 cepe 3 mere 150 g grăsime sare piper 2
ouă 250 g făină 100 g zarzavat 1/4 l vin 1/4 1 oţet diluat 2 foi dafin
Mod de preparare: Se lăsă carnea 24 ore la…
Read more »
Read more »
Cartofi natur cu sos din legume pasate
9 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3 cepe ţelină 4 ardei frunze de ţelină sare
condimente picante 100 ml ulei boia dulce Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai în patru şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar când
sunt gata, îi scurgi şi îi dai deoparte. Ceapa o toci mărunt şi…
Read more »
Read more »
Panada muşchi tocat de mistreţ cu garnitură de roşii umplute cu orez şi fasole fidea fiartă, dată în unt
9 September 2010
Ingrediente: 800 g carne macră dc mistreţ 6 ouă sare piper cimbru 200 g
ficat 200 g ciuperci 200 g pesmet de casă 4 căţei usturoi 2 fire ceapă
verde 1 păhărel coniac 10 roşii 120 g orez 1/2 l supă 2 linguri smantană
150 g unt 500 g fasole fidea 1 felie franzelă…
Read more »
Read more »
Maioneză de post
9 September 2010
Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri muştar 200 ml ulei apă Mod de
preparare: Dizolvi făina în puţină apă, o pui pe foc şi amesteci bine
până se îngroaşă. O dai deoparte, să se răcească, apoi adaugi treptat
muştarul subţiat cu puţină apă şi uleiul până le încorporezi, amestecând
într-un singur sens. O…
Read more »
Read more »
Conopida si morcovi in saramura
9 September 2010
Mod de preparare: Se curăţă conopida şi se desface în buchete. De
asemenea se curăţă morcovi în lungime cu cuţitul special, crestat, şi se
taie rondele ceva mai groase. Se aşază la fundul borcanului foi de
viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Apoi se aşază conopida şi morcovii,
iar deasupra se mai pune…
Read more »
Read more »
Cocktail Mai Tai
9 September 2010
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe
de mentă Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2/10 rom alb 2/10 rom
ambrat 2/10 suc de lămâie verde 2/10 curagao 1/10 sirop de rodii 1/10
sirop de migdale Mai…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu sos de ciuperci
9 September 2010
Ingrediente: 1 pungă de ficăţei de pui 1 cutie de ciuperci 2 cepe 1
morcov 2 căţei de usturoi paste de tomate pătrunjel condiment Mod de
preparare: Speli foarte bine ciupercile şi le laşi într-o strecurătoare
să se scurgă bine, iar ficăţeii îi cureţi foarte bine si ii speli. Faci
un sos din…
Read more »
Read more »
Raţă cu măsline şi arpagic cu garnitură de cartofi natur
9 September 2010
Ingrediente: 1,800 kg raţă 250 g măsline 150 g ulei 1 pahar vin roşu
piper sare 1 lingură bulion 1 lingură făină 200 g arpagic cimbru 3/4 l
supă 500 g cartofi Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor
iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se taie…
Read more »
Read more »
Pateu cald de ţap cu garnitură de soteu de legume
9 September 2010
Ingrediente: 800 g carne de ţap 250 g carne grasă de porc 350 g slănină
crudă de porc 150 g ficat de ţap 150 g ciuperci 2 ouă sare piper puţine
mirodenii de carnaţi 5 căţei usturoi puţin coniac Mod de preparare:
Se face o tocătură din carne de ţap, carnea de porc,…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi si dovlecei cu soia
9 September 2010
Ingrediente: 2 pachete cu soia granule (de câte 100 g fiecare) 2 cepe 1
morcov 50 ml ulei puţin condiment tip 1-2 linguri pastă de tomate sare
piper o legătură pătrunjel 5-6 cartofi 2 dovlecei Mod de preparare:
Speli bine catofii şi îi pui la fiert în apă rece cu tot cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă rosie cu zeama de varza
9 September 2010
Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150
g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de
varză sare Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul, albitura şi
ceapa, le speli, le tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Le căleşti
aproximativ…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu fasole
9 September 2010
Ingrediente: 10 ardei dei graşi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri
făină 5 linguri ulei 1 lingură boia 1 legătură pătrunjel verde tocat 1
legătură frunze telină 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon 1 roşie 1
lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 lingură zahăr sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată verde
9 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g
unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata Mod de preparare: Dacă
fazanul este proaspăt, se lasă 2-3 zile la rece. Se taie coada, aripile
şi capul, fără să se scoată penele. Se curăţă fazanul de pene fără a…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos scăzut cu garnitură de găluşte de făină şi varză de Bruxelles fiartă şi dată în unt
9 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămaie
200 g unt 1 1/2 lingură făină 1 lingură smantană 1 1/2l supă din oase de
iepure sare piper alb cimbru 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă Maggi
Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se sotează în unt şi…
Read more »
Read more »
Melcisori cu nuci
9 September 2010
Ingrediente: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci
marinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom 1 varf cuti sare zahar pudra
vanilinat Freci zaharul cu untul pana devine spumos, adaugi
galbenusurile, pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sa-rea, apoi nucile
si faina. Framanti un…
Read more »
Read more »
Nucă de mistreţ cu garnitură de budincă de griş şi roşii, umplute cu ouă fierte tocate, amestecate cu sos alb
9 September 2010
Ingrediente: 1,250 kg nucă de mistreţ 150 g griş 40 g caşcaval 1 1/2 l
lapte 4 ouă 120 g unt sau margarină 50 g grăsime 1 pahar vin roşu 15 g
hrean sare zahăr 12 roşii 1 lingură pesmet 1 legătură verdeaţă 3/4
lingură făină Mod de preparare: Se frige nuca înăbuşită…
Read more »
Read more »
Borş marinăresc cu gască sălbatică
9 September 2010
Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g
rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet
diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană Mod
de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu
oţet, piper…
Read more »
Read more »
Biscuiti spritati cu mac
9 September 2010
Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 g unt 1 pahar de lapte 1 pachet praf
de copt 2 pliculete zahar vanilinat coaja 4 de lamaie rasa faina cat
cuprinde 1 praf de sare Mod de preparare: Freci spuma untul cu ouale
si zaharul, adaugi coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilinat. Framanti
bine…
Read more »
Read more »
Nucă de mistreţ în aluat garnisit cu garnitură de ciuperci sotate, chiftele de cartofi şi mazăre fiartă dată în unt
9 September 2010
Ingrediente: 1,100 kg nucă de mistreţ 300 g ficat 1 ceapă sare piper 14
ciuperci 400 g cartofi 500 g mazăre fină 150 g unt 350 g făină 1 pahar
lapte 15 g drojdie de bere 4 ouă puţin zahăr 1/2 pahar vin Mod de
preparare: Se frige înăbuşită nuca cu unt, sare,…
Read more »
Read more »
Tocană de urs cu bureţi cu garnitură de mămăliguţă şi smantană
9 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de urs 400 g bureţi 3 cepe 2 linguri bulion
1 pahar vin sare piper cimbru 100 g grăsime 300 g mălai 150 g smantană
Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se sotează cu grăsime şi
ceapă tocată, apoi se pun sare, piper, bulion, cimbru, vin şi…
Read more »
Read more »
Potarnichi în aspic cu garnitură de ouă umplute cu mus de ficat şi salată de sezon
9 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichi 7-8 foi gelatină sare piper cimbru 1/2 pahar
vin roşu 4 ouă 1 albuş 250 g ficat de pasăre sau porc 100 gunt ciuperci
cîteva ridichii verdeaţă Mod de preparare: Se prepară potarnichile, şi
se fierb în apă şi sare, circa 50 minute şi se dau la rece. Deosebit,
se…
Read more »
Read more »
Iepure la cuptor cu garnitură de castane, ciuperci prăjite şi soteu de mazăre
9 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare) 1 pahar vin
roşu 1/2 lingură făină 400 g castane 1/2 l supă de iepure sau apă 60 g
unt sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 1 foaie dafin 12 ciuperci 12
crutoane 300 g mazăre 50 g ulei Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Jambon de urs marinat şi afumat
9 September 2010
Ingrediente: 1 pulpă garf sau spată de urs 6 l apă 220 g sare 4 foi
dafin piper boabe 20 g silitră 10 căţei usturoi 10 g enibahar 1 linguri
oţet 1/2 legătură cimbru Mod de preparare: Se fierb 2 minute apa cu
sarea, piperul, dafinul şi enibaharul. Cînd s-a răcit se pune peste…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu ciuperci şi cimbru cu garnitură de varză de Bruxelles şi cartofi fierţi, daţi în unt şi ciuperci sotate pe crutoane
9 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 200 g slănină crudă 150 g zarzavat 1 ceapa sare
piper cimbru 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 12 ciuperci 500 g
cartofi noi 1 legătura de pătrunjel 1/2 lingură făină 3 linguri smantană
12 crutoane Mod de preparare: Se frige la cuptor fazanul înăbuşit
(învelit cu felii…
Read more »
Read more »
Prepeliţe în aspic cu garnituiă de foi de salată
9 September 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 300 g ficat 30 g ulei 80 g unt sare piper 1/2 l
aspic Madera 18 forme de tarte ovale 3 salate verzi Mod de preparare:
Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu
ceapă, se dă prin sită şi se montează cu unt şi…
Ardei conservati in sare
9 September 2010
Mod de preparare: Se aleg ardei graşi frumoşi. Se spală într-o apă, se
taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară
fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau
într-o oală, până a doua zi, ca să se moaie. La 100 ardei graşi,…
Read more »
Read more »
Prepeliţe umplute cu carne şi ficat aspic cu garnitură de salată rusească în tartă de aluat
9 September 2010
Ingrediente:
9 prepeliţe 120 g ulei 150 g mazăre 3 cartofi 1 felină 1 măr mare 1 fir
ceapă verde 1/2 l aspic 3 linguri sos brun 1/4 l supă 1/2 pahar vin
roşu sare piper 300 g carne de porc 1 felie franzelă 1 lingură faină 2
foi gelatina 3 ouă muştar 1/2 lămaie…
Read more »
Read more »
Supă de potarnichi
9 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichi mici sare piper 100 g tăiţei de casă 250 g
bureţi 1 pahar coniac 1 ceapă 30 g unt 3 linguri smantană cimbru 31 apă 1
gălbenuş Mod de preparare: Potarnichile bine curăţate se dau la
cuptor 10-15 minute cu unt, apoi se fierb în apă cu ceapă, sare şi…
Read more »
Read more »
Gască sălbatică cu măsline, arpagic şi napi
9 September 2010
Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg 230 g măsline vezi 300 g orez 300 g
ciuperci 250 g ulei 300 g arpagic 100 g napi sare piper 1/4 l vin 2 l
supă sau apă 2 foi dafin 1 lămaie 80 g capere 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Se taie gasca…
Read more »
Read more »
Cocos de munte fript cu garnitură de sote de mazăre, ciuperci pe crutoane, cartofi noi cu unt şi şuncă
9 September 2010
Ingrediente: 1 cocoş de munte 100 g zarzavat 1 ceapă 300 g ciuperci 400
g mazăre 400 g cartoji noi 1 lingură bulion 1 lingură jeleu de coacăze
sare piper 1 pahar vin roşu 1 lingură făină 100 g unt 100 g grăsime 80 g
şuncă afumată 3 linguri sos brun 1/4 pahar oţet…
Read more »
Read more »
Gască sălbatică la cuptor cu garnitură de castane glasate, bureţi sotaţi şi verzişoare cu costiţă afumată
9 September 2010
Ingrediente:
1 gască pînă la 3 kg 500 g castane 100 g zarzavat 1 ceapă 120 g costiţă
afumată 1 lingură făină 150 g smantană sare piper cimbru 1,500 kg varză
creaţă 1 l supă 400 g bureţi ulei Mod de preparare: Se frige la
cuptor gasca înăbuşită, cu sare, piper, cimbru, ulei, ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Light Boat
8 September 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felioare de măr şi o căpşună
pe margine Se serveşte la orice oră Ingrediente: 100 g suc de morcovi
din soiul Hauser 40 g suc de portocale proaspăt 40 g iaurt cu aromă…
Read more »
Read more »
Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor
8 September 2010
Ingrediente: 250 g făină 50 g unt sau margarină 1 cub mic de drojdie
(de 25 g) 1 lingură pesmet 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură ai nevoie
de: 5-6 roşii 2 cepe 2 felii şuncă 2 ouă 100 g caşcaval 100 ml
smântână cimbru măghiran rozmarin sare piper Mod preparare aluat:
Topeşti untul…
Read more »
Read more »
Spinare de căprioară cu ciuperci cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi mazăre sotate
8 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg spinare de căprioară 400 g ciuperci 2 cepe 200 g
smantană 120 g unt sare piper 1 legătură mărar 1/2 lingură făină 6
coşuleţe coapte din foitaj 300 g mazăre fină 1/4 l supă 300 g ficat de
căprioara 2 ouă 1 felie franzelă 300 g şvaiţer Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Garf de mistreţ tanăr la tavă cu ciuperci, măsline, napi şi anghinare cu ganitură de pilaf
8 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 150 g măsline verzi 200 g
arpagic 400 g napi sau funduri de anghinară 1/4 l vin dulceag 300 g
ciuperci mici 1 legătură pătrunjel 120 g ulei sare piper 1 lămaie 250 g
orez 30 g unt Mod de preparare: Se pune garful într-o tavă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ness si cappucino
8 September 2010
Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 linguri apă 7 linguri
zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe
râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 linguri zahăr 6
linguri lapte 2 plicuri ness 2 plicuri cappuccino cu aromă de alune 1
pachet margarină Pentru spumă ai…
Read more »
Read more »
Cremă acrişoara de cartofi
8 September 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2 litru de borş 1 ceapă sare şi piper
după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă
cât să-i acopere. îi laşi să fiarbă mult, ca să fie cât mai uşor de
pregătit. Ii pasezi, apoi amesteci piureul obţinut cu apa în…
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi
8 September 2010
Fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi, apoi faci un piure mai tare
pe care-l întinzi în foaie subţire pe o folie de plastic unsă cu ulei.
Ungi apoi foaia cu o lingură cu pastă de tomate, pui un praz tocat, 1- 2
morcovi fierţi, fasole verde fiartă (sau orice altă umplutură…
Read more »
Read more »
Cocoş de munte la cuptor cu garnitură de ficat prăjit şi pilaf cu bureţi
8 September 2010
Ingrediente: 1 cocoş de munte 150 g grăsime 100 g unt 1/2 lingură făină
1 linguriţă boia 3 lnguri smantana 300 g ficat 300 g bureţi 200 g orez 2
cepe 1 ou pesmet sare 1/4 pahar oţet Mod de preparare: Se prepară
cocoşul apoi se frige la cuptor încins, cu sare, grăsime…
Read more »
Read more »
Chiftele din pastarnac si nuci
8 September 2010
Ingrediente: 1 kg păstârnac 3 cartofi 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1
cană nucă măcinată 3-4 linguri pesmet cimbru piper sare ulei Mod de
preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Cureţi
păstârnacul, usturoiul şi ceapa de coajă, apoi dai păstârnacul pe
răzătoarea mică, ceapa o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Russianator (video)
8 September 2010
Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml Malibu 10 ml rum 10 ml cola 1 ice cube 1 rocks glass (or short glass)
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz cu orez
8 September 2010
Ingrediente: 1 kg praz orez (fiecare cât doreşte) 100 g zarzavat de la
borcan 2-3 cepe 3 ardei puţin ulei 1-2 linguri de făină zeamă de varză
pentru acrit Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai rondele cât vrei
de subţiri şi îl pui la fiert într-o oală cu apă rece. După ce…
Read more »
Read more »
Tarte cu gutui
8 September 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe
coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat
Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui Mod preparare aluat: Freci
margarina,…
Read more »
Read more »
Iepure impănat cu garnitură de salată umplută cu carne, napi sotaţi în unt şi cartofi fierţi daţi prin unt
8 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg carne de. iepure 300 g carne de porc 300 g
cartofi noi 400 g napi 8 bucăţi salată verde 2 ouă 1 felie franzelă sare
piper 100 g slănină afumată 100 g unt 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru 1
pahar vin negru 8 crutoane ovale prăjite 40 g ulei 1…
Read more »
Read more »
Friptură de pastarnac cu sos de roşii
8 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2
linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin
Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cuptorului,
la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi sucul de
roşii cu usturoi, sare…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi cu masline
8 September 2010
Cureţi 1 kg cartofi, îi tai pe lung în felii groase. Le speli, le
zvânţi cu un şervet, le sărezi, le căleşti pe rând în ulei bine încins,
numai cât să se înmoaie, le scoţi şi le dai deoparte, în uleiul rămas
prăjeşti 4 cepe tăiate mărunt, iar când s-au aurit, adaugi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare simplă de ciuperci
8 September 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei 1 roşie 1 ceapă ulei sare piper
condiment Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert cu o cană cu apă
şi 2-3 linguri ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat
cubuleţe şi potriveşti de sare, piper şi condiment. Când legumele s-au
înmuiat pui roşia tăiată…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate
8 September 2010
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în
câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g
ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se
mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet, o…
Read more »
Read more »
Prajitură Irina (de post)
8 September 2010
Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi pasaţi 1/2 kg biscuiţi sfărâmaţi 1
pachet margarină 200 g nuci măcinate 200 g zahăr esenţă de migdale după
gust Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până la
omogenizarea completă şi apoi pasta obţinută o întinzi pe un platou, o
nivelezi şi o dai la rece. După 30…
Read more »
Read more »
Frigărui de urs cu garnitură de cartofi pai
8 September 2010
Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g
bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g
ulei 12 frigărui mujdei Mod de preparare: Se taie din muşchi 24
bucăţi egale, 24 feliuţe de garf afumat, 24 rondele de bureţi, 24…
Read more »
Read more »
Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci şi costiţă
8 September 2010
Ingrediente: 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă) 1 ceapă
100g zarzavat 1/2 l vin 1 foaie dafin 1 lingură bulion 120 g costiţă
afumată 300 g ciuperci 1/2 l supă de iepure sau apă 200 g arpagic Mod
de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei cu…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet
8 September 2010
Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se
spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă
moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2-3 ori. Se aşază în borcane. Se
fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două linguri…
Read more »
Read more »
Garf de mistreţ tanăr cu arome cu garnitură de budincă de spanac şi macaroane cu limbă afumată şi branză
8 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tanăr 100 g zarzavat 1 ceapă 50 g
grăsime sare piper 4 căţei usturoi nucşoară 1,500 kg spanac 2 linguri
sos alb 2 ouă 120 unt 200 g macaroane 80 g limbă afumată 40 g branză
Mod de preparare: Se pune garful în tavă cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Vinete impanate in otet
8 September 2010
Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa
şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă
fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi
se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele…
Read more »
Read more »
Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi
8 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură
smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi
sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă Mod de
preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu ceapă…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu bomboane
8 September 2010
Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3
albusuri bombonele colorate Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu
sare si dupa ce s-au intarit adaugi zaharul in ploaie. Opresti o
ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si
scortisoara. In tava cuptorului intinzi o foaie de…
Read more »
Read more »
Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj
8 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare
2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau
untură 60 g costiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar
vin roşu Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa 1…
Read more »
Read more »
Pilaf din carne de gasca cu stafide
8 September 2010
Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper
cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic
1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval Mod de
preparare: Se frige gasca înăbuşită la cuptor,…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu