Retete de Paste:
Langusta a la Parisienne
12 October 2009
Ingrediente: doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri suc lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi langustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult un centimetru (medalioane).…
Tort cu biscuiti
12 October 2009
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate de…
Struguri în oţet
12 October 2009
Ingrediente: un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr o linguriţă de sare Mod de preparare: Se amestecă ingredientele, se fierbe amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celofan, se leagă şi se păstrează la rece. Pofta buna!
Usturoi murat
12 October 2009
O reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si conservent. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant dulce-acrişor Mod de preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în borcan, apoi se prepară compoziţia de pikant fix conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune…
Foi cu miere
12 October 2009
Salată de andive cu sfeclă roşie
12 October 2009
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink (video)
12 October 2009
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink
Gin and It Cocktail
12 October 2009
Piftie
12 October 2009
Jambon in crusta de miere
12 October 2009
Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin Mod de preparare: Faci un amestec de sare, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu usturoi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă, pui…
Sarmalute cu carnati
12 October 2009
Prajiturele de Craciun
12 October 2009
Ciorbă de cartofi
12 October 2009
Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge cu…
Istoria whisky-ului II
11 October 2009
Deşi originile whiskey-ului irlandez merg până în timpuri chiar mai îndepărtate, pe vremea reginei Elisabeta I (1558-1603) preţioasa băutură distilată a cunoscut prima sa perioadă de adevărată dezvoltare, ajungând să câştige binecuvântarea reginei în persoană. Prima licenţă oficială de distilare, dată distileriei Old Bushmills din comitatul Antrim, a urmat în anul 1608, la doar câţiva…
Zacusca de crap
11 October 2009
Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciuperci 200 g bulion 100 ml vin condimente (foi de dafin, cimbru, sare, piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr Mod de preparare: Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se călesc în ulei.…
Gogoşari la oţet cu miere
11 October 2009
Ingrediente: 5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2 linguri de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de dafin) Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul, oţetul, sarea, mierea şi condimentele până dau în clocot. Se spală gogoşarii, se taie…
Prăjitură cu glazură
11 October 2009
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink (video)
11 October 2009
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink
Gin and French Cocktail
11 October 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente erau…
Bomboane de casă
11 October 2009
Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vanilină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ în…
Chiftele de peste
11 October 2009
Ingrediente: un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de: pască (azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul. Peştele crud se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se prepară chiftele, care…
Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde
10 October 2009
Ingrediente: un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg gogoşari 5 kg roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (cu excepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii subţiri, se sărează şi se lasă deoparte pentru aproximativ două-trei ore. Se căleşte ceapa în…
Sfeclă roşie la oţet
10 October 2009
Ingrediente: un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de preparare: Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi puţină sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!
Cocktail Gibson
10 October 2009
O reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în lichid Se serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 rom 1/10 vermouth dry Reţetele diferite propuse…
Ardei bulgăreşti
9 October 2009
Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g zahăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se pun…
Dulceata de patlagele verzi
9 October 2009
Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori, se…
Mere în foitaj
9 October 2009
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink (video)
9 October 2009
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink
Gugelhupf
9 October 2009
Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat
9 October 2009
O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş unul-două…
Piscoturi de sampanie
9 October 2009
Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută de…
Gin Fizz Cocktail
9 October 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 apă carbogazoasă Apare în jurul anilor ’20, în Statele Unite.…
Vinete la borcan
8 October 2009
Ingrediente: vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia) Mod de preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se scurgă sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie felii. Se pun în borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele. După ce…
Albondigas
7 October 2009
Toate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura. De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne tocata,…
Pelmeni cu carne
7 October 2009
Ingrediente: un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g carne tocată (vită şi porc) mirodenii Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte simplu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare, ca…
Vinete cu fructe
7 October 2009
Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă…
Fasole
7 October 2009
Ingrediente: 500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei oţet Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu scopul mărturisit de a evita cât de cât turbulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de fasole albă şi…
Muhamor
7 October 2009
Ingrediente: două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei verdeaţă smântână Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin maşină, se amestecă pentru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt, apoi…
Plăcintă cu miel
7 October 2009
Saramura de pui
7 October 2009
Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)
7 October 2009
General Harrison’s Cocktail
7 October 2009
Prăjitură de casă (Linzer)
7 October 2009
Ardei capia în oţet
7 October 2009
Orez cu carne
6 October 2009
Pecorara
6 October 2009
Rubarba
6 October 2009
Rubarba, rabarbura sau reventul este o plantă foarte veche cunoscută de greci, romani şi chinezi pentru virtuţile ei curative. Se cultivă şi acum în Franţa pentru rizom, care este folosit în scopuri medicinale. Există două feluri de rubarbă: Rheum officinale, folosit în medicină, şi Rheum rhaponticum, cultivat în grădini pentru scopuri alimentare. De…
Zacusca de pătlăgele
6 October 2009
Roşii murate în sare
6 October 2009
Ingrediente: două kg roşii o bucată rădăcină de ţelină două bucăţi ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi o legătură de mărar verde 2-3 frunze de dafin sare (o lingură la un litru de apă) Mod de preparare: Se spală roşiile şi se introduc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de usturoi, tăiaţi în două, cu…
Şalau parizian
6 October 2009
Ingrediente: un şalău de un kilogram 75 g făină 5 ouă 150 ml ulei sare Mod de preparare: Şalăul se spală, se curăţă, i se scot pieliţele, se taie de-a lungul şirei, se scot fileurile, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se dau cu sare. Se amestecă gălbenuşurile cu două linguri de apă,…
Istoria whisky-ului
5 October 2009
Este greu de stabilit o dată precisă a primei distilări a whisky-ului, deoarece însuşi procesul de distilare nu are rădăcini clare. Din origini îndepărtate, uneori învăluite în farmec şi mister, modalităţile de producţie ale celebrelor băuturi distilate au suferit o importantă evoluţie de-a lungul secolelor, diferite în funcţie fie de timp, fie de loc. Istoria…
Prăjitura cu fructe
5 October 2009
Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 linguri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă…
Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate (video)
5 October 2009
Cum se prepara Pandispan cu fructe uscate
Păsrtrăvi în aspic
5 October 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare zarzavat pentru supă ((morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă) o foaie de dafin 4 foi die gelatină 300 g ciuperci Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spălaţi) se fierb împreună cu zarzavatul (curăţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi…
Păstrăvi rasol
4 October 2009
Păstrăvi fierţi cu cartofi noi
4 October 2009
Scrumbie în pergament
4 October 2009
Ingrediente: un kg scrumbie (2-4 peşti) 100 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi,…
Cartofi noi cu mărar
4 October 2009
Terminologia folosită la degustarea vinurilor: Examinarea Olfactiva
4 October 2009
Examinarea Olfactiva Intensitatea Aromei si Buchetului Substanţele aromate sunt localizate în pieliţa boabelor de strugure, la soiurile aromate ele sunt localizate în straturile adânci ale pieliţei, lângă miez. Ca şi substanţele colorante, substanţele aromate încep a se forma odată cu intrarea înpârgă a strugurilor. Intensitatea aromei şi buchetului poate fi apreciată ca…
Chec cu iaurt
4 October 2009
Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bi-carboniat 8 linguri de făină coaja de la o lămîiie 100 g cacao vanilină nuci Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, se adaugă mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat bucăţele, coaja de lămîie, restul de iaurt,…
Frozen Spirits Cocktail
4 October 2009
Calitate – alcoolic Baza alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – paie Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl brandy un cl rom alb un galbenus de ou cateva picaturi de suc de lamaie Prin caracteristicile sale, acest cocktail Frozen…
Prajitura congelata
4 October 2009
Ingrediente pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se încontinuu. Se încorporează încet nuca şi făina. Se…
Zacusca din morcovi şi mere
4 October 2009
Cum se prepara Orez cu Spanac (video)
3 October 2009
Cum se prepara Orez cu Spanac
Tarta cu carne de miel
3 October 2009
O reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte. Ingrediente umplutura: 500 g carne miel 125 g carne vita macre (tocata) 75 g slanina (taiata foarte marunt) 3 oua o legatura patrunjel 2 cepe…
Scrumbii la tigaie
3 October 2009
Ingrediente: un kilogram de scrumbie (2-4 peşti) 25 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli) Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici,…
Păstrăvi în sos de unt
3 October 2009
Tort cu spanac, parmezan si ricotta
3 October 2009
Chiles rellenos
30 September 2009
Aceasta mancare mexicana traditionala este un excelent exemplu pentru felul in care se poate gati ieftin. cu putina carne. Carnea va forma umplutura pentru cativa ardei iuti verzi poblano sau ardei iuti rosii ancho, rezultand niste gustari care se pot servi fie ca aperitive, fie ca fel principal. In al doilea caz, se vor…
Peşte cu usturoi
30 September 2009
Salata de pepene cu sirop de lamaie
30 September 2009
Ingrediente: 2 pepeni mici galbeni 500 g pepene verde (fără coajă) coaja rasă şi sucul de la o lămâie 25 g zahăr Mod de preparare: Taie pepenii galbeni în jumătăţi, scoate seminţele din ei şi scobeşte-i, având grijă să pui sucul deoparte. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie marginile celor patru jumătăţi în zigzag.…
Rulada de antricot cu fasole
30 September 2009
File de cod pescăresc
30 September 2009
Ingrediente: două kg cod 175 ml ulei 500 g roşii 100 ml vin 30 g usturoi 100 g bulion cimbru piper sare Mod de preparare: Codul se decongelează, se spală în mai multe ape, se pun fileurile într-o tavă cu ulei, se condimentează cu piper, sare, usturoi tocat şi cimbru. Se toarnă restul de…
Tiramisu (reteta traditionala)
30 September 2009
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300 g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr) Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu telul, pe…
Varză murată cu ardei şi hrean
30 September 2009
Garibaldi Cocktail
29 September 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mjlociu Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 Bitter Campari 7/10 suc proaspăt de portocale Apare în Italia, în 1960. Foarte iubit de consumatori, în special…
Cum se prepara Batida Mango Cocktail (video)
29 September 2009
Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi
29 September 2009
Josef Groll si berea pils
29 September 2009
Un concurs de întâmplări fericite a făcut ca, după câţiva ani, să ia naştere prima bere lager pils din lume. Creatorul ei a fost un anume Josef Groll, căruia locuitorii oraşului Plzen (actualmente în Republica Cehă) i-au dat în grijă un nou stabiliment, unde urma să aplice metoda fermentaţiei la temperaturi joase. Prin acest procedeu,…
Tarte cu dovlecei şi mentă
29 September 2009
Ingrediente: 400 g aluat sfărâmicios trei-patru dovlecei mai mici (600 g) 8 frunze de mentă 100 ml lapte 200 g smântână două-trei ouă 50 g unt sare piper Mod de preparare: Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovleceii în felii foarte subţiri, pe…
Cuib din ciocolată
29 September 2009
Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gelatină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece. Se…
Păstrăvi fierţi în vin, cu sos
28 September 2009
Frozen Steppes Cocktail
28 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – paie Se serveste seara şi noaptea Ingediente: 3 cl votcă un ci cremă de cacao o porţie de îngheţată cu vanilie Acest cocktail Frozen, originar din Statele Unite, ar putea face parte. dacă în compoziţia lui…
Tarte cu ciuperci
28 September 2009
Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 200 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 300 ml lapte 250 g ciuperci 70 g unt 2 linguri făină două linguri de smântână 50 g caşcaval sare piper o lingură de zeamă de lămâie Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi obţineţi o…
Masala Dosai
28 September 2009
Cum se prepara anghinare cu parmesan (video)
28 September 2009
Tarte cu branza brie şi cireşe
28 September 2009
Crochete de jambon
28 September 2009
O reteta delicioasa de crochete de jambon din: unt, faina, lapte, jambon, ulei, sare, oua si pesmet. Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de făină trei sferturi de litru de lapte 150 g jambon iberico (specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet pentru pane Mod de preparare: Topeşte la foc…
Paparada (omleta) ungureasca
28 September 2009
Biban la cuptor
28 September 2009
Chiftele berlineze
28 September 2009
Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
26 September 2009
Ingrediente: 24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel verde sare piper decorul: patrunjel verde Mod de preparare: Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul…
Pizza
26 September 2009
Berea Lager
25 September 2009
In secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o reprezenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la no-mentul consumului. Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară largă,…
Frozen Daiquiri Cocktail
25 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate Se serveste la orice oră Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr Frozen Daiquiri reprezintă varianta lungă a cocktailului Daiquiri. Variantă care este preferată nu numai în…
Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)
25 September 2009
Calcan cu legume
25 September 2009
Ingrediente: 1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper Mod de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte pielea. Condimenteaza fileurile de calcan cu sare, piper…
Paste cu ton si usturoi
25 September 2009
Castraveţi cu dovleac
25 September 2009
Cremă de vanilie cu cireşe
25 September 2009
Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră de…
Salata de porumb
23 September 2009
Ingrediente: 6 rosii 2 ardei verzi 300 g sunca fiarta sau carne afumata 600 g boabe de porumb (din conserva) 1 ceapa verde 4 linguri hrean (din conserva) zeama de la 1 lamaie 1 priza zahar sare piper negru macinat 4 linguri maioneza (pentru salata) 3 linguri mazare (din conserva) 2 linguri patrunjel taiat nu…
Peşte tras la tigaie cu spanac
23 September 2009
Snitel
23 September 2009
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe 1 căpăţână usturoi sare condimente pentru carne tocată după preferinţă 1 pachet de 5 foi de napolitană 3-4 ouă câteva linguri de pesmet ulei Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de napolitană se taie cu grijă în…
Liptauer
23 September 2009
Liptauer este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca se numeste bryndza. Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza quark. De una singura, aceasta branza nu…
Caracatita la cuptor
22 September 2009
Ingrediente: o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline 100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de pătrunjel verde tocat sare dupa gust piper după gust zeama de la o jumătate de lămîie Mod de preparare: Curăţă caracatiţa şi porţioneaz-o. Pune apă…
Ochiuri cu smantana
22 September 2009
Ingrediente: 4 ouă 200 ml smântână 100 ml lapte 1 linguriţă cu vârf de făină 50 g telemea sare, piper măcinat unt Mos de preparare: Dezlegaţi făina cu laptele, adăugaţi smântână, apoi potriviţi de sare şi piper. Pregătiţi din ouă ochiuri româneşti (în apă clocotită şi puţin sărată), puneţi-le într-o cratiţă mică, turnaţi compoziţia…
Cum se prepara Butter Bean Prawn Scampi (video)
22 September 2009
Suprem de pui
22 September 2009
Ingrediente: un pui de aproximativ un kg şi jumătate 40 g untură 4 ciolane de vită o ceapă un morcov piper alb măcinat 100 g fasole verde fină 100 g unt 4 linguri de făină 200 ml smîntînă lichidă un nap un praz sare Mod de preparare: Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă…
Mancarica cu cartofi prajiţi
22 September 2009
Frisco Sour Cocktail
22 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă din Maraschino Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: sucul de la o jumatate de lamaie galbena sucul de la o jumatate de…
Salata chinezeasca de morcov
22 September 2009
Ingrediente: 1 kg morcov crud 4-5 linguri oţet 1/2 pahar ulei 1 linguriţă sare 3 linguri zahăr 1 linguriţă piper 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă rasă de coriandru Mod de preparare: Se dă morcovul prin răzătoarea mare, se amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu celelalte ingrediente. La urmă se pune coriandrul, care trebuie să…
Kofte
22 September 2009
Chiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in…
Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe
22 September 2009
Saramură de biban
21 September 2009
Ingrediente: doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru ulei sare Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimensiunea peştelui). Se pune sarea indicată pe o tablă, iar când…
Praz cu masline si lamaie
21 September 2009
Crevete cu usturoi
21 September 2009
Ingrediente: 600 g crevete decorticate 6 căţei de usturoi un ardei iute (mic) 100 ml ulei de măsline pătrunjel verde sare Mod de preparare: Intr-un mojar, zdrobeşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi amesteca-l cu uleiul de măsline. Pune această compoziţie într o tigaie adîncă, iar cînd s-a înfierbîntat, adaugă crevetele şi puţină sare, amestecînd cu…
File de porc cu branza
21 September 2009
Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper Mod de preparare: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o deoparte. Pune smantînă într-o oală, adaugă restul de brînză şi lasă…
Mancarica de gutui cu praz
20 September 2009
Ciorbă de praz
20 September 2009
Jamie Oliver in Italia (video)
19 September 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul I Jamie in Italia
Turte oltenesti
19 September 2009
Ingrediente: 250 g făină integrală 250 g tărâţe de grâu sare apă cât cuprinde aluatul Mod de preparare: Se cerne făina, se frământă cu apă şi sare, apoi coca rezultată se împarte în bucăţi cât pumnul, care se turtesc şi se îngroapă în spuză, unde se lasă până prind coajă. Când sunt coapte, se scot…
Ciorbă de urzici
19 September 2009
Food Of The World – Chinese Part 2 (video)
18 September 2009
Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume
18 September 2009
Ingheţată de pepene galben
17 September 2009
Ingrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici) Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel…
Pui cu margarina si tarhon
17 September 2009
Ingrediente: 1 pui de 1-1,2 kg 50 g margarina (sau 60 ml ulei) sare, piper măcinat sucul de la 1/2 lămâie 3 legături de tarhon 60 g făină supă de pui caldă 2 gălbenuşuri 100 g smântână mărar Mod de preparare: Se umple puiul cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită,…
Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana
17 September 2009
O reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lingură de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă de supă (fierbinte) o ceaşcă…
Salata de ciuperci (champignons)
17 September 2009
Ingrediente: 600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita ; 300 g frisca (nebatuta) sare piper negru macinat 4 linguri ceapa verde taiata in inele 6 linguri tarhon taiat marunt cateva fire de ceapa verde (partea verde) pentru ornat Mod de preparare: Ciupercile se taie felii sj se asaza in forma de solzi…
Food Of The World – Chinese Part 1 (video)
17 September 2009
Berea in evul mediu
17 September 2009
Italia în Italia, berea a ajuns mai cu seamă ca urmare a invaziei nenumăratelor triburi de barbari, care aduceau cu ei provizii consistente şi transmiteau mai departe procedeele de fabricaţie. Primul oraş în care au fost produse cantităţi considerabile din această băutură, pe care, însă, populaţiei locale îi venea greu s-o aprecieze, dat fiind că
French Connection Cocktail
16 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 5/70 coniac 5/10 Amaretto di Saronno Originale Deşi, după denumire, s-ar putea crede că acest cocktail este de origine franceză, el a apărut în Statele Unite, în anii ’50. Face…
Food Of The World – Indian (video)
16 September 2009
File de biban cu praz
16 September 2009
Ingrediente: un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină…
Nisperos asadas – Nisperos la cuptor
16 September 2009
Ciuperci cu sfeclă
16 September 2009
Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă ulei usturoi sare Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă pe râzătoare. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile, sfecla şi mujdeiul, se…
Ciorbă de peste olteneasca
16 September 2009
Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albituri (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilogram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după…
Mancare de prune uscate cu orez
16 September 2009
Salată de legume cu sos picant
14 September 2009
Orez rumenit Genovese
14 September 2009
Ingrediente: 500 g orez ulei o jumătate de ceapă 250 g cârnat proaspăt sare piper 250 g mazăre fină 30 g ciuperci uscate două inimi de anghinare o jumătate de pahar de vin alb sec 120 g parmezan pesmet Mod de preparare: Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g…
Portocale cu ceapa si masline
14 September 2009
Ingrediente: 4 portocale mari două cepe dulci, tăiate feliuţe 50 g măsline negre fără sâmburi şi tăiate bucăţele ulei de măsline suc de lămâie Mod de preparare: Curăţaţi bine coaja portocalelor, tăiaţi-le în felii rotunde şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi feliile de ceapă şi măslinele. Ţineţi compoziţia la frigider timp de minimum două ore…
Colăcei cu vin
14 September 2009
Colăcei cu vin Ingrediente: 200 g zahăr o jumătate de litru de vin alb bun o jumătate de litru de ulei 30 g tartrat 10 g bicarbonat de sodiu un praf de anason 1,5 kg făină Mod de preparare: Din aceste ingrediente se prepară un aluat destul de moale, ce se frământă bine de tot…
Salată de legume si fructe
13 September 2009
Ingrediente: 3 morcovi bine curăţaţi 3 mere fără coajă 3 rădăcini de ţelină curăţate o mână de stafide (dacă e posibil, ecologice) bine spălate un sfert de castravete spălat foarte bine un ardei mic, fără seminţe două pere o portocală sau un grepfrut Mod de preparare: Tăiaţi ingredientele de dimineaţă şi amestecaţi-le bine. Cantitatea…
Cocktail French 75
13 September 2009
O reteta simpla de cocktail french 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie pe margine Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: câteva picături de sirop…
Florida Cocktail
13 September 2009
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu sau mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4/10 suc de grapefruit 2/10 suc de portocale 2/10 suc de lămâie 2/10 sirop de zahăr apă carbogazoasă Cocktailul Florida a apărut…
Crap in bere
13 September 2009
Ingrediente: un crap de aproximativ un kg două ouă 120 g făină 3 linguri de ulei sare piper ulei pentru prăjit bere Sosul: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se…
Sos de rosii
12 September 2009
Flamingo Cocktail
12 September 2009
Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush (video)
12 September 2009
Pulpe umplute
12 September 2009
Păstrăv cu bere
12 September 2009
Sos pentru peste
12 September 2009
Siropuri din legume si fructe
12 September 2009
Firemans Sour Cocktail
11 September 2009
Food Of The World – Chilean – Empanadas (video)
11 September 2009
Fat Boy Cocktail
10 September 2009
Rulada cu inghetata
10 September 2009
Food Of The World – Brazilian (video)
10 September 2009
Bors de tarhon
10 September 2009
Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se amestecă…
Cartofi la cuptor cu crema de branza
10 September 2009
Berea in Evul Mediu
10 September 2009
In Evul Mediu, producţia de bere a crescut mai ales în interiorul mănăstirilor, acestea reprezentând adevărate oaze de linişte în raport cu climatul turbulent care predomina în afara lor. Aici, pelerinii poposeau şi se refăceau cu ajutorul unei băuturi nu doar plăcute şi îmbătătoare, ci în primul rând sigure. Fierberea mustului de cereale şi fermentaţia…
Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci
10 September 2009
Ingrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi creveţii. Incorporaţi apoi smântână, amestecând totul, şi…
Inghetata cu frisca si capsuni
10 September 2009
Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu