Retete de Paste:
Supă de fasole cu ciuperci
15 March 2009
O reteta simpla si delicioasa de supa de fasole cu ciuperci din: fasole uscata, rosii cherry, ciuperci, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, paste mici, ulei, sare, piper, suc de lamaie, otet de mere. Ingrediente: 200 g fasole uscată 200 g roşii cherry 300 g ciuperci un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă…
Orez cu lapte şi căpşune
15 March 2009
Pui cu sos de roşii picant
15 March 2009
Ingrediente: 4 pulpe de pui 800 g cartofi două cepe 4 roşii doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec o linguriţă de seminţe de muştar un ardei iute sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel crutoane de pîine aromate cu busuioc Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie rondele. Cepele…
Mazăre cu arpagic şi creveţi
15 March 2009
Pizza cu porumb murat
15 March 2009
Ingrediente: 600 g făină 350 ml apă 4 linguri de ulei zahăr tos 30 g drojdie un pachet de amestec legume porumb baby murat 150 g fasole verde 250 g caşcaval afumat 200 g sos de roşii pătrunjel sare, piper brînză feta măsline ardei capia Preparare: Drojdia se dizolvă cu puţină apă călduţă, o linguriţă…
Tort festiv de frişca împodobit cu perle
15 March 2009
Ruladă cu mac şi marţipan
15 March 2009
Pui cu bere şi curry
15 March 2009
Ciorbă de sardine
15 March 2009
O reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute Preparare: Sardinele se eviscerează,…
Clătite cu legume
15 March 2009
Ingrediente: o vînătă un dovlecel două roşii un ardei capia o ceapă albă două ouă 375 g făină 500 ml lapte dulce pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui smîntînă sos de roşii picant Preparare: Vînăta, dovlecelul, ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa,…
Salată de fructe cu ciocolata
15 March 2009
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă praf de copt 100 g unt 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare un pepene galben 4 mamdarine două portocale mentă frişca cremă de vanilie Preparare: Făina cernută se pune într-un vas, se amestecă bine cu o linguriţă…
Bucataria lui Jamie
14 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 2 – Ciuperci Bucataria lui Jamie
Peste cu sos de muştar
14 March 2009
Pizza cu dovlecei şi tarhon
14 March 2009
Turte dulci cu dovleac
14 March 2009
Ciorbă cu pui şi tăiţei
14 March 2009
O reteta delicioasa de ciorba de pui si taitei din: ou, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, rosii, ulei, bors, piept de pui, sare, piper, faina, smantana si malai. Ingrediente: un ou doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o ceapă o jumătate de ţelină 600 g roşii două linguri de ulei 250 ml borş două piepturi de…
Orez cu parmezan şi hering
14 March 2009
Ruladă cu ciuperci
14 March 2009
Tort cu pufarine
14 March 2009
Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 linguri de cacao praf de copt 500 ml frişca 500 g brânză de vaci sau ricotta 100 g pufarine colorate zahăr vanilinat sare 100 g fructe confiate 5 g gelatină ulei două portocale Preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul…
Moş Crăciun din turtă dulce
14 March 2009
Steluţe si mănuşi
13 March 2009
Tocăniţă cu roşii şi carne
13 March 2009
Ingrediente: 500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se spală, se taie în…
Clătite cu icre negre
13 March 2009
Ingrediente: 500 ml lapte dulce 250 g făină două ouă 300 g brânză de vaci 150 g parmezan 4 crenguţe de busuioc verde două borcănaşe de icre negre 200 g arpagic murat 250 g roşii cherry busuioc uscat sare, piper ulei caşcaval sărat Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă într-un castnon. Se pun într-un…
Mâncare de broccoli
13 March 2009
Pere cu cremă de castane
13 March 2009
Ingrediente: 400 g castane din conservă opt pere 300 ml lapte dulce 200 ml frişca o linguriţă de pudră de scorţişoară 4 linguri de miere o lămâie o portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de vin alb 250 g ricotta Preparare: Castanele se taie mărunt şi se pun la fiert cu laptele dulce…
Desert cu Sherry si fructe
13 March 2009
Prăjitură cu brânză si ciocolată
13 March 2009
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3 ouă 5 linguri de făină 90 g zahăr pudră 60 g zahăr tos 3 linguri de cacao 50 g ciocolată rasă 25 g unt 6 foi de gelatină zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt esenţă de rom frişca Mod de preparare…
Cum se prepara o cafea Granita?
13 March 2009
Ingrediente: 3 tbsp good quality ground coffee 75 g sugar 500 ml boiling water aerosol whipped cream 1 Bowl 1 shallow container 1 sieve 1 spoon 1 fork Cling film Cum se prepara o cafea Granita?
Legume cu şuncă
13 March 2009
Avocado umplut cu ton si rosii cherry
13 March 2009
Ingrediente: 250 g roşii cherry 250 g caşcaval două conserve de ton bucăţi mărar 4 bucăţi de avocado două lămâi doi castraveţi verzi 400 g roşii două cepe un fir de rozmarin dafin sare piper ulei de măsline cimbru oregano Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se curăţă…
Chiftelute de orez cu salată
13 March 2009
Cornuleţe cu prune
13 March 2009
Cârnăciori cu legume
13 March 2009
Ingrediente: cârnăciori 500 g mazăre 300 g morcovi baby 100 g unt o lingură de zahăr tos o lingură de zahăr brun o lămâie 100 ml smântână 200 g caşcaval 300 ml vin alb sare, piper pătrunjel Preparare: Mazărea şi morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pun într-o strecurătoare. Se…
Oameni de zăpadă si brăduţi cu glazură de zahăr
13 March 2009
Tort cu lichior de vişine si friscă
12 March 2009
Ingrediente: Blat: 200 g unt 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilinat 4 ouă 1 praf de copt 1 lingură de cacao 100 g migdale măcinate 300 g făină 1 lingură de cacao 200 g ciocolată rasă Umplutură: lichior de vişine 600 g frişca 2 linguri de zahăr pudră 1 pacheţel de zahăr vanilinat…
Spumă de alune pralinate cu ananas
12 March 2009
Ingrediente: 200 g alune de pădure 100 g zahăr tos 500 g frişca 6 foi de gelatină esenţă de rom compot de ananas ciocolată neagră rasă. Mod de preparare: Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins, apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti. Pune zahărul într-o…
Friptură de porc suculentă
12 March 2009
Ingrediente: 1 kg spată de porc cu şorici sare, piper 1 lingură ulei 5 cepe 1/4 legătură cimbru 1 crenguţă rozmarin 7 mere 125 ml cidru (vin siec din mere) 2 linguri dulceaţă de caise 1 lingură amidon Preparare: Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi şoriciul cu…
Somon cu legume
12 March 2009
Ingrediente: 1 buc. file de somon fără piele 2 linguri sherry sec sare, piper câte 3 linguri busuioc cimbru, rozmarin 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pesmet 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras) 1 arpagic 1 căţel de usturoi 1 roşie 1 linguriţă pastă de roşii 50 ml supă 1 linguriţă muştar dulce…
Sufleu de peşte în stil nordic
12 March 2009
Ingrediente: 300 g cartofi sare 3 cepe 3 mere dulci-acrişoare 750 g file de peşte alb (de ex. somon) 2 linguri unt 1 borcan varză murată (425 ml) 1 legătură arpagic 4 ouă 300 g cremă de brânză Preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i să…
Cotlet de porc cu mere
12 March 2009
Ingrediente: 250 g roşii 8 cepe 6 mere 4 linguri ulei zahăr sare 4 cotlete de porc piper puţină făină 125 ml vin alb sec sau supă 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le rondele, respectiv felioare.…
Rulouri de hering cu ardei
12 March 2009
Ingrediente: un kilogram fileuri de hering doi morcovi o rădăcină de ţelină două cepe 300 ml vin alb 4 ardei capia două frunze de dafin o lămâie 4 roşii capere pătrunjel sare, piper ulei smântână castraveţi muraţi Preparare: Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc, se curăţă şi se taie…
Curry de orez cu ciuperci
12 March 2009
Desert cu pepene
12 March 2009
Ingrediente: un pepene galben 200 g ciocolată neagră 150 ml lapte 50 ml frişca miere rom o lingură de amidon 30 g unt două pliculeţe cu zahăr vanilinat cacao pudră de scorţişoară coacăze roşii fulgi de cereale o lămâie frişca cremă de vanilie Preparare: Ciocolata se rupe în bucăţele, se pune într-o oală mai mică…
Supă cu găluşte şi pui
12 March 2009
Ingrediente: două piepturi de pui două ouă o lingură de griş 250 g făină un morcov un sfert de ţelină un ardei gras o rădăcină de pătrunjel o conservă boabe de porumb un fir de praz un sfert de varză sare pătrunjel ulei Preparare: Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă…
Aperitiv cu peşte afumat
12 March 2009
Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 300 g făină 120 g unt 10 g drojdie 3 ouă 3 linguri de lapte dulce o linguriţă de cimbru uscat două andive două lămâi sare, piper unt pentru tavă legume de sezon smântână castraveţi muraţi Preparare: Untul se topeşte, se răceşte şi se pune într-un castron. Se amestecă bine…
Cum se prepara un cocktail Kir Royale
11 March 2009
Ingrediente: some champagne some crème de cassis a champagne glass a spoon Cum se prepara un cocktail Kir Royale
Brioşe cu brânză Roquefort
11 March 2009
Ingrediente: un pachet de foitaj 375 g brânză Roquefort doi ardei capia o ceapă rozmarin 3 ouă 300 g ciuperci 50 g unt 50 g nucă o linguriţă de praf de copt 100 ml iaurt pudră de nucşoară o jumătate de lingură de gris sare, piper usturoi Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei. Ciupercile…
Briose cu cartofi dulci
11 March 2009
Corn cu pui şi cârnăciori
11 March 2009
Tăiţei de orez cu aripi de pui
11 March 2009
Ingrediente: 8 aripi de pui 200 g tăiţei de orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă două ouă 100 g făină două linguri de apă o linguriţă de boia dulce sare, piper ulei sos de roşii picant cimbru Preparare: Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce,…
Ciorbă de peşte
11 March 2009
Ingrediente: un kilogram de peşte 4 cartofi doi morcovi 5 roşii un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 300 ml borş două linguri de ulei de floareea-soarelui o legătură de pătrunjel sare oţet Preparare: Rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun într-tun castron. Morcovii…
Andive umplute cu ciuperci
11 March 2009
Ingrediente: andive o bucată de fenicul o conservă de ciuperci marinate o conservă de ciuperci picante 200 g caşcaval sărat două lămâi 50 g unt 100 g măsline negre fără sâmburi pătrunjel sare, piper conopidă maioneză usturoi Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte puţin unt într-o tigaie şi se…
Cremă cu fructe de pădure
11 March 2009
File de somon cu tăitei
11 March 2009
Dovlecei pane cu legume
11 March 2009
Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi
10 March 2009
Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2 cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle scorţişoară de 1 cm 60 g de unt 125 ml de vin…
Supă de cireşe cu scorţişoarăsi melasă de lămâie
10 March 2009
Ingrediente: 600 g cireşe 300 g zahăr 1 1 vin alb sec 80 ml suc de lămâie 600 g frişca 50 ml lichior de cireşe zahăr scorţişoară măcinată Mod de preparare: Speli cireşele, le usuci, le tai în două şi scoţi sâmburii. Le pui într-o oală, adaugi zahărul şi vinul alb şi laşi să fiarbă…
Pui grecesc cu măsline si foi de viţă
10 March 2009
Ingrediente: 1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g zeama şi coaja rasă ale unei lămâi sare, piper măcinat 200 g ceapă 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu unt lichid Mod de preparare: Tai puiul în opt bucăţi, îl freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de…
Biscuiţi cu cremă de limete
10 March 2009
Cum se prepara o cafea aromatizata
10 March 2009
Ingrediente: An espresso maker An espresso cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold milk Flavoured syrup Freshly ground coffee Cum se prepara o Cafea Aromatizata
Foitaj cu ardei şi kaizer
10 March 2009
Somon afumat cu dovleac
10 March 2009
Ingrediente: 400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez 500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de linguriţa de pudră de curry sare, piper ulei de măsline Preparare: Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se…
Pâine cu rozmarin
10 March 2009
Fursecuri cu ciocolată
10 March 2009
Mancare de fasole cu ciolan
10 March 2009
Ingrediente: 500 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby 4 bucăţi de ciolan afumat două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un gogoşar un sfert de ţelină un fir de rozmarin ulei de floarea-soarelui sare, piper murături pătrunjel Preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte ca…
Plăcintă cu crabi din aluat filo
9 March 2009
Ingrediente 12 foi de aluat filo (magazinul grecesc) 350 g crabi sau creveţi curăţaţi 2 cepe albe 1 legătură de coriandru 20 g de seminţe de pin 40 g stafide sucul unei portocale 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline piper cayenne rafie pentru legat Mod de preparare Prăjeşti seminţele de pin…
Salată de caracatiţă
9 March 2009
Ingrediente 1 pachet cu caracatiţă congelată de circa 650 g sare oregano uscat 3 linguri cu ulei de măsline 3 linguri cu zeamă de lămâie Mod de preparare Iei carnea de caracatiţă şi o laşi să se decongeleze. O speli bine şi o tai în bucăţi. O pui într-o oală cu circa 1,8 1…
Moussaka
8 March 2009
Mingiuţe de miere cu fistic
8 March 2009
Mancare de miel
8 March 2009
Brioşe cu legume
8 March 2009
Biscuiţi cu ghimbir
8 March 2009
Ingrediente: 550 g făină pudră de ghimbir o jumătate de pliculeţ praf de copt pudră de scorţişoară pudră de cuişoare 100 g unt 100 ml miere 100 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare fructe de sezon frişca Preparare: lntr-un castronel se amestecă o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară cu o…
Cod cu legume
7 March 2009
Pacheţele de brânză
7 March 2009
Ingrediente: 500 g brânză de capră doi dovlecei o conservă sfeclă roşie o pâine albă ulei de măsline cimbru 4 căţei de usturoi un vârf de cuţit boia iute roşii castraveţi verzi sare, piper Preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra puţin ulei de măsline,…
Bucataria lui Jamie
7 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 1 – Dovleac Bucataria lui Jamie
Smochine cu cremă si vin
7 March 2009
Ingrediente: 12 smochine proaspete 200 g de iaurt grecesc 1 gălbenuş 80 ml vin de desert 2 linguriţe cu suc de lămâie 200 g frişca melasă de lămâie pentru garnisit Mod de preparare: Speli smochinele, le usuci şi le tai în patru. Le pui pe 4 farfurioare de desert. Baţi iaurtul până îl netezeşti.…
Plăcintă cu spanac
7 March 2009
Ingrediente: 1 kg de spainac proaspăt 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri cu pătrunjel tocat 1 linguriţă cu vârfuri de spanat tocate 300 g aluat filo(youfka) 125 ml de lapte cald 60 g unt lichid 4 linguri cu ulei de măsline 300 g brânză feta 2 ouă sare, piper negru 1 gălbenuş unt…
Salată cu cartofi si sos de iaurt
7 March 2009
Ingrediente: 8 cartofi 3 dovlecei 1 ardei roşu 5 linguri cu pătrunjel tocat 100 g brânză de oaie 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime) 1 căţel de usturoi sare, piper măcinat ulei de măsline Mod de preparare: Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute,…
Brioşe cu pere şi ciocolată
7 March 2009
Supă cu carne de pui
7 March 2009
Ingrediente: un pui 3 fire de praz 500 g ciuperci un ardei gras un morcov un sfert de ţelină 200 g boabe de porumb din conservă o conservă de năut sare, piper busuioc smântână Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe râzătoare sau se taie în cubuleţe. Puiul…
Gnocchi cu sos roşu
7 March 2009
Cocktail Blue Hawaiian Colada
7 March 2009
O reteta simpla de Cocktail Blue Hawaiian Colada din: rom alb, blue curacao, suc de ananas, crema de cocos si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – turnbler mare Categorie – Curacao drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 rom…
Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne
7 March 2009
Peşte pane cu sos de soia
7 March 2009
Ingrediente: 4 fileuri de peşte două ouă 4 linguri de făină o lingură de mălai 4 andive 50 g capere 50 g fulgi de migdale sare, piper ulei de floarea-soarelui sos de soia boia iute pudră de nucşoară conopidă 50 ml lapte dulce Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg die apă şi se…
Biscuiţi cu pepene galben
7 March 2009
Cum se prepara un cocktail Brandy Alexander
6 March 2009
Ingrediente: 4 ice cubes 40 ml of brandy 40 ml of crème de cacao 40 ml of double cream 1 sealable food bag 1 cocktail shaker 2 brandy glasses 1 rolling pin Cum sa prepari un Brandy Alexander
Omletă cu mortadella
6 March 2009
Ingrediente: 300 g mortadella 4 ouă doi ardei capia un dovlecel salată verde sare, piper o ceapă ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel Preparare: Mortadella se taie în fâşii lungi şi se pune pe o farfurie. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii. Ceapa se curăţă de foi, se spală…
Musaca de peşte
6 March 2009
Ingrediente: un kilogram macrou sau cod alb 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei de floarea-soarelui sare, piper pesmet Preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a lungul şi se presară sare. Se pun să se scurgă pe un grătar,…
Sufleu de paste cu broccoli
6 March 2009
O reteta de sufleu de paste cu broccoli din: paste, broccoli, dovlecei, ardei grasi, ceapa, oua, parmezan, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt, ulei si unt. Ingrediente: 500 g paste 500 g broccoli doi dovlecei doi ardei graşi o ceapă 4 ouă 200 g parmezan sare, piper busuioc smântână iaurt ulei unt Preparare: Pastele se fierb…
Cremă de mango cu migdale
6 March 2009
Mancare de pui cu paste orzo
6 March 2009
Ingrediente: două piepturi de pui doi ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii 500 g broccoli 500 g conopidă 500 g paste orzo rozmarin sare, piper ulei de floarea-soarelui 250 ml vin alb demisec Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun într-un castron şi se introduc la…
Peşte afumat cu piure de năut
6 March 2009
Ingrediente: 4 fileuri de peşte afumat două conserve de năut 125 ml iaurt 3 cartofi 3 căţei de ustu roi o lămâie ulei de măsline sare, piper pătrunjel doi rmorcovi o ţelină un fir de praz smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în…
Roşii umplute cu soia
6 March 2009
Ingrediente: 8 roşii mai mari 250 g orez un pachet de granule de soia o ceapă o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar mălai, varză roşie Preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scurge şi se lasă într-un castron. Granulele de soia se fierb în…
Tartă cu bezea şi dovleac
6 March 2009
Ingrediente: 500 g dovleac pentru plăcintă 300 g făină 300 g unt 350 g zahăr tos două ouă 4 albuşuri 500 mllapte dulce două plicuri cu praf cremă instant zahăr vanilinat sare esenţă de migdale nucă de cocos Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se…
Prăjitură cu smochine
4 March 2009
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ cu praf de copt 250 g zahăr tos 3 ouă scorţişoară cacao 100 g ciocolată neagră 100 g stafide 300 g smochine proaspete 100 g unt cafea granulată 100 g miezuri de nucă frişca mentă îngheţată Preparare: Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos şi patru linguri…
Săratele cu chili şi parmezan
4 March 2009
Ingrediente: 300 g unt 300 g făină doi cartofi 150 g parmezan un ardei chili un pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară două ouă boia de ardei iute Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb. Cănd…
Şniţel de porc cu legume
4 March 2009
Ingrediente: 4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan pentru şniţele, se condimentează, se trece…
Salată cu avocado şi kaizer
4 March 2009
Ingrediente: 100 g kaizer 200 g roşii cherry un avocado o legătură de pătrunjel două fire de ceapă verde două felii de păine prăjită ulei de măsline o lămâie sare un ardei gras verde Preparare: Kaizerul se taie fâşii, iar avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele, se curăţă de coajă şi se taie…
Pizza cu peşte
4 March 2009
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 300 ml apă 3 fileuri peşte un morcov o pungă mix de salată o lămâie pastă de tomate sare două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr cimbru parmezan piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Drojdia se lichefiază într-un castron împreună cu zahărul tos. Se adaugă sarea,…
Gofre cu sos de ciocolată
4 March 2009
Porc cu găluşte şi sos
4 March 2009
Ingrediente: 4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec Preparare: Şniţelele de porc se ung cu ulei, se condimentează…
Fileuri de şalău cu sos
4 March 2009
Ingrediente: 100 ml ulei 500 g ciuperci o lingură de busuioc o jumătate de lingură de cimbru tocat două cepe 800 g roşii doi morcovi 4 fileuri de şalău o salată verde sau roşie parmezan două limete o lingură de amidon boia dulce sare, piper Preparare: Fileurile de şalău se spală, se aşază într-o tavă…
Tartă cu roşii şi cimbru
4 March 2009
Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 100 ml ulei 50 g măsline negre sau verzi feliate 300 g caş¬caval 200 g brânză dulce doi ardei graşi 200 g boabe de porumb din conservă 250 g roşii cherry sare, piper un pliculeţ cu praf de copt cimbru Preparare: Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală…
Pui cu susan şi dovleac
4 March 2009
Ingrediente: doi piepţi de pui 50 g stafide seminţe de susan două ouă 500 g dovleac 100 g parmezan 100 g unt apă o lămâie ghimbir ras doi căţei de usturoi miere o lingură de amidon ulei sare, piper mărar pudră de chile 30 g zahăr tos Preparare: Piepţii de pui se taie în fâşii…
Tartine cu anşoa
3 March 2009
Ingrediente: baghete o legătură de ceapă verde un fir de usturoi verde 50 g măsline feliate 500 g roşii 300 g caşcaval un borcan de fileuri de anşoa picante doi căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat sare, piper pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi…
Vinete la cuptor cu roşii
3 March 2009
Ingrediente: un kg vinete 500 g roşii doi căţei de usturoi două cepe albe un ardei capia 50 g miezuri de nucă 50 g migdale 50 g fistic 25 g seminţe de dovleac seminţe de susan mentă ulei de măsline sare, piper parmezan mozzarella Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie rondele mai groase…
Tartine cu ţelină şi pui
3 March 2009
Ingrediente: o baghetă un piept de pui un morcov 300 g ţelină un sfert de conopidă un cartof o varză un măr un ardei capia o ceapă un căţel de usturoi 200 ml maioneză muştar o lămîie pătrunjel sare, piper castraveţi muraţi miezuri de nucă Preparare: Pieptul de pui se spală, se fierbe în apă…
Pizza cu creveti si dovleac
3 March 2009
Ingrediente: 7 g drojdie uscată 50 g unt 300 ml apă o lingură de zahăr tos 600 g făină un ou 300 g creveţi decortiicaţi 300 g dovleac pentru plăcintă două fire de rozmarin sare, piper ulei de măsline sos de roşii picant Preparare: Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu…
Salată cu fasole si năut
3 March 2009
Ingrediente: năut fasole albă boabe fasole roşie boabe o ceapă albă ciuperci champignon ghebe murate 50 ml ulei de măsline 100 g măsline fără sâmburi un morcov o limetă busuioc uscat oţet balsamic sare, piper salată verde sos de maioneză Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se taie în cubuleţe. Ceapa se…
Tort cu bezea şi smochine
3 March 2009
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o jumătate de linguriţă de praf de copt o lămâie un plic cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 20 g unt 200 g smochine două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă fructe de sezon Preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe…
Cum se prepara Brandy Smash Cocktail (video)
3 March 2009
Ingrediente: 8 fresh mint leaves 1 tsp brown sugar 75 ml Brandy 1 cups (250ml) crushed ice 1 orange slice 1 25ml/50ml measure 1 knife 1 chopping board 1 muddle stick/ fork 1 old fashioned glass 1 bar spoon or stirrer
Supa de pasare cu legume
3 March 2009
Ingrediente: două vinete doi dovlecei doi piepţi de pui un fir de praz două bucăţi de fenicul 4 roşii doi morcovi doi cartofi 200 g fasole galbenă păstăi 50 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper pătrunjel smântână iaurt Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi…
Ardei umpluţi cu ton si capere
3 March 2009
Salată cu brânză şi nuci
3 March 2009
Ingrediente: 500 g brânză feta o salată verde compot de cireşe 100 g nucă un fir de praz busuioc usturoi 300 ml vin alb oţet 100 g unt un ou o lingură de muştar o linguriţă de muştar cu seminţe o ceapă roşie sare, piper pâine neagră Preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe…
Tarte colorate
3 March 2009
Ingrediente: 400 g făină praf de copt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei sare zahar vanilinat 100 g ciocolată neagră coaja rasă de portocală 50 g fructe confiate 50 g miezuri de nucă esenţă de migdale 100 g fulgi de cereale expandaţi unt Preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună…
Ruladă cu caşcaval şi şuncă
3 March 2009
Ingrediente: 600 g făină 200 g unt 250 ml smântână 4 ouă 500 g caşcaval 500 g şuncă de pui sau porc 5 cartofi o linguriţă de oţet o jumătate de pliculeţ cu praf de copt sare, piper salată verde unt pentru tavă legume de sezon Preparare: lntr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă…
Cuscus cu ton si roşii uscate
3 March 2009
Orez cu salată de morcovi
3 March 2009
Paste tagliatelle cu legume si ton
2 March 2009
O reteta de paste tagliatelle cu legume si ton din: paste tagliatelle, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia dulce, gogosare, ton, otet de vin rosu, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 175 g paste (tagliatelle) 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia dulce 1 gogoşar tăiat…
Tortuleţ cu portocale
28 February 2009
Ingrediente: 375 g făină praf de copt 80 g unt 150 g nucă măcinată 3 ouă 500 ml frişca 100 g zahăr 80 g cacao două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 50 g migdale 4 portocale pudră de scorţişoară un sfert de linguriţă de pudră de cuişoare Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zaharul…
Pizza cu ton
28 February 2009
Ingrediente: 400 g făină 120 ml apă 20 g drojdie două conserve de ton bucăţi în ulei doi ardei capia 300 g caşcaval 300 g varză de Bruxelles 200 g brânză feta sos de roşii dulce zahăr tos ulei de măsline sare, piper dovlecei conopidă Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare,…
Dejun cu legume
28 February 2009
Ingrediente: o pâine graham feliată o pungă legume congelate doi ardei capia 500 g broccoli 3 cartofi 100 g boabe de porumb o salată verde 300 g caşcaval afumat oregano uscat roşii cherry sare, piper unt ulei de floarea-soarelui Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Se prăjesc câteva…
Somon cu sos de ceapă
28 February 2009
Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o jumătate de linguriţă de ghiimbir ras sare piper ulei de măsline pătrunjel vin alb Preparare: O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă…
Pui cu bame
28 February 2009
Ingrediente: 4 pulpe de pui o ceapă 500 g bame o ceşcuţă de oţet 500 g roşii o jumătate de linguriţă de pudră de chili 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper coriandru pătrunjel Preparare: Bamele se curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se scot…
Legume cu scoici şi caise
28 February 2009
Turtite de cartofi cu ghimbir
28 February 2009
Ingrediente: 500 g cartofi noi două ouă o ceapă doi morcovi jumătate de varză roşie o lămîie o jumătate de linguriţă de ghimbir ras o portocală o linguriţă de seminţe de chimen ulei sare, piper făină iaurt gras usturoi Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri…
Biscuiţi cu miere si cireşe
28 February 2009
Ciorbă cu carne de porc
28 February 2009
Mazăre cu fasole fava
28 February 2009
Cremă de tapioca cu stafide
28 February 2009
Ingrediente: 400 ml apă 160 g tapioca 130 g zahăr tos 150 ml lapte de cocos o nucă de cocos 200 g seminţe de susan două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 30 g stafide o jumătate de linguriţă de ghimbir ras scorţişoară turtă dulce mentă Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei,…
Pulpe de pui cu prosciutto
28 February 2009
Ingrediente: 4 pulpe de pui 200 g prosciutto 6 căţei de usturoi un fir de rozmarin 500 ml vin alb demisec un litru apă 500 g roşii 500 g cartofi sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează.…
Şniţel de peşte cu paste
28 February 2009
Ingrediente: 300 g paste de orez late 4 fileuri de peşte un borcan de ciuperci marinate o conservă de mazăre 250 g roşii cherry două ouă 250 g făină 100 g măsline negre bicarbonat busuioc salată verde sare, piper ulei oţet balsamic Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă şi se pun într-un castron împreună…
Mâncare de fasole cu susan
28 February 2009
Ingrediente: 500 g fasole verde doi morcovi o ţelină o vânătă o rădăcină de pătrunjel doi ardei capia două cepe 4 căţei de usturoi o lingură de seminţe de susan ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar crutoane de pâine mujdei mălai Preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe zece minute…
Tort de ciocolată cu esenta de migdale
28 February 2009
Ingrediente: 350 g zahăr tos cacao praf de copt 4 ouă sare 200 ml lapte bătut 550 g făină 200 ml ulei 250 ml apă esenţă de migdale un borcan gem de căpşuni topping de ciocolată decor din zahăr pentru prăjituri unt Preparare: lntr-un vas se amestecă bine cinci linguri de cacao cu făina, două…
Cum se prepara o cafea espresso
27 February 2009
Ingrediente: 180 ml water sugar 25 g coffee 1 espresso percolator 1 teaspoon Cum sa prepari o cafea espresso
Ciolan de porc cu orez
27 February 2009
Ingrediente 4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o jumătate de pahar de ulei şi se introduce în cuptor. Se verifică din când în…
Orez cu peşte
27 February 2009
Foi dulci cu alune
27 February 2009
Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 800 ml lapte dulce două pliculeţe cremă de ciocolată din comerţ două linguri de cacao două linguri de zahăr pudră 100 g alune prăjite nesărate unt şi făină pentru tapetat frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece.…
Rulada de carne cu spanac
27 February 2009
Ingrediente: 400 g făină 15 g drojdie 250 ml apă 800 g came de porc un fir de praz 500 g spanac 3 ouă o linguriţă de zahăr tos sare, piper ulei de floarea-soarelui 4 fire busuioc verde Preparare: Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se amestecă bine cu zahărul tos şi o jumătate de…
Fileuri de cod cu salată
27 February 2009
Pacheţele de foitaj cu legume
27 February 2009
Ingrediente: două pachete de foitaj doi morcovi doi dovlecei doi ardei capia roşii 200 g fasole verde 200 g ciuperci murate 50 g măsline negre feliate busuioc verde 150 ml ulei de măsline un ou sare, piper unt castraveţi verzi roşii Preparare: Foitajul se dezgheaţă, se taie în dreptunghiuri egale şi se aşază într-o tavă…
Clătite cu mentă
27 February 2009
Drob de miel cu ficat de pui
27 February 2009
Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
27 February 2009
Doradă cu sos de sofran
27 February 2009
Supă de peşte cu smântână
26 February 2009
Ingrediente: 3 litri de apă 800 g fileuri de peşte un cartof un morcov 500 g broccoli un ardei gras o ceapă 300 g mazăre două linguri de ulei de măsline sare, piper o frunză de dafin o lingură de oregano uscat pătrunjel lapte bătut iaurt smântână Preparare: Ceapa se curăţă de frunze, se spală…
Cum se prepara Cocktail Bellini (video)
26 February 2009
Tocăniţă de legume cu peşte
26 February 2009
Ingrediente: 800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi un morcov un fir de cimbru 50 g pastă de tomate 250 g fasole mangetout 100 g vin alb demisec sare, piper ulei de floarea-soarelui apă Preparare: Ceapa şi usturoiul se taie în felii potrivit de groase, iar morcovul…
Paste cu sos de fenicul
26 February 2009
Ingrediente: 300 g paste penne 50 ml ulei de măsline două cepe smîntînă doi căţei de usturoi 150 ml vin alb demisesc două bucăţi de fenicul două portocale 50 g unt 100 g parmezan busuioc verde sare, piper praz mozzarella Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi usturoiul se curăţă…
Pui cu fidea de orez
26 February 2009
Ingrediente: două piepturi de pui 250 g fidea de orez doi morcovi doi ardei graşi galbeni o ceapă oţet balsamic ulei de măsline suc de lămîie apă boia iute un căţel de usturoi 50 ml smîntînă 20 g nucă de cocos mărar sare, piper Preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă…
Spirale cu brânză şi busuioc
26 February 2009
Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g brânză de oaie 50 g parmezan o lingură de busuioc uscat o linguriţă de zahăr tos două ouă sare, piper Preparare: Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de…
Tocăniţă de pui cu cartofi
26 February 2009
Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de roşii pastă de roşii pastă de ardei 4 cartofi ulei de floarea-soarelui sare piper mărar pătrunjel oregano o frunză de dafin 4-5 boabe de piper mălai Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se prăjesc în…
Pîine cu miere si brînză tofu
26 February 2009
Ingrediente: 300 g roşii cherry 400 g brînză tofu 300 ml apă 50 ml lapte dulce miere ulei de măsline 450 g făină albă 100 g făină de secară sare 25 g drojdie o lingură de rozmarin 100 g măsline feliate ceapă verde roşii uscate Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu laptele dulce…
Ouă dulci cu glazură de lămîie
26 February 2009
Ciorba de linte cu miel
26 February 2009
O reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina, praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte neagră o ceapă…
Pizza multicoloră
26 February 2009
Ingrediente: 300 g ciuperci doi ardei capia 100 g porumb praz o conopidă 600 g făină 175 ml apă 50 g unt 100 g caşcaval 7 g drojdie zahăr tos sare sos de roşii piper busuioc proaspăt două linguri de ulei de măsline Preparare: lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos…
Prăjitură cu mac
26 February 2009
Ingrediente: 550 g făină 130 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte bătut 4 portocale 50 g seminţe de mac două linguri de miere praf de copt zahăr vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară unt gem de coacăze roşii frişca Preparare: lntr-un vas se pun untul şi zahărul tos,…
Tarte cu fructe
25 February 2009
Ingrediente: 300 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un pliculeţ cu praf de copt 470 ml lapte dulce 100 g cireşe confiate două ouă sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat un plic cremă de vanilie instant două limete 3 linguri de miere frişca Preparare: Intr-un castron se pun untul, zahărul tos şi…
Păstrăv cu orez picant
25 February 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi 200 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde un ardei iute 200 g boabe de porumb o jumătate de fir de praz o lingură de capere două lămâi un morcov 50 g stafide pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, se spală şi se…
Bărcute de vinete cu şuncă
25 February 2009
Orez cu rodie şi curry
25 February 2009
Cum se prepara iaurt grecesc
25 February 2009
Ingrediente: 1 ltr whole milk 3 tbsp yoghurt 1 saucepan 2 bowls 1 spoon 1 sieve 1 cheesecloth, or thin napkin 1 ladle 1 tea towel Cum sa prepari iaurt grecesc
Paste cu pui şi sos tomat
25 February 2009
Tartă cu bezea şi kiwi
25 February 2009
Ingrediente: 300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu