Retete de Paste:
Fructe de vara gratinate
24 August 2011
Dovleac umplut cu arpacaş
24 August 2011
O reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras afumat 1/2 legătură mărar tocat fin 1…
Jeleu de fructe de pădure
24 August 2011
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate
24 August 2011
Plăcintă cu brânză si verdeturi
24 August 2011
O reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…
Pangalău
24 August 2011
O reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu grosimea…
Cupă-desert cu fructe
24 August 2011
O reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri…
Crochete cu fenicul şi brânză de capră
24 August 2011
Somon la cuptor cu legume
24 August 2011
Rites
24 August 2011
Sorbet din struguri si grappa
24 August 2011
O reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de ou…
Tiramisu cu fructe de pădure
24 August 2011
O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce …
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii
24 August 2011
O reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de şofran…
Curecheare
24 August 2011
O reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper Mod de preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi lasati-o…
Tarte cu mere si levantica
24 August 2011
Aluat de paine de casă
24 August 2011
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval
23 August 2011
O reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie) cu…
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
23 August 2011
O reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1 lingurita…
Supa simpla de rosii
23 August 2011
O reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez, telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3 cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2 ardei graşi 4-5 frunze de…
Peşte cu ghimbir la gratar
23 August 2011
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic
23 August 2011
O reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar, sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon (prosciutto) 1 căţel de usturoi 2 crenguţe…
Spirale de bacon în aluat
23 August 2011
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi
23 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita…
Creme-brulee cu levănţică
23 August 2011
Costite de miel cu sos picant
23 August 2011
Bibilică la cuptor cu sos de citrice
23 August 2011
O reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe…
Creveti la gratar cu lamaie
23 August 2011
O reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de patrunjel…
Cocktail Zanzibar
23 August 2011
Costiţe marinate la gratar
23 August 2011
Mixed grill
23 August 2011
O reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de pâine…
Porc în stil mediteraneean
23 August 2011
O reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie vinetele…
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar
23 August 2011
O reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Friptură de vită cu unt
23 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline…
Ceafa de porc cu ananas
23 August 2011
O reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente: 800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2 linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod…
Ciuperci umplute la gratar
23 August 2011
O reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 6-7 frunze de busuioc sare piper…
Friptură de gâscă
23 August 2011
O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi…
Pere cu Roquefort
23 August 2011
Chifteluţe picante la gratar
23 August 2011
Creveti la gratar cu usturoi
23 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete…
Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate
23 August 2011
Un stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice…
Bruschete de vara cu telemea
23 August 2011
O reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii, telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 felii pâine 2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper Mod de preparare: Roşiile se curăţă de seminţe…
Stiati ca …
23 August 2011
Carnea de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau rachiu…
Aluat pentru Focaccia
23 August 2011
O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o imediat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii…
Creveţi la grătar
23 August 2011
O reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline Mod…
Sorbet de căpşuni cu tofu
23 August 2011
O reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2 linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3 linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1 păstaie…
Ardei umpluţi la gratar
23 August 2011
Avocado picant cu tortillas
22 August 2011
O reteta de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado, ceapa, rosii, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, boia iute si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 avocado coapte 1/2 ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper boia iute pentru decor: tortillas …
Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere
22 August 2011
O reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1 lingură capere mici 2 linguriţe…
Platou picant
22 August 2011
O reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2 felii…
Piept de curcan in stil italian
22 August 2011
O reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de usturoi 1 lingură zeamă de…
Bruschete de vara
22 August 2011
O reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g telemea proaspătă sare piper busuioc oregano Mod de preparare: Se curăţă roşiile de seminţe şi se taie…
Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita
22 August 2011
O reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată 2…
Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii
22 August 2011
O reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită…
Ceafă de porc cu curry şi sos de mere
22 August 2011
Pui â la Provence
22 August 2011
Frigărui de pui cu ardei gras
22 August 2011
Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
22 August 2011
O reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei, cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de ceapa verde 2 castraveti…
Desert racoros cu lamaie
22 August 2011
O reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi…
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt
22 August 2011
O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1 lingurita…
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
22 August 2011
O reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4 cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi 5 …
Cotlete de porc cu ceapă şi piersici
22 August 2011
O reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Sorbet de piersici
22 August 2011
O reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul 2…
Salata cu piept de curcan si porumb
22 August 2011
O reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salata verde 1 ardei gras rosu…
Despre aroma carnurilor care se frig pe gratar
22 August 2011
Pentru a aroma cărnurile care se frig pe grătar, puteţi arunca peste cărbunii încinşi condimente diverse, la alegere: piper, enibahar, coriandru, seminţe de ardei iute, frunze de rozmarin, cimbru etc. Rezultate mai bune se obţin dacă în timpul acestei operaţiuni acoperiţi carnea de pe grătar cu un capac sub care se va aduna mirosul aromat.…
Cocktail Seventy Seven
22 August 2011
O reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama de lamaie limonada o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam cu cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu…
Ciuperci cu sos de smantana
22 August 2011
O reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt,…
Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac
22 August 2011
O reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6…
Frigărui de miel cu pesto de mentă
22 August 2011
O reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de rozmarin…
Salată de cepe fripte
22 August 2011
Galuşte cu caise
22 August 2011
O reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g griş…
Pui în sos picant cu seminte de coriandru
22 August 2011
O reteta de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin, hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de usturoi 6 linguri…
Paste cu creveţi, roşii şi chorizo
22 August 2011
O reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari,…
Ghiveci simplu de legume
22 August 2011
Rulouri de curcan cu sparanghel
22 August 2011
O reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin 3-4…
Prăjitură pufoasă cu piersici
22 August 2011
Friptură de porc cu conopida
22 August 2011
Reteta zilei: Placinta cu coacaze
22 August 2011
Rulouri aromate
21 August 2011
O reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti, piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto) 250 ml supă concentrată de legume 4 felii Emmentaler…
Doradă cu fructe de mare
21 August 2011
O reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de…
Sorbet de struguri albi şi smochine
21 August 2011
O reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3 smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză Mod de preparare: Fierbe apa cu zahărul timp de…
Moristi cu branza
21 August 2011
Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda
21 August 2011
O reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1 căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri…
Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi
21 August 2011
O reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de bere 1 lingură ulei de măsline…
Quiche cu dovlecei si branza
21 August 2011
O reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina, margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper. Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura: 200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3 oua…
Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri
21 August 2011
Limonada cu levantica
20 August 2011
Ciorba de legume cu bors de casa
20 August 2011
O reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2 tije…
Cremă cu ness
20 August 2011
O reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere 150 ml cafea 1 praf de sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până…
Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata
20 August 2011
O reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o lingurita de rozmarin tocat marunt o…
Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă
20 August 2011
O reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40 frunze…
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
20 August 2011
O reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 250 g faină albă 50 g unt 1 ou 50 ml apă sare pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g caşcaval afumat…
Rulouri aperitiv
20 August 2011
O reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin Mod de preparare: Se taie…
Mămăligă cu zacuscă de vară
20 August 2011
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde
20 August 2011
O reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8 aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe cu boabe de coriandru…
Tarta aromata cu caise
20 August 2011
Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata
20 August 2011
Totul despre pizza: Ingrediente si tehnici
20 August 2011
Făina. Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece din ea se realizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină. Apa. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii aluatului. O…
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
20 August 2011
O reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina, margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella, parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2 ouă 100…
Tarte cu anghinare şi anşoa
19 August 2011
O reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g cascaval 50 ml smantana 1 ou…
Briose cu kaizer
19 August 2011
Desert racoros
19 August 2011
O reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie
19 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2 linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
19 August 2011
O reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…
Cotlete de miel in crusta de verdeata
19 August 2011
Clatite din dovlecei cu branza
19 August 2011
Blue Moon Cocktail
19 August 2011
O reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam…
Focaccia cu ceapă şi măsline
19 August 2011
O reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri măsline negre fară sâmburi 4…
Piept de pui la grătar
19 August 2011
Dovlecei verzi umpluti
19 August 2011
O reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4 linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură oregano…
Fripturică de pui
19 August 2011
O reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi…
Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi
19 August 2011
O reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine, rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5 linguri ulei de măsline extravirgin…
Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră
19 August 2011
O reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din: cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2 linguri zahăr 400 ml frişcă Mod de preparare: Se…
Fileuri de pui cu sos de ciocolată
19 August 2011
Cum alegi vinul
19 August 2011
Alegând corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel, asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert. Tot regula spune că, atunci când avem un fel principal cu…
Salată de grapefruit cu fasole
19 August 2011
O reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba, branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă 200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1 lămâie 1 grapefruit sare…
Frigarui cu caramel
19 August 2011
Thai-Curry verde cu garnitură de orez
19 August 2011
O reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry, lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa, baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată 1…
Rulouri de cartofi în sos de ciuperci
19 August 2011
O reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi mari 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri cu făină 3 linguri cu unt 2 linguri cu smântână 250…
Salată mare de fasole cu costiţă şi ou
19 August 2011
O reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din: cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă 200 g de fasole verde, curăţată 6…
Reteta zilei: Tocanita mexicana
19 August 2011
O reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline, chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre…
Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla
19 August 2011
Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume
19 August 2011
Limonada de busuioc si menta
19 August 2011
Salata thailandeza de pui si taitei
19 August 2011
O reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui, taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde sare…
Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat
19 August 2011
O reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon afumat sare piper Mod de preparare: Spanacul se decongelează la temperatura camerei, se…
Tartar de somon
19 August 2011
Sosul Pesto
19 August 2011
O reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de branza de peccorino 20 g seminte de pin 20…
Rulada cu verdeturi
19 August 2011
Reteta zilei: Pulpe lemongrass
18 August 2011
O reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper negru boabe 500 g ciuperci…
Pui cu fasole verde în sos de migdale
18 August 2011
Buzunare cu brânză si roşii
18 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe, branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat 25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată un pic de ulei 2 linguri…
Pui cu umplutura crocanta
18 August 2011
O reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet, smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles, zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare. Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri cu orez 2 cepe 4 linguri cu pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau un…
Bucăţi de pui satay
18 August 2011
Fasole asortată cu bacon şi crutoane
18 August 2011
O reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g fasole fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de usturoi 4 felii pâine veche de-o zi 4…
Cocktail Punci Aztec
18 August 2011
O reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o felie de ananas Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar pentru bauturi lungi…
Reteta zilei: Pui impachetat
18 August 2011
O reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta, ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui, şterge-le…
Salată de fasole verde cu cartofi noi
18 August 2011
O reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare, fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru, piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 1 lingură cimbru…
Supa Minestrone cu fasole si paste scoici
18 August 2011
O reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov, conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper, bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii, boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g praz…
Pulpe umplute
18 August 2011
Chiftelute cu fasole verde si feta
18 August 2011
O reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente: 600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano uscat 3 linguri pesmet 2 linguri…
Busuiocul verde
18 August 2011
Provenind din Asia tropicală, busuiocul este o plantă sensibilă la frig şi umezeală, preferând temperaturile crescute şi clima uscată. Se încadreazăîn seria plantelor complexe, utilizabile atât în gastronomie, cât şi în medicină sau aromaterapie, datorită uleiurilor esenţiale pe care le contine. De regulă, busuiocul se consumă în stare proaspătă. Atunci când se prepară termic, în…
Placinta cu smochine
18 August 2011
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
18 August 2011
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane
18 August 2011
O reteta de prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane. Ingrediente: l00 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4…
Salata de cartofi dulci cu suc de portocale
18 August 2011
O reteta de salata de cartofi dulci cu suc de portocale din: cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, suc de portocale, ulei, ghimbir, mustar de dijon si ceapa. Ingrediente: Un kilogram si jumatate de cartofi dulci, taiati cubulete O lingura ulei de masline O lingurita de sare mare 1/4 lingurita piper macinat Doua linguri…
Supa picanta de morcovi cu linte
18 August 2011
O reteta de supa picanta de morcovi cu linte din: seminte de chimen, suc de lamaie, fulgi de chilli uscat, morcovi, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, lapte, iaurt natural si paine naan. Ingrediente: doua lingurite de seminte de chimen sucul de la o lamaie un praf de fulgi de chilli uscat doua…
Smochine
18 August 2011
Smochinele conţin vitamine din grupa B şi potasiu şi se pot consuma proaspete sau uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă, carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună. Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania; ele cresc,…
4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara
18 August 2011
Sofran - se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor menstruale. Tumeric - are gust uşor amărui şi, asemenea şofra-…
Smochine murate
17 August 2011
încălzesc 600 ml oţet cu 2 linguri zahăr şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 600 g smochine tăiate jumătăţi. Se aşază în borcane, cu 2 fâşii de coajă de portocală, 2 fire rozmarin şi 2 fire cimbru. Se lasă să se marineze 2 săptămâni. Se servesc cu branzeturi, pasare sau vanat. Smochine murate Pofta buna!…
Plăcinţele cu pui şi şuncă
17 August 2011
O reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine, faina si ou. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi l00 g de şuncă, tocată 6 cepe verzi tocate fin 100 g de brânză cheddar puternic aromată, dată prin râzătoare…
Supă de pui madras cu orez
17 August 2011
Crostini cu smochine
17 August 2011
Pui indian
17 August 2011
O reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt gras si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir fin ras 1 ceapă mică 2 linguri cu sos tomat 1/2 linguriţă cu…
Salata caprese speciale
17 August 2011
O reteta de salata caprese speciale din: rosii, mozzarella, sare, piper, rosii uscate, capere, frunze de busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii pe vrej 250 g mozzarella (preferabil de bivoliţă) sare piper 3-4 roşii uscate conservate în ulei (de la borcan) 2-3 linguri capere (de la borcan) 1 mână frunze de busuioc ulei…
Pui copt şi cartofi
17 August 2011
O reteta de pui copt si cartofi din: pui, lamai, rozmarin, ceapa, usturoi, frunze de cimbru, ulei de masline, cartofi si cimbrisor. Ingrediente: 1 pui cam de l.5 kg 6 lămâi tăiate pe jumătate 4 fire de rozmarin 2 cepe tăiate sferturi 9 căţei de usturoi 1 lingură frunze de cimbru, tocate 2 linguri ulei…
Piept de pui cu sos de soia şi legume
17 August 2011
Miel la grătar şi salată de dovlecei
17 August 2011
O reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel, lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei iute, ceapa verde si branza feta. Ingrediente: 9 cotlete de miel curăţate de grăsime 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă de suc, celelalte tăiate fiecare în…
Lasagna cu roşii şi carne de pui
17 August 2011
O reteta delicioasa de lasagna cu rosii si carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g file de piept de pui 4 linguri…
Rulouri de pui cu sos de capsune
17 August 2011
O reteta de rulouri de pui cu sos de capsune din: piept de pui file, capsune, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, busuioc, oregano, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g capsune 150 g cascaval 1 lingura miere 1 lingura unt 1/2 lamaie sare piper busuioc oregano boia…
Limonada de lime cu votca sau rom
17 August 2011
Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin
17 August 2011
O reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie cartofii,…
Farfalle în sos de roşii
17 August 2011
O reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc piper nucşoară zahăr Mod de preparare:…
Cotlete de porc chinezeşti
17 August 2011
O reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2 linguriţă de…
Sufleu de brânză şi ceapă
17 August 2011
O reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta, parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50 g făină normală 300…
Salată asortată cu măsline si feta
17 August 2011
O reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare, cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente: 300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt 1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu