duminică, 14 octombrie 2012

Retete de revelion #1


Retete de revelion:

Pasta de peste alb

O reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se curata de oase si de piele, se trece o singura data prin...
Read more »

Salata răcoritoare

Salata răcoritoare
O reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat, castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir, gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori 1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata...
Read more »

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella
O reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval...
Read more »

Risotto cu dovleac şi midii

Risotto cu dovleac şi midii
O reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii (congelate sau con­servate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1 ceapă 2 cuburi concentrat supă...
Read more »

Salată cu pere si ardei

Salată cu pere si ardei
O reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2 linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Supă-cremă de cartofi albi

Supă-cremă de cartofi albi
O reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de...
Read more »

Cocktail Frisco Sour

Cocktail Frisco Sour
O reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de zahar pudra 1/8 de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi...
Read more »

Clatite umplute cu varza murata

Clatite umplute cu varza murata
O reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri, faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel...
Read more »

Chec cu zucchini

Chec cu zucchini
O reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu...
Read more »

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor
O reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de...
Read more »

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi
O reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe, nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake 2 căţei de usturoi,...
Read more »

Chec delicios cu cirese

Chec delicios cu cirese
O reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de...
Read more »

Salată cu ierburi si urdă sărata

Salată cu ierburi si urdă sărata
O reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1...
Read more »

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii
O reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri ulei...
Read more »

Fursecuri de ciocolată

Fursecuri de ciocolată
O reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul...
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason
O reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat,...
Read more »

Frigarui de pui cu salsa de mango

Frigarui de pui cu salsa de mango
O reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola, miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1...
Read more »

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Supa rece de castraveti, menta si busuioc
O reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o lingura de...
Read more »

Bibilică umplută

Bibilică umplută
O reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel...
Read more »

Salată acrisoara

Salată acrisoara
O reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200 g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4 linguri de ulei de masline 1 lingura...
Read more »

Salată Caesar dietetică

Salată Caesar dietetică
Se încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la...
Read more »

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure
O reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml smântână dulce 200...
Read more »

Cocktail Whisky Lemon

Cocktail Whisky Lemon
O reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele...
Read more »

Telemea aromata

Telemea aromata
O reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei...
Read more »

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

Cuşcuş cu peşte mediteraneean
O reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb, lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic, castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2 lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin...
Read more »

Orez cu ton proaspăt

Orez cu ton proaspăt
O reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500 g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru marinată:...
Read more »

Pizza cu ton şi ceapă

Pizza cu ton şi ceapă
O reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii, masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

Prepelite_cu_frunze_de_sfecla_si_mamaliga.jpg
O reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200...
Read more »

Reteta zilei: Prajitura la minut

Reteta zilei: Prajitura la minut
O reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de...
Read more »

Telemea marinata

Telemea marinata
O reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare:...
Read more »

Pere fierte în vin roşu cu portocale

Pere fierte în vin roşu cu portocale
O reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod...
Read more »

Orez cu sos de afine

Orez cu sos de afine
O reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g...
Read more »

Prajitura cu cirese si crema

Prajitura cu cirese si crema
O reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema:...
Read more »

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

Mousse de lămâie cu brânză de vaci
O reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml...
Read more »

Pizza cu cicoare şi parmezan

Pizza cu cicoare şi parmezan
O reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...
Read more »

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură
O reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi 100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta: 300 g ricotta proaspătă 120...
Read more »

Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

Salata_calda_de_rata_salbatica_cu_masline_si_otet_balsamic.jpg
O reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa, telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare...
Read more »

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Muschiulet_de_caprioara_cu_boabe_de_ienupar.jpg
O reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină...
Read more »

Mamaliga cu branza de capra si masline negre

Mamaliga cu branza de capra si masline negre
O reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai, sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat 200g telemea rasa de capra 100ml...
Read more »

Telemea sau cas marinat

Telemea sau cas marinat
O reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere. Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin cateva boabe de...
Read more »

Salată de rucola cu vită

Salată de rucola cu vită
Se amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi), 1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra...
Read more »

Ciorbe: Ciorba de peste

Ciorbe: Ciorba de peste
  O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21...
Read more »

Prăjitură simpla cu miere

Prajitura_simpla_cu_miere.jpg
O reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare:...
Read more »

Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi

Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi
O reteta delicioasa de pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 3 cartofi...
Read more »

Serbet cu merisoare

Serbet cu merisoare
O reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare, zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală   Mod de preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt la foc mic. Când zahărul s-a topit,...
Read more »

Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii

Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii
O reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan, oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan. Ingrediente: 100 g parmezan ras 2 ouă 125 ml smântână dulce 125 ml lapte unt nucşoară sare pentru sos: 4 roşii (circa...
Read more »

Carne de căprioară cu legume si mamaliga

Carne de căprioară cu legume si mamaliga
O reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz, nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, scortisoara, sare, piper si malai. Ingrediente: 400 g file de căprioară 200 g pulpă de dovleac 1 căţel de usturoi conopidă mică...
Read more »

Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit

Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se  amestecă 1 dovleac pentru plăcintă tăiat cubuleţe şi 2 cepe roşii tăiate felii  groase cu 2 linguri de harissa, sare şi piper. Se dau ia cuptor 30 de minute  până se înmoaie şi prind o culoare  maronie. Intre timp, se fierb 200g de  cuşcuş mare conform...
Read more »

Smoothie delicios de capsuni

Smoothie delicios de capsuni
O reteta de smoothie delicios de capsuni din: capsuni, texturat proteic de soia, apa si gheata. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de căpşuni congelate 2 linguriţe de texturat proteic de soia sub formă de pudră 2 linguriţe de apă 1/2 ceaşcă de gheaţă zdrobită   Mod de preparare: Lăsaţi căpşunile la decongelat într-un bol. După ce...
Read more »

Paste picante cu gogosari

Paste picante cu gogosari
  O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1 lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper...
Read more »

Ghiveci delicios de toamna

Ghiveci  delicios de toamna
  O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi, ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde, zahar, sare, piper. Ingrediente:   2 vinete 2 gogoşari 1 cartof potrivit 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 10 măsline verzi  fără sâmburi 1 ţelinămică 2 roşii 3 lingiri ulei pătrunjel verde...
Read more »

Ciorbă de legume cu perisoare

Ciorbă de legume cu perisoare
  O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1 ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1 felie pâine 11 zeamă...
Read more »

Fructe cu sos de ciocolata

Fructe cu sos de ciocolata
O reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas, capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2 fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc...
Read more »

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe
O reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g ciocolată cu lapte...
Read more »

Orez cu mere si surimi

Orez cu mere si surimi
O reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran, vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Inrgediente: 350 g orez prefiert 1 ceapă 10 bastonaşe surimi 1 măr 1 plic şofran 1 pahar vin alb 1/2 l supă concentrată de legume 1...
Read more »

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry
O reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300...
Read more »

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi
Se fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2 lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1 castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se...
Read more »

Cocktail Caledonian

Cocktail Caledonian
O reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon bucati de fructe   Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi...
Read more »

Cas marinat

Cas marinat
O reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de usturoi verde 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Caşul se taie în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi deasupra,...
Read more »

File de căprioară cu ienupăr si pere

File de căprioară cu ienupăr si pere
O reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj, supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2 fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei...
Read more »

Mici de oaie

O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa...
Read more »

Placinta de ciuperci

Placinta de ciuperci
  O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras, patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4 ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi prepari umplutura....
Read more »

Placinta cu babic

Placinta cu babic
  O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea, ulei. Ingrediente:  300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă unsă cu puţin ulei,...
Read more »

Turte ţărăneşti

Turte ţărăneşti
  O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa. Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât un­ghia de la degetul mare 1 lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi apă călduţă. Frămânţi un aluat...
Read more »

Cupcakes cu lămâie

Cupcakes cu lămâie
O reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari, batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175...
Read more »

Coroniţe de orz cu sos pesto

Coroniţe de orz cu sos pesto
O reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella, supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin, ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă concentrată de legume 2 fire mai mari de...
Read more »

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde
O reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din: vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate, semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde   Mod de...
Read more »

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie
O reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas...
Read more »

Pizza Diavola

Pizza Diavola
O reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...
Read more »

Cocktail Scottish Surprise

Cocktail Scottish Surprise
O reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi...
Read more »

Bors de babic

Bors de babic
  O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de...
Read more »

Prajitura de casa cu caise

Prajitura de casa cu caise
O reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină...
Read more »

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan
O reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat...
Read more »

Salată mediteraneeană

Salată mediteraneeană
Se fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1 mână de...
Read more »

Tartă cu fructe clasică

Tartă cu fructe clasică
O reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr vanilat 120 g zahăr...
Read more »

Pui cu caise confiate si cardamom

Pui cu caise confiate si cardamom
O reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry, cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi) 500 ml supă de văcuţă 2 lin­guri de amidon 12 caise confia­te 30 de stafide zeama de la o...
Read more »

Supă de orez şi cartofi

Supă de orez şi cartofi
O reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2 căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură ulei de...
Read more »

Conuri cu iaurt si capsuni

Conuri cu iaurt si capsuni
O reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat, conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă, pentru decor   Mod de preparare: Căpşunile se...
Read more »

Muşchi de căprioară cu vin roşu

Muşchi de căprioară cu vin roşu
O reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul. Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g ceapă 3 linguri ulei de măsline...
Read more »

Caipirinha cu kiwi

Caipirinha_cu_kiwi.jpg
O reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3 linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2  ceşti apă minerală cu suc de lime  ...
Read more »

Copanele de pui cu fulgi de porumb

Copanele de pui cu fulgi de porumb
O reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua, fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper busuioc   Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet absorbant. Sărează-le,...
Read more »

Tartă cu pere şi caise

Tartă cu pere şi caise
O reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă  250 g zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie pentru umplutură: 3...
Read more »

Risotto cu ierburi aromatice

Risotto cu ierburi aromatice
O reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar...
Read more »

Mix de condimente pentru carnea de pui

Mix de condimente pentru carnea de pui
Pentru o savoare deosebită, poţi face un amestec de condi­mente foarte potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcu­tă pe plită. Amestecă: 1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1 linguriţă cu praf de ustu­roi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă cu muştar. Iar cu acest amestec,...
Read more »

Sufleu cu migdale

Sufleu cu migdale
O reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă  40 g unt 80 g migdale 40 g zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune la fiert într-o...
Read more »

Salata de pui cu merisoare

Salata de pui cu merisoare
O reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca, frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2 linguri cu...
Read more »

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară
O reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100...
Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi
O reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »

Cocktail Dusty Martin

Cocktail Dusty Martin
O reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.  
Read more »

Cheesecake cu migdale si caise

Cheesecake cu migdale si caise
O reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt...
Read more »

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară
O reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2 blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 3 foi de gelatină...
Read more »

Supa crema de ciuperci champignion

Supa crema de ciuperci champignion
O reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½  lingurita sare ½ ...
Read more »

Mere umplute cu nuci si caise

Mere umplute cu nuci si caise
O reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura...
Read more »

Carpaccio de vită cu dovlecei

Carpaccio de vită cu dovlecei
O reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de...
Read more »

Terină de orez cu ardei gras

Terină de orez cu ardei gras
O reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de legume 50...
Read more »

Friptură de viţel cu arome de vară

Friptură de viţel cu arome de vară
O reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson. Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri parmezan ras pentru decor:...
Read more »

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti
O reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara. Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3 linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3 linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50...
Read more »

Ciorba de cartofi cu perisoare

Ciorba de cartofi cu perisoare
O reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½...
Read more »

Muşchi de porc în crustă de paine

Muşchi de porc în crustă de paine
O reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml vin 2 gălbenuşuri...
Read more »

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

Mancare din pastrama de oaie cu pastai
O reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute...
Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu