luni, 15 octombrie 2012

Retete simple #74


Retete simple:

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
O reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete, carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1 ceapă 4-5 fire de...
Read more »

Supă de găină cu tăieţei de casă

Supă de găină cu tăieţei de casă
O reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina. Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de pătrunjel verde sare pentru...
Read more »

Brownies cu multa ciocolata

Brownies cu multa ciocolata
O reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao, faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de...
Read more »

Chiftea delicioasa

Chiftea delicioasa
O reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella, parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi, patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4...
Read more »

Somon cu ierburi aromatice (terina)

Somon cu ierburi aromatice (terina)
O reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi, marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900 g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g fistic 6 linguri...
Read more »

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe
Supe: O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. O...
Read more »

Salata de vinete cu lapte dulce

Salata de vinete cu lapte dulce
O reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete, dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare   Mod de preparare: Aşază o tablă pe flacăra...
Read more »

Timbale de cod sărat

Timbale de cod sărat
O reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1 kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 lapte 1  ceapă 2  căţei...
Read more »

Muraturi: Zacuscă de vinete

Muraturi: Zacuscă de vinete
O reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii, sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2 l...
Read more »

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior
O reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura, piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone 150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi...
Read more »

Supă de roşii cu găluşte

Supă de roşii cu găluşte
O reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei. Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu...
Read more »

Doradă cu legume

Doradă cu legume
O reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă...
Read more »

Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară

Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară
O reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt gras mărar verde cimbru 250 g...
Read more »

Medalioane de păstrăv cu cartofi

Medalioane de păstrăv cu cartofi
O reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2  linguri smântână dulce 15 g unt 1  lingură brandy...
Read more »

Budincă cu sparanghel şi şuncă

Budincă cu sparanghel şi şuncă
O reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca, parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică 50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper   Mod de preparare: Îndepărtează...
Read more »

Vinete cu legume

Vinete cu legume
O reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6  cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de patrunjel   Mod...
Read more »

Sepie cu germeni de soia şi legume

Sepie cu germeni de soia şi legume
O reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi...
Read more »

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă de bovine 1  rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai (facultativ) 2   morcovi 2 cepe 1 rădăcină...
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

Ciorba_de_pui_a_la_grec.jpg
O reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi...
Read more »

Salată de varză roşie cu nuci

Salată de varză roşie cu nuci
O reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de capră 2  mere 1 lingură oţet 3  linguri ulei de măsline 2-3 tije de busuioc sau de...
Read more »

Somon cu salsa

Somon cu salsa
O reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado, patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1 ardei gras roşu 1 castrave­te 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel 125 g brânză feta sucul de la...
Read more »

File de somon cu vinete şi praz

File de somon cu vinete şi praz
O reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata. Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4...
Read more »

Ciorbă de salată cu omletă

Ciorbă de salată cu omletă
O reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1 ceşcuţă orez 2 linguri...
Read more »

Reteta zilei: Snitel vienez

Reteta zilei: Snitel vienez
O reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibre­lor în bucăţi mari şi...
Read more »

Salată savuroasă cu scoici şi creveţi

Salată savuroasă cu scoici şi creveţi
O reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti, branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet balsamic si germeni de soia. Ingrediente: 1 kg scoici cu cochilie (sau 2 borcane scoici marinate) 200 g creveţi 160...
Read more »

Frigărui de pui pe pat de orez

Frigărui de pui pe pat de orez
O reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, piper, boia si verdeata asortata. Ingrediente: 200 g orez sare 400 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g roşii cherry 100...
Read more »

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano
O reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mari 150 ml sos de roşii 100 g mozzarella 80 g faină albă 10 linguri parmezan ras 10 linguri ulei de măsline extravirgin oregano...
Read more »

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice
O reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată...
Read more »

Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras

Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras
O reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou, amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare, piper si ardei gras. Ingrediente: 150 g mozzarella (sau caşcaval) 3 dovlecei medii (zucchini) 1 fir de praz 1 legătură de ierburi aromatice mixte...
Read more »

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină
O reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20...
Read more »

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite...
Read more »

Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola
O reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din: clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce, unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel. Ingrediente: 12 clătite 300 g spanac 240 g ricotta 150 g parmezan ras sare şi piper pentru sosul bechamel: 250 ml lapte 125 ml smântână dulce...
Read more »

Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul

Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul
O reteta de caracatita la cuptor cu andive, telina si fenicul din: caracatita, telina, fenicul, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, cimbru, andive, lamaie, rosii, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 800 g caracatiţă 100 g ţelină 1 fenicul 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline...
Read more »

Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi

Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi
O reteta de salata de ardei copti cu rosii si usturoi din: ardei gras sau capia, rosii, usturoi, ulei, otet, sare si marar. Ingrediente: 1  kg ardei gras sau capia 2  roşii mari 4-6 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri oţet sare 1 /2 legătură mărar tocat   Mod de preparare: Curăţă...
Read more »

Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză
O reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din: malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g mălai 1,2 l apă sare pentru asezonare: 220 g brânză (la alegere) 5 linguri parmezan ras unt câteva frunze de mentă   Mod de preparare: Toarnă apa cu...
Read more »

Felii de ton cu piure de ardei gras

Felii de ton cu piure de ardei gras
O reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi, cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 400 g ton proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de cimbru 60 g măsline negre fară sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi...
Read more »

Reteta zilei: Tocăniţă sârbească

Reteta zilei: Tocăniţă sârbească
O reteta simpla si delicioasa de tocanita sarbeasca din: ceapa, vinete, dovlecel, fasole verde, rosii, condiment vegetal, patrunjel verde si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 2 vinete coapte 1 dovlecel mic 200 g fasole verde 6 roşii condiment vegetal 1 legătură pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa...
Read more »

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
O reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 100 g tofu 1  ceapă albă 2  dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie...
Read more »

5 cocktailuri pentru sarbatori

5 cocktailuri pentru sarbatori
  O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt...
Read more »

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
O reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 5 roşii coapte 1...
Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio
O reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din: cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan. Ingrediente: 250 g cartofi noi mici sare 300 g salată verde asortată (de ex. ruccola şi lollo bianco)...
Read more »

Cartofi cu midii la tava

Cartofi cu midii la tava
O reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat, midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 100 g ceapă albă 200 g cod sărat 400 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 ardei...
Read more »

Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă

Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă
O reteta de sfecla rosie cu usturoi si miez de nuca din: sfecla rosie, usturoi, miez de nuca si maioneza. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 3-4 căţei de usturoi 100 g miez de nucă 200 g maioneză   Mod de preparare Fierbi sfecla potrivit de tare (să fie aproape fiartă), o cureţi de coajă,...
Read more »

Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină
VInete si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi, ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de telina. Ingrediente: 16 ardei 8 vinete 3 kg varză crudă 500 g morcovi 500 ml ulei 500 g ceapă 2 bucăţi ţelină 2 linguri sare 1 linguriţă piper foi...
Read more »

Salată de paste asortată cu legume colorate

Salată de paste asortată cu legume colorate
O reteta de salata de paste asortata cu legume colorate din: paste, sare, piper, broccoli, mazare, rosii cherry, patrunjel, iaurt, smantana, suc de lamaie, boabe de porumb si mozzarella. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) sare piper 250 g broccoli 150 g mazăre congelată 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 250...
Read more »

Spaghete picante cu ruccola

Spaghete picante cu ruccola
Spaghete picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete, ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6 linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan)   Mod de preparare: Se toacă ceapa...
Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace
O reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1 ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână sau iaurt sare   Mod...
Read more »

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru
O reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml supă concentrată de legume 8...
Read more »

Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado

Cuscus_cu_avocado.jpg
O reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui, unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru. Ingrediente: o cana de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui (piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru Mod de preparare: Se...
Read more »

Cuşcuş cu perişoare

Cuşcuş cu perişoare
O reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi, ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă mică boabe de năut (240 g) 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 2 ardei iuţi 3 linguri ulei 300 g cuşcuş (instant) 600...
Read more »

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra
O reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din: salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg, folio rosso) 200 g roşii cherry 1 legătură ceapă verde...
Read more »

Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde

Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde
O reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt, ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de eucalipt. Ingrediente: 250g cotlete de miel 200g de cartofi dulci 50 g inele...
Read more »

Vinete si ardei marinaţi

Vinete si ardei marinaţi
O reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza, vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu. Ingrediente: 300 g morcovi 100 g maioneză 1 kg vinete 50 ml ulei 2-3 fire de ceapă verde coriandru 3 linguriţe zahăr 50 ml oţet sare piper roşu iute   Mod de...
Read more »

Calamari umpluţi cu piure de vinete

Calamari umpluţi cu piure de vinete
O reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8 calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2  linguri pesmet 4 linguri ulei...
Read more »

Supa Green Curry

Supa Green Curry
O reteta de green curry soup din: ardei iute, tulpina de lemongrass, ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru, piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste, creveti decorticati si frunze de sfecla. Ingrediente: 3...
Read more »

Clătite umplute cu carne

Clătite umplute cu carne
O reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar, ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi, morcov si sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 500-600 g făină pentru umplutură: 500 g pipote şi inimi piper negru 500 g ficat...
Read more »

Retete delicioase: Salata Caesar

Retete delicioase: Salata Caesar
O reteta delicioasa de salata caesar din: paine toast, sunca, ulei de masline, salata verde, usturoi, suc de lamaie, mustar, sos worcester, galbenus, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 felii toast 75 g şuncă 5 linguri ulei de măsline 500 g salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă...
Read more »

Bors pescaresc

Bors pescaresc
O reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare de 1 kg 1  pahar orez 2   ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1 l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti   Mod de...
Read more »

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure
O reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr 125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600...
Read more »

Găluşte din brânză cu tocană

Găluşte din brânză cu tocană
O reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza, unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras, pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei iute. Ingrediente: 650 g cartofi fainoşi 200 g faină albă...
Read more »

Crumble cu piersici şi afine

Crumble cu piersici şi afine
O reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir. Ingrediente: 100 g făină 100 g zahăr 50 g migdale măcinate 100 g unt 150 g afine 4 piersici 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă pudră de ghimbir   Mod de preparare: Se încinge...
Read more »

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline
O reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1 lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai...
Read more »

Burek cu brânză dulce

Burek cu brânză dulce
O reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de la o lămâie ulei pentru uns tava zahăr pudră   Mod de preparare: Tai...
Read more »

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice
O reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură pătrunjel 1 lingură busuioc 2  linguri ulei de...
Read more »

Pandişpan cu fructe

Pandişpan cu fructe
O reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata, mure, afine, coacaze si frisca. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 30 g cacao umplutura: 6 foi gelatina 150 smantana dulce 200...
Read more »

Retete delicioase: Ciuperci umplute

Retete delicioase: Ciuperci umplute
O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel, sare  si piper. Ingrediente: 10-16 ciuperci mijlocii 1  ceapă 2   morcovi 1 ceaşcă mijlocie ulei 1 pahar mic vin 1 pahar suc de roşii 1 linguriţă făină 1/2 lămâie felii de caşcaval mărar şi...
Read more »

Borş de fasole

Borş de fasole
O reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alege fasolea bob cu...
Read more »

Salată cu roastbeef

Salată cu roastbeef
O reteta delicioasa de Salată cu roastbeef din: salata verde sau ruccola, ceapa rosie, castravete, rosii cherry, usturoi, otet de sherry, ulei de nuci, musta r de dijon, sare, piper, zahar si roastbeef. Ingrediente: 200 g salată verde sau ruccola 2 cepe roşii 1 castravete 150 g roşii cherry câteva fire de pătrunjel 2...
Read more »

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umplută cu garnitură de cartofi
O reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4 cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare...
Read more »

Carne de pui prăjită, cu sos

Carne de pui prăjită, cu sos
O reteta delicioasa de carne de pui prajita cu sos din: pui, ulei, rosii, nuci, usturoi, ceapa, ardei iute, zahar, piper si sare. Ingrediente: 2 pui mici 250 ml ulei 1-1/2 kg roşii 100 g nuci 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 ardei iute 1/2 lingura zahar piper sare   Mod de preparare:...
Read more »

Sos de caise cu ghimbir

Sos de caise cu ghimbir
Se golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de scor­ţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acope­ră vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale. Apoi se...
Read more »

Salată de cartofi cu piept de curcan

Salată de cartofi cu piept de curcan
O reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri, otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli sare 150 g smântână dulce 50 g smân­tână fermentată...
Read more »

Ciorbe si supe: Bors calugaresc

Ciorbe si supe: Bors calugaresc
O reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de orez 1 l borş...
Read more »

Somon in crustă de ciuperci

Somon in crustă de ciuperci
O reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine, ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir...
Read more »

Nectarine coapte

Nectarine coapte
O reteta de nectarine coapte din: nectarine, suc de struguri, zahar, migdale si mascarpone. Ingrediente: 4 nectarine 150 ml suc de struguri 100 g zahăr 50 g migdale decojite 250 g mascarpone   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă nectarinele de samburi şi se aşază într-o formă de sufleu;...
Read more »

Cartofi cu ouă în tigaie

Cartofi cu ouă în tigaie
O reteta de cartofi cu oua in tigaie din: cartofi, oua, ceapa verde, ciuperci, sunca sau carnati, faina, cascaval, ulei si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă ceapă verde 1/2 kg ciuperci 100 g şuncă sau cârnaţi 2 linguri făină 50-100 g caşcaval ras 3 linguri ulei condimente   Mod de preparare: Intr-o tigaie,...
Read more »

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste
O reteta de pui ucrainean cu ciuperci si paste din: pui, ciuperci, ulei, ceapa, sare, piper negru, paste si gris. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 200 g ciuperci 200 ml ulei 2 cepe sare piper negru 80-100 g paste 2 linguri de griş   Mod de preparare: Cureţi puiul şi îi tai aripile,...
Read more »

Salată de orez cu mandarine

Salată de orez cu mandarine
O reteta delicioasa de salata de orez cu mandarine din: orez, sare, ardei gras, praz, mandarine, praf de curry, boia dulce si sos de smantana. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung sare 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 fir praz 2 conserve mandarine 1 lingură praf de curry 1 lingură...
Read more »

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei
O reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci, branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2 crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g margarină 2...
Read more »

Cheese-cake cu caise

Cheese-cake cu caise
O reteta delicioasa de Cheese-cake cu caise din: foi gelatina, vanilie, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie, frisca, caise, lichior de caise, unt si zahar brun. Ingrediente: 4 foi gelatina 1 baton vanilie 200 g branza de vaci 120 g zahar pudra 1 lingurita coaja de lamaie rasa 250 ml frisca 500...
Read more »

Pui cu hrean si sos de soia

Pui cu hrean si sos de soia
O reteta de pui cu hrean si sos de soia din: pui, sos de soia, sare, piper, miere, hrean, ulei de masline, smantana si marar verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare piper 2 linguri miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5 linguri...
Read more »

Cocktail Vodka Gibson

Cocktail Vodka Gibson
O reteta simpla de Cocktail Vodka Gibson din: votca, vermut si arpagic. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl vermut sec 2-3 arpagic de cocktail   Mod de preparre: Mixam bine cu gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam bautura in paharul de cocktail si in final imbogatim cu arpagic de cocktail.    
Read more »

Tartă cu lămâie si bezea

Tartă cu lămâie si bezea
O reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare, unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare 80 g unt boabe de fasole uscate pentru îngreunat 400 ml lapte condensat îndulcit coaja rasă de...
Read more »

Retete delicioase: Plachie de peşte

Retete delicioase: Plachie de peşte
O reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb, rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1 crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare 1 ceaşcă mare ulei 3 – 5 linguri faină 4 – 5 cepe mijlocii 1  pahar...
Read more »

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote
O reteta delicioasa de omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua, unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g ficat şi pipote de găină sare piper   Mod de preparare: Fierbi pipotele, după care le dai prin maşina de to­cat. Ficatul îl înăbuşi în unt,...
Read more »

Peşte cu roşii şi lămâie

Peşte cu roşii şi lămâie
O reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4    bucăţi de peşte (circa 700 g) 2 căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3 crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50...
Read more »

Chiftele de vinete cu sos de roşii

Chiftele de vinete cu sos de roşii
O reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din: vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 2 ouă 2 linguri de făină sare piper 3 linguri ulei pentru sos: 500 g roşii 1 ceapă 1 lingură zahăr sare   Mod de...
Read more »

Reteta zilei: Vinete crocante

Reteta zilei: Vinete crocante
O reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lun­gime, cam de 1 cm grosime. Să­rezi vinetele pe ambele...
Read more »

Frigărui de porumb dulce

Frigărui de porumb dulce
O reteta de frigarui de porumb dulce din: stiuleti de porumb, chipsuri, frunze de salata, sare, cimbru, busuioc, ceapa, usturoi, bulion, sare, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb prefierţi 1 pungă de chipsuri 4 frunze de salată pentru sosul iute: sare cimbru busuioc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi...
Read more »

Cocktail Don Gregory

Cocktail Don Gregory
O reteta simpla de Cocktail Don Gregory din: votca, cola si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl cola o felie de lamaie sau de portocala   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si completam cu cola. Decoram cu o felie de lamaie sau de portocala.
Read more »

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango
O reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline...
Read more »

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

Ciulama din carne de pui şi ciuperci
O reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare, piper, apa, malai si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg ciuperci 1  ceapă 2   morcovi 1  rădăcină pătrunjel 2  linguri unt 3  linguri faină 1/2 l supă concentrată de pasăre...
Read more »

Creveti cu castraveti murati

Creveti cu castraveti murati
Fierbe 1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i înăbuşit până se pătrund, apro­ximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă roşie feliată şi 230 g de cas­traveţi, tăiaţi pe jumă­tate şi feliaţi. Serveşte...
Read more »

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete
O reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri. Ingrediente: 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 1 ou 75 g...
Read more »

Tochitură moldovenească cu mamaliga

Tochitură moldovenească cu mamaliga
O reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri...
Read more »

Tarte cu cremă de vanilie şi caise

Tarte cu cremă de vanilie şi caise
O reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou, sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte, frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g făină 50 g migdale măcinate 1 ou sare 30 g zahăr 60 g unt rece boabe...
Read more »

Tocăniţă de vită cu cartofi

Tocăniţă de vită cu cartofi
O tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda, sare, piper boabe, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură 6-8 cepe mijlocii 2-4 ardei graşi, verzi sau...
Read more »

Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola

Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola
O reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola, seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb 4 bulbi de fenicul 1 roşie 2 linguri ulei...
Read more »

Clafoutis de caise si migdale

Clafoutis de caise si migdale
O reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g caise 1/2 baton de vanilie 4 oua 125 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 75 g faina 150 ml lapte 100 g frisca...
Read more »

Ostropel de pui cu mamaliga

Ostropel de pui cu mamaliga
O reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare si malai. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri ulei de floarea-soarelui 1 lingură faină 5-6 căţei de usturoi 1  lingură oţet 2  linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu