marți, 16 octombrie 2012

Retete de Revelion #3


Retete de Revelion:

Sushi uramaki

Sushi uramaki
O reteta de sushi uramaki din: orez, seminte de susan, surimi, dovlecel, avocado, zeama de lamaie, foi de alga si maioneza. Ingrediente: 240 g orez pentru sushi (prefiert) 3   linguri seminţe de susan 4   bucăţi de surimi (circa 60 g) 1 dovlecel 4 avocado 1  lămâie (zeama) 2   foi de algă nori 1 lingură...
Read more »

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea
O reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua. Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50 gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă   Mod de...
Read more »

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)
O reteta de ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 4 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei grasi galbeni 1 l ulei 4 l apa 0,5 l otet 4 linguri cu sare 2 linguri cu zahar foi de...
Read more »

Tartă cu roşii si dovlecel

Tartă cu roşii si dovlecel
O reteta de tarta cu rosii si dovlecel din: smantana, cascaval, dovlecel, rosii, oua, unt, busuioc, sare, piper, unt, faina, ulei, otet si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g caşcaval ras 1 dovlecel 3 roşii 2 ouă 1 linguriţă cu unt busuioc sare piper pentru aluat: 1 pachet cu unt 11 linguri cu...
Read more »

Retete delicioase: Crema de capsuni

Retete delicioase: Crema de capsuni
Se spala 150 g capsuni, se curata si se taie cuburi. Se crestează pe lung 1 păstaie de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului. Miezul de vanilie se amestecă împreună cu fructele, sucul de la 1/2 lămâie şi 200 g zahăr gelifiant fără fierbere; se pasează cu mixerul. Se înglobează 50 ml...
Read more »

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez
O reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu ciuperci si orez din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc   Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul...
Read more »

Sushi nigiri

Sushi nigiri
O reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de caracatita. Ingrediente: 400 g orez pentru sushi 1 bucată de algă kombu 35 ml oţet de orez japonez 1 linguriţă zahăr pentru sushi: 125 g file...
Read more »

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)
O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu...
Read more »

Dulceata de coacaze cu tarhon

Dulceata de coacaze cu tarhon
Se spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreu­nă cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min. Apoi se dă în clocot şi se lasă...
Read more »

Rosii umplute cu pasta de branza

Rosii umplute cu pasta de branza
O reteta simpla de rosii umplute cu paste de branza din: rosii, branza de vaci, smantana, ceapa verde, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză de vaci 125 g smântână 1 legătură de ceapă verde pătrunjel sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează...
Read more »

Mini-Cupcakes

Mini-Cupcakes
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează adânciturile unei forme de brioşe cu 24 de suporturi speciale de hâr­tie. Se amestecă 1 ou cu 80 ml ulei de floarea-soarelui, 130 g zahăr, 1 praf sare, 50 g brânză de vaci şi 220 ml lap­te bătut. Intr-un castron separat se ames­tecă 250 g făină...
Read more »

Cocktail Swimming Pool

Cocktail Swimming Pool
O reteta simple de Cocktail Swimming Pool din: votca, bols blue curacao, sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Bols Blue Curacao 4 cl sirop de cocos 12 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida bucati de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam...
Read more »

Rosii cu fasole verde si branza de capra

Rosii cu fasole verde si branza de capra
O reteta delicioasa de rosii cu fasole verde si branza de capra din: rosii, fasole verde pastai, branza de capra, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 500 g fasole verde păstăi 200 g brânză de capră 1 ceapă 3 căţei de usturoi 8 linguriţe cu unt ulei sare piper  ...
Read more »

Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)

Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)
O reteta video despre cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti: Ingrediente: Pentru umplutura: 125g carne tocata de porc 125g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1 ceapa verde, tocata 1 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingurita ulei de susan...
Read more »

Ingheţată de trandafiri

Ingheţată de trandafiri
Se taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3 albuşuri cu 75 g zahăr. Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste noapte....
Read more »

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc
O reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi. Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline...
Read more »

Tort de bezea cu petale de trandafiri

Tort de bezea cu petale de trandafiri
Se încinge cuptorul la 120 °C. Se bat 8 albuşuri cu 2 linguri suc de lămâie; se adaugă 1 lingură cacao şi 400 g zahăr pudră. Se bate în continuare, până ce compoziţia devine strălucitoare. Se ;une în şpriţ. Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează (în formă de melc) 3 discuri...
Read more »

Sushi cu ton picant

Sushi cu ton picant
O reteta de sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete, maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge, wasabi si seminte de susan. Ingrediente: 200 g orez pentru sushi (prefiert) 150 g file de ton 1  castravete 2   linguri maioneză cu ghimbir 2 linguri sos de...
Read more »

Deserturi delicioase: Tartă cu prune

Deserturi delicioase: Tartă cu prune
O reteta delicioasa de tarta cu prune din: faina, unt, zahar, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, lapte, oua, gris, gem de prune, zahar, pesmet si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt moale 100 g zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 700 g prune 1 pliculet zahar vanilat scoartisoara macinata 250...
Read more »

Muşchi de porc umplut

Muşchi de porc umplut
Se crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi. Se toacă 2 cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură unt;...
Read more »

Retete delicioase: Chiftele marinate

Retete delicioase: Chiftele marinate
O reteta delicioasa de chiftele marinate din: fleica de porc, oua, paine, ceapa, usturoi, faina, marar, patrunjel, sare, ulei, rosii, unt, otet, zahar foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2 ouă 3 felii de pâine 3 cepe 5 căţei de usturoi 2 linguri cu făină 1legătură de mărar 1...
Read more »

Pui înăbuşit cu ardei

Pui înăbuşit cu ardei
O reteta delicioasa de pui inabusit cu ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, rosii cherry, salam picant chorizo, cimbru, pui, supa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:   2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 150 g roşii cherry 150...
Read more »

Cocktail Monte Rosa Freeze

Cocktail Monte Rosa Freeze
O reteta simpla de Cocktail Monte Rosa Freeze din: votca, curacao triple sec, campari, suc de portocale rosii si suc de struguri. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Campari 4 cl suc de portocale rosii 2 cl suc de struguri   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita,...
Read more »

Biftec de ton pe sos wakame

Biftec de ton pe sos wakame
O reteta de biftec de ton pe sos wakame din: ton, apa, miso de orez, morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si frunze de hasmatuchi. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 300 ml apă 1 linguriţă miso de orez 1 morcov 1   tijă de ţelină 1/2ceapă 2   linguri alge wakame...
Read more »

Reteta zilei: Suc de rosii

Reteta zilei: Suc de rosii
O reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii sare grunjoasa aspirina   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in sferturi. Se toaca la robot sau la masina...
Read more »

Wonton cu chefal si dovlecei

Wonton cu chefal si dovlecei
O reteta de wonton cu chefal si dovlecei din: fileuri de chefal, aluat pentru wonton, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, salata verde, supa concentratata de legume, ceapa, cartof si ardei gras rosu. Ingrediente: 4 fileuri de chefal (circa 120 g fiecare) 2   foi de aluat pentru wonton...
Read more »

Castraveţi în otet

Castraveţi în otet
O reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente. Ingrediente: 2  kg castraveţi cornişon 1 l oţet 3  l apă 3  linguri cu sare mare 4  linguri cu zahăr 2 rădăcini de hrean 2-3 morcovi crenguţe...
Read more »

Castraveţi în saramură (muraturi)

Castraveţi în saramură (muraturi)
O reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 l apă) usturoi tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin, ţelină rădăcină de hrean 1 plic amestec de condimente pentru...
Read more »

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere
O reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată)...
Read more »

Pui stir fry

Pui stir fry
O reteta delicioasa de pui stir fry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, praz, ciuperci, sos de soia, zahar brun, ienibahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 fir praz 200...
Read more »

Porc cu legume

Porc cu legume
O reteta delicioasa de porc cu legume din: broccoli, carne de porc, ardei gras galben, ciuperci, praz, ardei capia, sos de soia, sare, piper, scortisoara si cimbru. Ingrediente: 1 broccoli mic 300 g carne de porc 1 ardei gras galben 150 g ciuperci champignon 1 fir praz 1 ardei capia 2 linguri sos soia...
Read more »

Paine cu rosii

Paine cu rosii
O reteta simpla si delicioasa de paine cu rosii din: rosii cherry, oregano, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 300 g roşii cherry oregano pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2 lin­guriţă cu...
Read more »

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin
O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii...
Read more »

Perisoare de carne cu varza

Perisoare de carne cu varza
O reteta de perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie, unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra, smantana, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ceapa alba 2 cepe rosii 2 linguri unt 100 g orez 500 g carne tocata amestec 3 oua 6 linguri pesmet 3 catei de...
Read more »

Retete delicioase: Ciuperci gratinate

Retete delicioase: Ciuperci gratinate
O reteta delicioasa de ciuperci gratinate din: ciuperci, cartofi, oua, cascaval, smantana, usturoi, ulei, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 3 cartofi 3 oua 100 g cascaval 4 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 60 g unt 1/2 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Pastravi pe pat de ciuperci

Pastravi pe pat de ciuperci
O reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi, ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec, oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 500 g ciuperci champignon mici 4 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei...
Read more »

Portofele cu legume

Portofele cu legume
O reteta de portofele cu legume din: faina, oua, margarina, legume, ciuperci, piept de pui, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: aluat: 350 g faina 2 oua 100 g margarina pentru umplutura: 300 g legume congelate (mazare, porumb, morcov, fasole verde) 200 g ciuperci 500 g piept de pui 4 oua 100 g faina...
Read more »

Tort aromat

Tort aromat
O reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt, oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g zahar 4 linguri zahar pudra 150 g unt 4 oua 4 linguri lapte 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 500 g...
Read more »

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

Rosii murate cu usturoi (muraturi)
O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3  foi de dafin 3 linguri de sare   Mod de preparare: Alege roşii mai micuţe...
Read more »

Strudel cu pesto

Strudel cu pesto
O reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cană cu apă 1 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 plic cu bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu oţet...
Read more »

Reteta zilei: Praz umplut

Reteta zilei: Praz umplut
O reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2 fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de dafin 1 lingurita otet   Mod de preparare: Alege morcovi cât mai...
Read more »

Mix de fructe prăjite

Mix de fructe prăjite
O reteta de mix de fructe prajite din: ananas, banana, mar, prune uscate, faina de orez, faina alba, zahar pudra, drojdie, bere si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1/2 ananas 1 banană 1  măr 50 prune uscate 100 g făină de orez 120 g faină albă 2   linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată...
Read more »

Prăjitură la tavă cu prune

Prăjitură la tavă cu prune
O reteta de prajitura la tava cu prune din: drojdie, lapte, zahar, ou, unt, sare, baton de vanilie, lapte, zahar, gris, galbenusuri, prune, martipan si zahar pudra. Ingrediente: 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 1 ou 80 g unt moale 1 praf sare. umplutura: 1 baton de vani­lie 500 ml...
Read more »

Clatite umplute cu legume

Clatite umplute cu legume
O reteta de clatite umplute cu legume din: faina, oua, lapte, sare, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii cherry, ceapa, usturoi si piper. Ingrediente: 200 g faina 4 oua 250 ml lapte sare 2 legaturi ceapa verde 4 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ciuperci champignon 500 g rosii cherry 1...
Read more »

Supă de fasole

Supă de fasole
O reteta de supa de fasole din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi, ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi 1 ceapă 6 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 roşie 5 seminţe de cardamom verde 1 linguriţă boabe de...
Read more »

Salată multicoloră cu paste

Salată multicoloră cu paste
O reteta delicioasa de salata multicolora cu paste din: paste, rosii cherry, masline, castraveti, busuioc, ulei, otet si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 300 g roşii cherry 100 g măsline 2 castraveţi busuioc ulei oţet sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi...
Read more »

Retete delicioase: Legume cu sos picant

Retete delicioase: Legume cu sos picant
O reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 roşii 1 vânătă pătrunjel 1 dovlecel pentru sos: 1 kg roşii 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 pahar cu vin ulei sare piper   Mod de...
Read more »

Chutney de rosii cu mere

Chutney de rosii cu mere
O reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi, otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si boia de ardei iute. Ingrediente: 1 kg roşii 3 mere 2 cepe 2 căţei de usturoi 350 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 1/2 linguriţă cu...
Read more »

Salata Kolhrabi

Salata Kolhrabi
O reteta de salata kolhrabi din: kolhrabi, mar, usturoi, morcov, ceapa, ghimbir, cidru, nuci, ulei de seminte de in, sare si piper. Ingrediente: kohlrabi (nap nemţesc) măr usturoi morcov ras ceapă ghimbir ras cidru nuci sau acaju, prăjite ulei din seminţe de in sare piper   Mod de preparare: Se curăţă bucăţile de kohlrabi...
Read more »

Supă de roşii cu orez si vin

Supă de roşii cu orez si vin
O reteta delicioasa de supa de rosii cu orez si vin din: rosii, cepe, orez, vin rosu, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 1 ceşcuţă cu orez 1/2 cană cu vin roşu 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu ulei de măsline cimbru sare piper  ...
Read more »

Lasagna cu carne tocata de vita

Lasagna cu carne tocata de vita
O reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g...
Read more »

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci
O reteta de Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci din: prune, oua, sare, zahar, zahar vanilat, amidon, coaja de lamaie, gris, praf de copt, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 650 g prune 3 ouă 1 praf sare 50 g zahăr 2 linguriţe zahăr vanilat 400 g amidon 1...
Read more »

Roşii cu brânză la cuptor

Roşii cu brânză la cuptor
O reteta de rosii cu branza la cuptor din: rosii, branza, sare, piper, oregano, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 8 roşii 200 g brânză telemea sau feta sare piper 1 lingură oregano uscat 2 linguri ulei de măsline 2 fire oregano 2 fire busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C....
Read more »

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba
Se curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 porto­cale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pul­pă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală...
Read more »

Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi

Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi
O reteta de ardei umpluti cu carne tocata si piure de cartofi din: ardei grasi, sare, lapte, fulgi de cartofi, ceapa, maghiran, rosii, ulei, carne tocata, smantana, ardei copti, ardei iute, bulion si supa. Ingrediente: 4 ardei graşi verzi sare 125 ml lapte 1 plic fulgi de cartofi instant 1 ceapă 1 legătură maghiran...
Read more »

Ghebe în oţet

Ghebe în oţet
O reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet, sare, piper negru boabe si foi de dafin. Ingrediente: 0, 5 kg ghebe (ciuperci de toamnă) 0,5 l apă 0,5 l oţet de 9 grade 30 g sare piper negru boabe foi de dafin   Mod de preparare: Cu vârful cuţitului,...
Read more »

Gem de caise

Gem de caise
Se stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g...
Read more »

Pui pane cu ardei gras

Pui pane cu ardei gras
O reteta delicioasa de pui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa, ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper, boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 50...
Read more »

Retete delicioase: Gem de cirese

Retete delicioase: Gem de cirese
Se spală 2 kg cireşe şi se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu sucul de la 1 lămâie şi 2 kg zahăr gelifiant într-o cratiţă mare. Se dă în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratiţa de pe foc şi se pasează compoziţia. Se toarnă imediat în...
Read more »

Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola

Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola
O reteta de paste cu rosii si branza gorgonzola din: paste scurte, sare, usturoi, smantana, piper, rosii cherry, branza gorgonzola si busuioc. Ingrediente: 400 g paste scurte (penne) sare 1 catel de usturoi 150 g smantana piper 250 rosii cherry 200 g branza gorgonzola 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele...
Read more »

Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan

Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan
O reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din: faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, smantana, ou, mere si lapte. Ingrediente: 350g făină simplă 25g unt 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură 50g nuci pecan, bucăţele 2 linguri praf...
Read more »

Crochete

Crochete
O reteta simpla si delicioasa de crochete din: sunca, oua, busuioc, patrunjel, sare, piper, cascava, faina, lapte, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 50 g şuncă 2 ouă crude 2 ouă fierte tari 2 linguriţe busuioc uscat 2 linguri frunze pătrunjel sare piper 50 g caşcaval 7 linguri făină 200 ml lapte 1 cană făină...
Read more »

Retete delicioase: Salata multicolora

Retete delicioase: Salata multicolora
O reteta de salata multicolora din: morcovi, telina, usturoi, cartofi, sfecla rosie, frunze de patrunjel, telemea, smantana, ulei de masline, mustar, sare, piper si delikat. Ingrediente: 2 morcovi 0 jumătate de rădăcină de ţelină (cca. 150g) 2 căţei usturoi 4 cartofi potriviţi 250g sfeclă roşie coaptă la cuptor sau la conservă 1  legătură frunze...
Read more »

Tarta de kiwi

Tarta de kiwi
O reteta simpla de tarta de kiwi din: foaie de aluat, crema de branza, lapte, zahar, zeama de lamaie, vanilie, kiwi si capsuni. Ingrediente: foaie de aluat cremă de brânză lapte zahăr zeamă de lămâie vanilie kiwi căpşuni   Mod de preparare: Se pune aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu folie si...
Read more »

Pui Gong Bao cu alune

Pui Gong Bao cu alune
O reteta delicioasa de Pui Gong Bao cu alune din: piept de pui, praz, ulei de alune, ardei iute, alune, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, faina de porumb, otet de vin, apa, zahar, sare si piper. Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţele praz ulei de alune ardei iuţi...
Read more »

Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi
O reteta delicioasa de creveti cu usturoi din: creveti decorticati, pastai de fasole verde, ulei vegetal si usturoi. Ingrediente: creveţi decorticaţi păstăi de fasole verde ulei vegetal usturoi   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit şi păstăile de fasole verde. Se călesc ingredientele astfel încât să îşi lase...
Read more »

Supa Wonton

Supa Wonton
O reteta delicioasa de supa wonton din: carne de porc tocata, ceapa, sos de soia, ghimbir, supa de pui, spanac, apa si sare. Ingrediente: carne de porc tocată ceapă mărunţită sos de soia ghimbir ras supă de pui spanac mărunţit sare apă   Mod de preparare: Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă wonton,...
Read more »

Cocktail Marawood

Cocktail Marawood
O reteta simpla de Cocktail Marawood din: votca, rachiu de cirese, maraschino si masline. Ingredinente: 3 cl votca 1 cl rachiu de cirese 1 cl Maraschino 2 masline   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata in paharul de mixare, apoi turnam amestecul intr-o cupa de cocktail. Asezam in pahar betisoare cu...
Read more »

Roata cu prune

Roata cu prune
O reteta delicioasa de roata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 175 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 1 vârf de cuţit praf de copt 180 g unt 4 ouă 750 g prune...
Read more »

Spaghete cu vin

Spaghete cu vin
O reteta delicioasa de spaghete cu vin din: spaghete, rosii cherry, vin, unt, sare si busuioc. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g roşii cherry 1 broccoli mic 1 ceşcuţă cu vin 2 linguri cu unt sare busuioc   Mod de preparare: Fierbe un litru de apă cu un praf de sare. Pune spaghetele să...
Read more »

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat
O reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400 gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei   Mod de preparare: Aluatul se dezgheaţă,...
Read more »

Supă indiană cu tăieţei de orez

Supă indiană cu tăieţei de orez
O reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel. Ingrediente: 100 g tăieţei de orez 150 g pulpe de broască (curăţate) 1 morcov 1dovlecel mic 1 tijă de ţelină 1  ceapă mică...
Read more »

Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)

Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)
  O reteta video despre cum se prepara supa rapida cu taitei: Ingredinente: 1 lingura ulei de arahide 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat subtire 2 maini ciuperci shiitake proaspete, felii 1 ardei iute, fara seminte, taiat marunt 1 lingura vin de orez Shaoxing 700ml supa de legume 220g bambus, scurs si clatit...
Read more »

Budinca de orez

Budinca de orez
O reteta de budinca de orez din: orez basmati, mazare, morcovi, conopida, fasole verde, ceapa, rosie, iaurt, cuisoare, baton de scortisoara, cardamom, foaie de dafin, coriandru, sofran, unt si lapte. Untul ghee este, în realitate, unt clarificat. Este foarte mult folosit în bucătăria indiană, putând fi preparat şi în casă: topeşte la foc mic...
Read more »

Ceapă roşie murată

Ceapă roşie murată
O reteta delicioasa de Ceapă roşie murată din: ceapa rosie, apa, otet de vin, zahar, sare, ardei iute si boabe de piper. Ingrediente: 2 cepe roşii mari 250 ml apă 250 ml oţet de vin 2 linguri cu zahăr 1 lingură cu sare 1 arde iute boabe de piper   Mod de preparare: Curata...
Read more »

Tartă cu rosii si parmezan

Tartă cu rosii si parmezan
O reteta de tarta cu rosii cu parmezan din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, suc de la portocala si ulei de masline. Ingrediente: 100 g parmezan (bu­cată întreagă) 4 ouă 200 g făină 100 g unt sare piper 8 roşii mari 250 g smân­tână nucşoară rasă 2...
Read more »

Retete delicioase: Snitel rusesc

Retete delicioase: Snitel rusesc
O reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui, lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare marina, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 10 aripioare de pui 1 pulpa de pui 300 ml lapte 1/2 franzela alba pesmet 2 oua marar verde ierburi de provence...
Read more »

Retete delicioase: Dulceata de agrise

Retete delicioase: Dulceata de agrise
Se spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odih­nească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care...
Read more »

Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura
Se pun la fiert într-o cratiţă 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min. Se adaugă 3 fire mentă şi se lasă să mai fiarbă 3-5 min. Se îndepărtează firele de mentă şi se pasează fructele; se lasă să se răcească. Se măsoară 1 l piure de zmeură şi se amestecă în...
Read more »

Salata cu sos de iaurt

Salata cu sos de iaurt
O reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga, fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 piept mare de pui 200 g sunca de praga 1 cutie de fasole boabe rosie 1 bulb...
Read more »

Pui portughez la gratar

Pui portughez la gratar
O reteta de pui portughez la gratar din: pui, catei de usturoi, boia, piper, oregano, foi de dafin, vin sau coniac, lamai si unt. Ingrediente: 1 pui 4-5 catei de usturoi 1/2 lingura cu boia (dulce sau picanta, dupa gust) 1/2 lingura cu piper 1 lingurita cu oregano 5-6 foi de dafin 150 ml...
Read more »

Friptură marinată

Friptură marinată
O reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1 ceapă 1 ţelină...
Read more »

Cocktail Kangoroo Jumper

Cocktail Kangoroo Jumper
O reteta simpla de Cocktail Kangoroo Jumper din: votca, crema de cocos, curacao albastru si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl votca 3 cl crema de cocos 1 cl Curacao albastru 3 cl suc de ananas   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Purcel umplut cu glazură

Purcel umplut cu glazură
O reteta delicioasa de purcel umplut cu glazura din: muschi de purcel, amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1  muşchi de purcel (circa 500 g) 100 g amestec de migdale, caju, fistic şi seminţe de pin...
Read more »

Pui cu sos

Pui cu sos
O reteta delicioasa de pui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui amestec condimente si ierburi aromatice iaurt 3-4 catei de usturoi masline negre verdeata ulei de masline   Mod de preparare: Prepară amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice...
Read more »

Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)

Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)
  O retete video despre cum se prepara Langustine cu alge la Wok: Ingrediente: 1 lingura ulei de arahide 2 catei usturoi, taiati fin 6-7 langustine (sau creveti mari) 1 lingura vin de orez Shaoxing 150g alge samphire proaspete, cu radacina inlaturata sau la conserva 150g baby praz, fasii 2 cepe verzi, fasii 1...
Read more »

Mancare de castraveti cu carne de porc

Mancare de castraveti cu carne de porc
O reteta delicioasa de mancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii, ceapa, castraveti acri, vin, usturoi, foaie de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g roşii 2 cepe 300 g castraveţi acri 100 ml vin 4 căţei de usturoi 1 foaie de dafin ulei...
Read more »

Ostropel de miel

Ostropel de miel
O reteta delicioasa de ostropel de miel din: carne de miel, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole, ulei, sare, piper, busuioc, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g roşii 2 linguri cu pastă de tomate 3-4 cepe 8 căţei de usturoi 1 ardei gras 200 g fasole...
Read more »

Chutney de mere si mango

Chutney de mere si mango
Se decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100...
Read more »

Cocktail Sibirskaya

Cocktail Sibirskaya
O reteta simpla de Cocktail Sibirskaya din: votca, sifon si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca sifon 3 stropi zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste multa gheata si completam cu sifon rece.    
Read more »

Cocktail de pui

Cocktail de pui
O reteta de cocktail de pui din: aripioare sau piept de pui, castraveti murat, gogosar, ardei, porumb dulce, ridichi, faina, ulei, smantana, lamaie, hrean si sare. Ingrediente: 700 g aripioare sau piept de pui 300 g castraveti murati 1 gogosar mare 1 ardei galben 1 cutie porumb dulce 1 legatura de ridichi pentru sos:...
Read more »

Tocanita de vita

Tocanita de vita
O reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe ienibahar...
Read more »

Supă-cremă cu smântână

Supă-cremă cu smântână
O reteta de supa crema cu smantana din: rosii, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, smantana, zahar, ulei de masline, unt, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri cu pastă de tomate 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu...
Read more »

Tort de mure cu cremă de vanilie

Tort de mure cu cremă de vanilie
O reteta delicioasa de tort de mure cu crema de vanilie din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar pudra, mure, suc de lamaie, suc de mere si zahar. Ingrediente: 400 g unt 175 g zahăr 4 ouă 150 g făină 100 g amidon 1 linguriţă praf...
Read more »

Pui indian cu ardei, dafin şi curry

Pui indian cu ardei, dafin şi curry
O reteta de pui indian cu ardei, dafin si curry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras galben, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, curry, curcuma, vin alb, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras roşu 1  ardei gras galben...
Read more »

Mic dejun englezesc (English Breakfast)

Mic dejun englezesc (English Breakfast)
O reteta de mic dejun englezesc din: carnaciori, sunca de porc, ciuperci, oua, rosii cherry, branza cheddar si ceapa. Ingrediente: 4 cârnăciori Chipolata de porc, de cea mai bună calitate (puteţi folosi însă orice salam semiuscat de bună calitate) 4 felii de şuncă de porc afumat 140g de ciuperci champignon 6 ouă bătute 8...
Read more »

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat
O reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat si smantana. Ingrediente: 1 cartof mare (aprox. 350g), spălat o lingură de făină simplă o lingură de muştar boabe sau sos de hrean o bucăţică de unt o...
Read more »

Pui la gratar cu couscous si mango

Pui la gratar cu couscous si mango
O reteta de Pui la gratar cu couscous si mango din: mango, ceapa verde, chimion, otet alb, couscous, marmelada de portocale, mustar boabe si pipet de pui. Ingredinete: un mango mare, curăţat şi tăiat cubuleţe 4 cepe verzi, tăiate o linguriţă cu vârf de chimion măcinat 3 linguri de oţet alb 250g couscous 1...
Read more »

Dulceata de piersici si caise

Dulceata de piersici si caise
Se decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorţişoară...
Read more »

Supa usturoiata

Supa usturoiata
O reteta delicioasa de supa usturoiata din: rosii, usturoi, faina, ulei, busuioc si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1 lingură cu făină 2 linguri cu ulei frunze de busuioc sare   Mod de preparare: Infăşoară căpăţâna de usturoi într-o folie de aluminiu şi las-o la cuptor, la foc moderat, 30...
Read more »
 

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu