joi, 11 octombrie 2012

Retete magice #66


Retete magice:

Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie
O reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată:...
Read more »

Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia

Puisori_prajiti_cu_lamie_si_boia.jpg
O reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai, usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 puişori curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare 2 lămâi, tăiate în jumătăţi 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe boia sare şi piper negru   Mod...
Read more »

Pui la grătar cu salsa de mango

Pui la grătar cu salsa de mango
O reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui, ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare puţin ulei vegetal pentru uns pentru...
Read more »

Drob cu branza de oaie

O reteta gustoasa de drob de miel cu branza de oaie din, organe de miel, pipote si inimi de pui, pateu ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, ardei gras, pesmet si branza de oaie. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima)...
Read more »

Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi

Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi
O reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de dafin si pasta de macese. Ingrediente: pentru clătite: 125 g faină albă 1 ou 250 ml lapte sare...
Read more »

Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie

Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie
O reteta delicioasa de supa de cartofi si ceqapa aromata cu salvie din: ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume, maghiran si sare. Ingrediente: 6 cepe albe 3 cartofi mari albi 12 frunze de salvie 40 g unt 3 felii de pâine de ţară 0,51 supă de legume 1...
Read more »

Pui cu sparanghel în sos de vin alb

Pui_cu_sparanghel_n_sos_de_vin_alb.jpg
O reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel, amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel proaspat. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 frunză de...
Read more »

Clătite cu cereale, fructe si iaurt

Clatite_cu_cereale_fructe_si_iaurt.jpg
O reteta simpla de clatite cu cereale, fructe si iaurt din: faina integrala, fulgi de ovaz, germeni de grau, zahar brun, praf de copt, lapte semidegresat, iaurt demidegresat, albusuri si zmeura sau afine. Germeni de grâu, fulgi de ovăz şi făină integrală pentru a prepara aceste clătite delicioase, bogate în fibre, precum şi în...
Read more »

Salată de căpşune cu îngheţată

Salată de căpşune cu îngheţată
O reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune, limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta. Ingrediente: 40 g fistic crud decojit 2 linguri de zahăr 500 g căpşune 1 limetă (lămâie verde) 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie) puţin piper măcinat mare 1 cutie de...
Read more »

Fructe de mare cu legume şi şofran

Fructe_de_mare_cu_legume_si_sofran.jpg
O reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri...
Read more »

Salată de ridichi si fenicul

Salată de ridichi si fenicul
O reteta simpla si delicioasa de salata de ridichi si fenicul din: ridichi, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame ridichi proaspete si tari un bulb de fenicul ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Se spala bine ridichiile si se taie felii...
Read more »

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane
O reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume, maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 ceapă mare 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 praz 100 g pancetta, într-o singură felie...
Read more »

Foie gras cu mandarine caramelizate

Foie gras cu mandarine caramelizate
O reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba. Ingrediente: pentru foie gras: 200 g foie gras 2 felii subţiri de bacon pentru mandarine: 10 felii de mandarină 2 linguri zahăr 20 g unt ulei de...
Read more »

Cocktail Blue Hawaian

Cocktail Blue Hawaian
O reteta simpla de Cocktail Blue Hawaian din: rom alb, curacao albastru, creme de coconut, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Coconut (lichior de cocos) 1 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele...
Read more »

Burgeri pentru micul dejun

Burgeri_pentru_micul_dejun.jpg
O reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez, piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin.  Trebuie neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă. Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete, conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram...
Read more »

Cupe Paradis

Cupe Paradis
O reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie. Ingrediente: 300 g fructe de pădure congelate 2 plicuri zahăr vanilinat 500 ml lapte 60 g griş 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic glazură de gelatină roşie   Mod de preparare: Se...
Read more »

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi
O reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din: faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi, sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru foietaj: 16 felii...
Read more »

Ouă crocante

Ouă crocante
O reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 5 ouă 300 g zahăr 125 g făină 200 g ciocolată albă 300 ml frişcă 3 linguri zahăr pudră suc de lămâie decor de zahăr   Mod de preparare: Se încinge cuptorul...
Read more »

Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă

O reteta simpla de crema de ricotta cu ghimbir si civeta din: ricotta, civeta, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g ricotta foarte proaspătă civetă proaspătă (sau frunze de ceapă verde) 20 g ghimbir proaspăt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Pasează ricotta...
Read more »

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru
O reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul, praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel, hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de...
Read more »

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

Foie gras cu spumă din lichior de ouă
O reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic. Ingrediente: 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare) 1/2 linguriţă oţet balsamic 50 g ghimbir 20 g zahăr pentru spumă: 200 ml lichior de ouă...
Read more »

Cocktail Sombrero Cooler II

Cocktail Sombrero Cooler II
O reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler II din: rom alb, suc de ananas, suc de grapefruit, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 6 cl suc de ananas 6 cl suc de grapefruit o felie de portocala o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in paharul pentru bauturi...
Read more »

Drob de miel 3

O reteta simpla de drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper, late si grasime Ingrediente 1 prapur, maruntaie de la un miel 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde putin miez de paine alba muiat in lapte...
Read more »

Supă de sfecla cu branză de vaci

Supă de sfecla cu branză de vaci
O reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla, supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g brânză de vaci foarte proaspătă 500 g sfeclă 1 l supă de carne 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 80 g parmezan...
Read more »

Gofre cu parmezan

Am plecat de la reteta asta. Se scot din compoziţie scorţişoara, zahărul si nucile pecan. în făina se adaugă un vârf de cuţit de piper negru si de boia foarte iute si sare după gust. Se adaugă 2 linguri de parmezan proaspăt ras, înaint» de a se amesteca cu albuşul. Se renunţă şi la...
Read more »

Ingheţată Banana split

Ingheţată Banana split
O reteta de inghetata banana split din: banane, inghetata, coniac si topping de caramel. Ingrediente: 2 banane 150 g îngheţată 50 ml coniac 50 g topping de caramel   Mod de preparare: Decojeşti bananele şi le tai în fâşii, pe lungul acestora. într-o tigaie, pui coniacul şi bananele. Laşi bananele foarte puţin în această...
Read more »

Terină de găină cu oţet balsamic

Terină de găină cu oţet balsamic
O reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina, galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac si seminte de susan. Ingrediente: 1 găină (circa 2 kg) 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 6 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

Pui_rece_cu_sos_de_rosii_si_verdeata.jpg
O reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi, pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata. Ingrediente: 4 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare 1 lămâie 1 frunză de dafin,...
Read more »

Supă picantă de ciuperci

Supă picantă de ciuperci
O reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g ciuperci de diferite soiuri 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 2 ardei...
Read more »

Cocktail Orange Malibu

Cocktail Orange Malibu
O reteta simpla de Cocktail Orange Malibu din: rom brun, malibu, sirop de zmeura, zeama de lamaie, suc de portocale si suc de maracuja. Ingrediente: 2 cl rom brun 3 cl Malibu 2 cl sirop de zmeura zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl suc de maracuja   Mod de preparare:...
Read more »

Tartelete cu prosciutto şi andive

Tartelete cu prosciutto şi andive
O reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba, unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si prosciutto crudo. Ingrediente: pentru tartelete: 125 g făină albă 85 g unt 2 linguri apă 1 praf de sare pentru umplutură: 2 andive 2 ouă 1 pahar lapte 1 lingură amidon...
Read more »

Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune

Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune
O reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g smântână 150 g zahăr 400 g căpşune   Mod de preparare: Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender. Baţi...
Read more »

Miniştrudel cu pere şi parmezan

Miniştrudel cu pere şi parmezan
O reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi subţiri de plăcintă 150 g bacon feliat 50 g miez de nucă 60 g parmezan 2 pere tari 2 linguri ulei...
Read more »

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

Puisori_umpluti_cu_legume_si_fructe_picante.jpg
O reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din: puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt, piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute, ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza si ciuperci. Ingrediente: 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ...
Read more »

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz
O reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara, branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 300 g cartofi 200 g praz 60 g speck, într-o singură bucată...
Read more »

Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos

Pui_fiert_nabusit_n_iaurt_si_nuca_de_cocos.jpg
O reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fără piele,...
Read more »

Cocktail Bahia Frape

Cocktail Bahia Frape
O reteta simpla de Cocktail Bahia Frape din: rom, suc de ananas si crema de ananas. Ingrediente: 6 cl rom 6 cl suc de ananas 2 lingurite de crema de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata zdrobita in mixer, apoi bautura se serveste intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mure

Gofre_cu_nuci_si_sos_de_artar_pere_si_mure.jpg
O reteta gustoasa de gofre cu nuci si sos de artar, pere si mure din: faina alba, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte degresat, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura zahar pudra 1 ou...
Read more »

Ingheţată cu rom

Ingheţată cu rom
O reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si rulouri de napolitana. Ingrediente: 500 ml frişca lichidă sau 500 g smântână 150 g zahăr pudră 1 pliculeţ ceai negru 5 gălbenuşuri 50 ml rom câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu...
Read more »

Supă de trufandale

Supă de trufandale
O reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde, morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc, menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.  Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul fiecăruia: puteţi...
Read more »

Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume

Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume
  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 ouă 1 linguriţă muştar 2 ardei iuţi tocaţi 2 linguriţe maghiran uscat 1 linguriţă boia sare 1 morcov  1 dovlecel 1 fir de praz 100 ml sos de soia 2 linguri miere   Mod de preparare: Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa...
Read more »

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb
O reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper. Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă...
Read more »

Piepţi de pui cu sos de struguri

O reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri, coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi, esalote, faina si patrunjel. Ingrediente: 1 kg struguri albi mari coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g...
Read more »

Cocktail Pontresina

Cocktail Pontresina
O reteta simpla de Cocktail Pontresina din: rom alb, campari, vermut alb, gin si suc de limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Campari 2 cl vermut alb 1 cl gin 1 cl suc de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un...
Read more »

Cremă de andive cu ceapă nouă

Cremă de andive cu ceapă nouă
O reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive, cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 400 g andive 6 cepşoare noi 1 cartof mare, făinos 0,750 lapte 40 g unt 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt nucşoară crutoane sare piper negru   Mod de...
Read more »

Ingheţată de banane cu miere

Ingheţată de banane cu miere
O reteta delicioasa de inghetata de banane cu miere din: banane, miere, nuca de cocos, zeama de lamaie, zahar vanilat, smantana, muschi si kiwi sau nuca de cocos. Ingrediente: 500 g banane 150 g miere de salcâm 50 g nucă de cocos 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 250 g smântână...
Read more »

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

Gofre_cu_cereale_si_sos_de_mere_si_zmeura
O reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in, faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt, ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi Omega-3,...
Read more »

Macaroane cu brânză

Macaroane cu brânză
Ingrediente: 250 g macaroane sare 200 g roşii cherry 1 ceapă 2 linguri ulei 5 ouă 250 ml sos de roşii de la borcan piper 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indi­caţiilor de pe ambalaj. Se spală roşiile şi se taie...
Read more »

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute
O reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei graşi galbeni şi roşii...
Read more »

Risotto cu spanac

Risotto cu spanac
  Ingrediente: 400 g sganac verde 2 cepe 2 căţei  usturoi 5 linguri margarină 250 g orez risotto 2 linguri oţet balsamic alb 2 linguri bulion piper sare 750 ml supă de legume fierbinte nucşoară   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul; se toacă mărunt. Se...
Read more »

Cocktail Rum Screw Driver

Cocktail Rum Screw Driver
O reteta simpla de Cocktail Rum Screw Driver din: rom alb, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de proaspat de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale in paharul pentru bauturi lungi peste cuburi de gehata. Adaugam romul...
Read more »

Drob de miel 4

Drob de miel 4
O reteta simpla de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, paine, ceava pverde, smantana, verdeata, sare, piper si untura. Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 3 oua 1 felie de paine 3 fire de ceapa verde 2 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata sare, piper 1 lingura untura...
Read more »

Sufleu de somon cu spanac

Sufleu de somon cu spanac
  Ingrediente: 500 g cartofi roşii 1 mână spanac sare 2 căţei de usturoi 2 cepe roşii 2 linguri unt 2 linguri făină 100 ml vin alb 400 ml supă de legume 150 g brânză de vaci 4 linguri parmezan ras 2 linguri smântână piper nucşoară suc de lămâie 600 g file de somon...
Read more »

Cordon-bleu cu spanac si mozzarella

Cordon-bleu cu spanac si mozzarella
  Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 180 g) 500 g spanac 100g mozzarella 2 căţei de usturoi sare piper 1 ou 8 linguri pesmet 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de carne şi i se face fiecăreia câte un buzunar. Se curăţă spanacul şi...
Read more »

Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui

Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 8 pulpe de pui (cca 125 g) cu un amestec din 1 lingură miere, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură boia, sare, piper şi 4 linguri ulei de măsline. Se aşază într-o formă de sufleu. Se spală şi se taie jumătăţi 800 g cartofi noi şi...
Read more »

Salată de heringi cu ruccola

Salată de heringi cu ruccola
Se opăresc 300 g roşii cherry şi se decojesc. Se decojeşte 1 fruct de mango, pulpa se taie în felii de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se rup fâşii 120 g ruccola. Se încinge grilul cuptorului, se taie felii 200 g pâine ciabatta, se unge cu 3 linguri ulei şi se frige...
Read more »

Pui la grătar cu sos balsamic

Pui_la_gratar_cu_sos_balsamic.jpg
O reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt, usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 lingură unt, topit 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper negru 2 linguri...
Read more »

Cremă de sparanghel cu creson

Cremă de sparanghel cu creson
O reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel, creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg sparanghel subţire 1 legătură de creson 1 ceapă albă mică 0,75 1 supă de legume 250 ml smântână lichidă 30 g unt crutoane de pâine sare...
Read more »

Salată de fructe exotice cu îngheţată

Salată de fructe exotice cu îngheţată
O reteta de salata de fructe exotice cu ingheatata din: kiwi, ananas, physalis, limeta, zahar pudra, zahar vanilat si ingehatata. Ingrediente: 2 kiwi 1/2 ananas 150 g physalis 1 limetă (lămâie verde) 1 linguriţă zahăr pudră 1/2 plic de zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi tai kiwi felii....
Read more »

Pui fiert cu legume de primăvară

Pui_fiert_cu_legume_de_primavara.jpg
O reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din: piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni, legume si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 900 ml bulion de pui 3 linguri sherry sec sau...
Read more »

Toast cu sunca si ochiuri romanesti

Toast cu sunca si ochiuri romanesti
O reteta simpla de toasta cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi ochiuri româneşti Mod de...
Read more »

Drob de miel in aluat 3

O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, oua, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, sare, piper, untura, oua, faina, untura si sare. Ingrediente: Pentru tocatura : 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata 2 fire de...
Read more »

Tăitei lati cu sos carbonara

Tăitei lati cu sos carbonara
O reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel, parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara. Ingrediente: 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi) 1/2 legătură pătrunjel 100 g parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline 100 g bacon piper carbonara   Mod de preparare: Se fierb...
Read more »

Drob de miel 5

O reteta simpla si delicioasa din: maruntaie de miel, ou, sare, piper, ceapa, marar, patrunjel, unt si salata verde. Ingrediente maruntaiele de la un miel (inima, ficatul, bojocii) si praporul 1 ou sare piper ceapa marar patrunjel 1 lingura unt salata verde Mod de Preparare Se fierb maruntaiele si apoi se toaca marunt. Se...
Read more »

Bulete delicioase de caşcaval

O reteta foarte simpla si rapida, dar foarte gustoasa din: cascaval, oua, faina si un varf de cutit de praf de copt. Ingrediente: cascaval- 500 g doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt   Mod de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua....
Read more »

Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci

Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci
O reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie, ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de...
Read more »

Brioşe cu afine şi glazură de lămâie

Brioşe cu afine şi glazură de lămâie
O reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata, esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor...
Read more »

Cocktail San Juan

Cocktail_San_Juan
O reteta simpla de Cocktail San Juan din: rom alb, sirop de grenadine si ananas. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 8 cl ananas   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare si prin strecuratoare de bar se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie
O reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane, galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/2 lămâie verde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul de banane, încorporezi pe rând...
Read more »

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe
O reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate, stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente care dă o aromă caldă acestui pui servit pe...
Read more »

Friptură de vită cu salată mixtă

Friptură de vită cu salată mixtă
O reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare:...
Read more »

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde
O reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina, parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde. Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa verde, la fel ca mulţi alţi componenţi...
Read more »

Broccoli cu spumă de şuncă

Broccoli cu spumă de şuncă
O reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli, sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de masline negre Ingrediente: 500 g cartofi 300 g broccoli 250 g şuncă fiartă 100 ml smântână proaspătă 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Pentru decor: 2 linguri pastă...
Read more »

Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii

Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii
O reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată, mare 6 roşii lunguieţe, bine coapte 2 cepşoare 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc cu frunze...
Read more »

Risotto traditional cu rosii

Risotto traditional cu rosii
Ingrediente: 1 ceapă 4 roşii 3 linguri ulei de măsline 250 g orez pentru risotto (cu bob rotund) 1lingură bulion 200 ml vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 750 ml supă de legume fierbinte 100 g parmezan 50 g roşii uscate în ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa....
Read more »

Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor

Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor
Ingrediente: 500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati) sare piper 200 g bacon feliat 2 căţei de usturoi 3 ouă 350 ml smântână 50 g parmezan ras 1 linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă 1lingură unt   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe...
Read more »

Pâine cu portocale, stafide şi nucă

Pâine cu portocale, stafide şi nucă
O reteta de paine cu portocale, stafide si nuca din: faina alba, zahar pudra, drojdie, sare, lapte semidegresat, unt, ou, nuci, stafide, coaja rasa de portocala, zahar si suc de portocale. Deoarece aceste pâini cu fructe sunt preparate în casă, cantitătile de grăsimi, sare sau zahăr pot fi controlate. Metoda aceasta de a găti...
Read more »

Prăjitură delicioasă cu afine

Prăjitură delicioasă cu afine
O reteta de prajitura delicioasa cu afine din: afine, zahar brun, scortisoara, unt, zahar pudra, ou, albus, coaja rasa de lamaie, faina de grau si lapte semidegresat. Afinele conţin foarte puţine calorii şi multă vitamină C. De asemenea, au calităţi foarte bune de antioxidanţi. Ingrediente: 375 g afine proaspete sau congelate 70 g zahăr...
Read more »

Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate

Pui_la_gratar_cu_broccoli_si_paste_gratinate.jpg
O reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din: paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui, pesmet si verdeturi de Provence. Ingrediente: 175 g paste (fusilli) sare piper negru 225 buchetele de broccoli 300 g supa de rosii cu continut redus de grasime lapte degresat 350...
Read more »

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei
O reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de...
Read more »

Ingheţată cu lapte si vişine

Ingheţată cu lapte si vişine
O reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar tos. Ingrediente: 1,5 kg vişine 750 ml lapte 300 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită. Zdrobeşti în piuliţă...
Read more »

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi
O reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare, piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru frigărui: 400 g pulpă tocată de vită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură coriandru măcinat 2 linguri parmezan...
Read more »

Sparanghel în manta de şuncă

Sparanghel în manta de şuncă
  Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb sare 125 g roşii cherry 200 g şuncă 1 legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 1 ou 200 ml lapte 80 g parmezan ras piper Mod de preparare: Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă...
Read more »

Supă-cremă de mazăre şi creson

Supă-cremă de mazăre şi creson
O reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson, cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si sare. Ingrediente: 300 g mazăre boabe 200 g creson 200 g cartofi 1 praz 1 lingură de făină 1,51 supă de legume 2 gălbenuşuri 1 dl smântână lichidă 40 g...
Read more »

Cocktail Rumba II

Cocktail Rumba II
O reteta simpla de Cocktail Rumba II din: rom alb, vermut alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl vermut alb zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gehata in shaker, apoi se toarna bautura prin strecuratoare de bar in paharul de cocktail si in...
Read more »

Pui pane cu umplutură de brânză

Pui pane cu umplutură de brânză
O reteta de pui pane cu umplutura de branza din: piept de pui, branza degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus, boia si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele, de aproximativ 175 g fiecare pentru umplutură: 100 g cremă de brânză degresată 15 g pesmet alb 1 gălbenuş...
Read more »

Rulade de omletă cu orez

Rulade de omletă cu orez
O reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare, piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 căţel de usturoi 1 fir de ţelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei...
Read more »

Şalău cu sparanghel

Şalău cu sparanghel
O reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin, salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură frunze de cimbru 2 linguri...
Read more »

Sparanghel cu sos verde

Sparanghel cu sos verde
O reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb, unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 kg sparanghel alb 1 linguriţă unt 1 linguriţă zahăr 2 linguri suc de lămâie 4 ouă 3 legături verdeaţă asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 200 ml...
Read more »

Frittata cu ardei şi cartofi

Am plecat de la reteta asta. Se folosesc 3 ardei graşi şi 2 cepe; fără porumb. Porumbul este o sursă bogată de fibre alimentare, de vitamine A şi C şi acid folie. Porumbul dulce din conservă îşi pierde unele vitamine, spre deosebire de cel congelat care le păstrează pe toate. Cartofii si ardeii contribuie,...
Read more »

Tartă cu măsline şi şuncă

Tartă cu măsline şi şuncă
O reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere, ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă) 150 g faină albă 100 g brânză Gruyere 50 g ricotta 50 g unt 5 linguri parmezan ras 30 măsline verzi, fără sâmburi...
Read more »

Supă cremă de ceapă albă

Supă cremă de ceapă albă
O reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte, galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper. Ingrediente: 10 cepe albe 1,5 1 lapte 3 gălbenuşuri 50 g unt 40 g parmezan ras 1 legătură de pătrunjel 1 baghetă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire....
Read more »

Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră

Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră
O reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba, unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf...
Read more »

Pui la cuptor cu cartofi

Pui_la_cuptor_cu_cartofi.jpg
O reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare, piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si ulei de masline. Ingrediente: pui 600 g fiecare sare piper 4 căţei de usturoi 18 frunze de salvie 4 foi de dafin 4 felii şuncă 800 g cartofi...
Read more »

Ingheţată cu trei straturi

Ingheţată cu trei straturi
O reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata, fructe, firsca, ness si miez de nuca. Ingrediente: 6 ouă 180 gzahăr 1 lingură cacao 50 g ciocolată 250 g fructe 100 ml frişcă lichidă 1 lingură nes 50 g miez de nucă   Mod de preparare: Primul strat: Separi albuşurile a...
Read more »

Pui picant cu roşii şi spanac

Pui picant cu roşii şi spanac
O reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui, ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele 150 g ceapă, tocată fin 4 teci de cardamon, desfăcute sus...
Read more »

Briose cu cireşe si ovăz

Briose cu cireşe si ovăz
O reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie servite la micul dejun....
Read more »

Cocktail Tropical Sun

Cocktail Tropical Sun
O reteta simpla de Cocktail Tropical Sun din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de grenadine, zahar, scewppes tropical bitter si felii de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine zahar 2 cl Scweppes Tropical Bitter felii de limeta   Mod de preparare: Mixam bine...
Read more »

Supă cremă de morcovi cu măr galben

Supă cremă de morcovi cu măr galben
O reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi, ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 8 morcovi mari 1 ceapă mică albă 1 lingură de ghimbir ras 1 măr galben sau verde 8 linguri de iaurt natural dens...
Read more »

Miel marinat cu mentă şi ghimbir

Miel marinat cu mentă şi ghimbir
O reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja alb-gălbuie....
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu