luni, 15 octombrie 2012

Retete usoare #13


Retete usoare:

Somon marinat cu fenicul

Somon marinat cu fenicul
O reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva...
Read more »

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal
O reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan, patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in jumatate, cu...
Read more »

Cocktail de vara

Cocktail de vara
O reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie apa plata o felie de lamaie zahar   Mod de preparare: Se...
Read more »

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

Panna cotta cu frunze de menta si capsune
O reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3 linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1 lingură de unt...
Read more »

Ştrudel cu hribi şi cartofi

Ştrudel cu hribi şi cartofi
O reteta de studel  cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru sare...
Read more »

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)
O reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă 2-3 linguri de făină...
Read more »

Prajitura Buturuga

Prajitura Buturuga
O reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2   linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune măcinate 200 ml...
Read more »

Şalău aromat cu garnitură de legume

Şalău aromat cu garnitură de legume
O reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1 dovlecel...
Read more »

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie
O reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g faină albă 15...
Read more »

Sepie picantă cu roşii

Sepie picantă cu roşii
O reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat
O reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1 pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale   Mod de preparare: Curăţă fructele de sâm­buri...
Read more »

Prăjiturele moi cu castane

Prăjiturele moi cu castane
O reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua, faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente: 200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă  100 g castane glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare   Mod de preparare:...
Read more »

Pulpă de pui îmbrăcată în bacon

Pulpă de pui îmbrăcată în bacon
O reteta de pulpa de pui imbracata in bacon din: pulpa de pui, felii de bacon, cartofi, morcov, ardei rosu, ciuperci, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1  pulpă mare de pui 2  felii bacon 4 cartofi potriviţi 1/2 morcov 1/2 ardei roşu 2 ciuperci 1 fir de ceapă verde sare piper ulei...
Read more »

Tartă cu dovleac şi cicoare

Tartă cu dovleac şi cicoare
O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă  125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină...
Read more »

Lasagna traditioanala

Lasagna traditioanala
O reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500...
Read more »

Bulete de orz cu cremă cappuccino

Bulete de orz cu cremă cappuccino
O reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr 300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40...
Read more »

Tocăniţă de pui în aluat

Tocăniţă de pui în aluat
O reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline, usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe, coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2  linguri cu ulei de măsline 1/2 căpăţână de usturoi...
Read more »

Creveţi cu şofran şi vin alb

Creveţi cu şofran şi vin alb
O reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper  ...
Read more »

Cocktail Barbara

Cocktail Barbara
O reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2 cl frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara
O reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper   Mod de preparare: Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5...
Read more »

Pâine cu struguri

Pâine cu struguri
  O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb 2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de apă, o...
Read more »

Cocktail Don Jose

Cocktail Don Jose
O reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu, lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja...
Read more »

Tartă delicioasa cu struguri

Tartă delicioasa cu struguri
  O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci...
Read more »

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

Reteta zilei: Pui cu grepfrut
O reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju   Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi,...
Read more »

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi
  O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat, ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai mărunt şi le tragi la tigaie fără...
Read more »

Jambon regal

Jambon regal
  O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa cărnii. Presari sare şi piper...
Read more »

Sărmăluţe în frunze de paltin

Sărmăluţe în frunze de paltin
  O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele...
Read more »

Cocktail Barett

Cocktail Barett
O reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto. Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.
Read more »

Aripioare picante cu struguri

Aripioare picante cu struguri
  O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec, usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2 kg boabe de stru­guri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe parcursul coacerii, din când...
Read more »

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

Muşchi de porc cu crustă de ierburi
  O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar, piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1 linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1 pahar vin Mod de preparare: Cureţi...
Read more »

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
O reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2 kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an....
Read more »

Caracatita cu ardei gras

Caracatita cu ardei gras
O reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3 ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie să se călească, la foc mic. Intre timp,...
Read more »

Meringue de lămâie

Meringue de lămâie
O reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150 ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g de unt 200 g de zahăr 4 ouă   Mod de preparare:...
Read more »

Focaccia cu roşii şi oregano

Focaccia cu roşii şi oregano
O reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
O reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de...
Read more »

Parfait de ciocolata cu zmeura

Parfait de ciocolata cu zmeura
O reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr   Mod de...
Read more »

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
O reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă (prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf...
Read more »

Prajitura Negresa

Prajitura_Negresa
O reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi 250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2 linguri 2 linguri cu esenţă de rom   Mod de preparare: Da prin masina...
Read more »

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi
O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri...
Read more »

Tort de frisca

Tort de frisca
O reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie 3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de pandişpan cireşe/vişine  ...
Read more »

Cheesecake

Cheesecake
O reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g unt moale 2  pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor   Mod de preparare: Dă biscuiţii prin maşina de...
Read more »

Ardei capia cu umplutura

Ardei capia cu umplutura
Se spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii,...
Read more »

Prajitura arabeasca

Prajitura arabeasca
O reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa, cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1 lingură cu cacao 2  linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g smochine uscate   Mod...
Read more »

Salata de pui afumat cu telina

Salata de pui afumat cu telina
Se curăţă 1 salată eisberg, se taie bucăţi şi se spală. Se curăţă 2 fire ţelină verde (apio), se spală, frunzele se toacă şi tulpinile se taie felii. Se lasă să se scurgă 200 g cuburi de ananas (conservă). Se taie cubuleţe 400 g piept de pui afumat. Se amestecă 1 linguriţă miere cu...
Read more »

Trufe cu mascarpone

Trufe cu mascarpone
O reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao   Mod de preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron....
Read more »

Cocktail Screw Driver

Cocktail Screw Driver
O reteta simpla de Cocktail Screw Driver din: votca, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl votca 16 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Punem intr-un pahar de whisky gheata, apoi turnam deasupra votca si completam cu suc de portocale. Decoram cu o felie...
Read more »

Cocktail Sandy Beach

Cocktail Sandy Beach
O reteta simpla de Cocktail Sandy Beach din: votca, crema de cacao si lapte. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao alb) 2 cl lapte   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura pe gheata intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Chi-Chi Cocktail

Chi-Chi Cocktail
O reteta simpla de Chi-Chi Cocktail din: votca, crema de cocos, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 5 cl votca 2,5 crema de cocos 8 cl suc de ananas o felie de ananas cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de...
Read more »

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale
O reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în...
Read more »

Cocktail Arosa

Cocktail Arosa
O reteta simpla de Cocktail Arosa din: campari, whisky scotian, tonic si cirese. Ingrediente: 4 cl Campari 2 cl whisky scotian tonic cirese   Mod de preparare: Punem tei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi adaugam mai intai Campari-ul si apoi whisky-ul completam cu tonic. Decoram cu cirese.
Read more »

Cocktail Bishop

Cocktail Bishop
O reteta simpla de Cocktail Bishop din: whisky canadian, vermut rosu, chartreuse verte, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl Whisky Canadian 1 cl vermut rosu 1 lingurita de Chartreuse Verte suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata cu ingredientele alcoolice in shaker, apoi...
Read more »

Plăcintă cu lămâie si afine

Plăcintă cu lămâie si afine
  O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei, praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de lamaie, suc de coacaze. Ingrediente :   4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf budincă...
Read more »

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar
O reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1 ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de măsline nucşoară...
Read more »

Serbet de coacaze

Serbet de coacaze
  O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr pudră 150 g coacăze   Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce sucul de la por­tocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5...
Read more »

Cuburi albe cu pere

Cuburi albe cu pere
  O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina, nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare  4 ouă 300 g făină 2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte Ingrediente umplutura...
Read more »

Cocktail Scotch Cherry

Cocktail Scotch Cherry
O reteta simpla de Cocktail Scotch Cherry din: whisky scotian, cherry brandy si lime juice. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 2 cl Cherry Brandy 2 cl Lime Juice   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gehata.
Read more »

Tort de pere cu ciocolată

Tort de pere cu ciocolată
  O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente crema: 4 foi de...
Read more »

Pasta all arrabbiata

Pasta all arrabbiata
O reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel. Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi 1/2 legătură pătrunjel  ...
Read more »

Cocktail Caledonian Sunrise

Cocktail Caledonian Sunrise
O reteta simpla de Cocktail Caledonian Sunrise din: whisky scotian, siropd e grenadine, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl sirop de grenadine 15 cl suc de portocale o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker whisky-ul si siropul de grenadine, apoi turnam...
Read more »

Prăjitură cu brânză

Prăjitură cu brânză
  O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra, foi de napolitana.  Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui aşezi brânza...
Read more »

Sorbet de gin şi apă tonică

Sorbet de gin şi apă tonică
O reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin, coaja si suc de lime si 1 albus. Ingrediente: 400 g de zahăr fin 400 ml de apă tonică 4 linguri de gin coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus câteva felii pentru pus la îngheţat coaja...
Read more »

Pui cu taitei si sofran

Pui cu taitei si sofran
O reteta de pui cu taitei si sofran din: piept de pui, taitei, ulei de susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar granulat, ulei, sare, sofran, sos de soia, otet de orez si amidon. Ingrediente: 2 piepţi de pui fără piele 1 kg tăiţei chinezeşti 1 lingură cu ulei de susan...
Read more »

Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata

Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata
O reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua. Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt 100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de...
Read more »

Cremă de agrişe şi jeleu de soc

Cremă de agrişe şi jeleu de soc
O reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin, smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt. Ingrediente: 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe l00 g de zahăr fin 600 ml de smântână pentru frişcă 2 foi de gelatină l00 ml sirop...
Read more »

Aripioare cu sos de curry

Aripioare cu sos de curry
O reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare. Ingrediente: 1 kg de aripioare 3 linguri cu ulei sucul de la o lamaie 1 lingura cu boia iute 1 lingura cu...
Read more »

Prajitura migdalata

Prajitura migdalata
O reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale 1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de vaci 300 g iaurt cu cireşe...
Read more »

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii
O reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii, dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui, lamai, busuioc, ulei de masline si unt. Ingrediente: 5 roşii 1 dovlecel 1/2 castravete sare 2 fructe de avocado piper 4 fileuri de piept de pui 2 lămâi 3...
Read more »

Salata delicioasa de fructe cu frisca

Salata delicioasa de fructe cu frisca
O reteta de Salata delicioasa de fructe cu frisca din: grepfurt roz, cocktail de fructe, frisca si ingehatata de vanilie. Ingrediente: 2-3 grepfrut roz cockteil de fructe: cireşe, căpşune, piersici, banane, afine, coacăze, kiwi, măr stelat (sau carambola) 2-3 linguri cu miere vin roşu sau alb frişcă îngheţată de vanilie   Mod de preparare:...
Read more »

Sarmale de varză chinezească cu carne

Sarmale de varză chinezească cu carne
O reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla, varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet, piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă 600 g carne tocată 1 ou ...
Read more »

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi
O reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau...
Read more »

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii
O reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline...
Read more »

Mousse de frisca

Mousse de frisca
O reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune. Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2  pliculeţe cu zahăr vanilat sirop...
Read more »

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre
O reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1 legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200...
Read more »

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

Reteta zilei: Sarlotă cu caise
O reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un...
Read more »

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar
O reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1 cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao   Mod de preparare: Freaca mascarpone pana...
Read more »

Frigarui asortate cu salsa de legume

Frigarui asortate cu salsa de legume
O reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras galben 2 cepe verzi 3 fire patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare piper zahar ulei de masline...
Read more »

Sorbet din fructe de padure

Sorbet din fructe de padure
O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Bate...
Read more »

Chiftelute simple marinate

Chiftelute simple marinate
O reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si zahar. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 800 g roşii 4 linguri ulei de măsline 800 ml supă de legu­me 1 felie toast 3 linguri smântână 500 g carne tocată 1 ou 1...
Read more »

Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone
O reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale, ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte, mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g...
Read more »

Gnocchi de malai la cuptor

Gnocchi de malai la cuptor
O reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt. Ingrediente: sare 250 g mălai 500 g roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 lingură ulei de măsline 1 lingură busuioc tocat piper 150 g parmezan ras 50 g unt   Mod...
Read more »

Farfalle în sos de roşii

Farfalle în sos de roşii
O reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc piper nucşoară zahăr   Mod de...
Read more »

Cotlete de porc chinezeşti

Cotlete de porc chinezeşti
O reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2 linguriţă...
Read more »

Sufleu de brânză şi ceapă

Sufleu de brânză şi ceapă
O reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta, parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50 g făină normală...
Read more »

Salată asortată cu măsline si feta

Salată asortată cu măsline si feta
O reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare, cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente: 300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt 1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500...
Read more »

Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt

O reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov, ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt. Ingrediente: 500 g rosii cherry sare 1 fir de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa...
Read more »

Roşii umplute cu măsline

Roşii umplute cu măsline
O reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate, masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii proaspete 60 g roşii uscate conservate în ulei 50 g măsline fără sâmburi 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 fire busuioc 4 linguri ulei de măsline...
Read more »

Salată de paste in stil italian

Salată de paste in stil italian
O reteta salata de paste in stil italian din: rosii cherry, paste fundite, sunca,a rdei grasi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, masline verzi si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g roşii cherry 300 g paste fundiţe colorate asortate 300 g şuncă 4 ardei graşi roşii busuioc proaspăt 4 linguri ulei de...
Read more »

Placinta cu peste (file de salau sau cod)

Placinta cu peste (file de salau sau cod)
O reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod, ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1...
Read more »

Pui Vindaloo

Pui Vindaloo
O reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru, usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru, seminte de chimion si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg ciocănele...
Read more »

Cartofi noi şi roşii uscate la soare

Cartofi noi şi roşii uscate la soare
O reteta simpla si delicioasa de cartofi noi si rosii uscate la soare din: cartofi, smantana, maioneza, ulei de masline, zahar, rosii uscate, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 4 linguri de smântână 4 linguri de maioneză 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuţit de zahăr fin 8-10...
Read more »

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă
O reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, menta si pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 125ml ulei de măsline 8 linguri de oţet balsamic...
Read more »

Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata
O reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g de unt 100 g de ciocolată neagră   Mod de preparare: Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de...
Read more »

Cocktail Bull Shot

Cocktail Bull Shot
O reteta simpla de Cocktail Bull Shot din: votca, bulion de rosii, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl votca 10 cl bulion de rosii sare piper zema de lamaie   Mod de preparare: Amestecam votca si bulionul cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam putina zeama de lamaie si eventual...
Read more »

Lipie cu pui şi cuşcuş

Lipie cu pui şi cuşcuş
O reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat, zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă de cuşcuş 1 ceşcuţă cu supă de pui 1 piept de pui afumat zeamă de lămâie pentru aluat: 300 g făină 200 ml lapte 20 g...
Read more »

Salată de roşii cu pepene galben

Salată de roşii cu pepene galben
O reteta de salata de rosii cu pepene galben din: pepene galben, castravete, rosii, menta, coriandru, ulei de masline, sos de menta si bagheta prajita. Ingrediente: 1/2 pepene galben, tăiat in bucăţi mari 1/2 castravete, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi 3 roşii, tocate 1/2 legătură de mentă, tocată mare 1/2 legătură de...
Read more »

Musaca de vară cu telină si mere

Musaca de vară cu telină si mere
O reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean, cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana. Ingrediente: 3 mere 300 g rădăcină de ţelină 600 g carne tocată sare 150 g gorgonzola piper 2 linguri suc de lămâie 2 linguri...
Read more »

Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci

Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci
O reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel...
Read more »

Retete de vara: retete salate

Retete de vara: retete salate
5 retete delicioase de salate: Salată Caprese: O reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline...
Read more »

Iaurt inghetat de capsuni

Iaurt inghetat de capsuni
O reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni, lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de lapte condensat  500g de iaurt grecesc   Mod de preparare: Se toacă jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul de căpşuni într-un robot...
Read more »

Piept de pui cu susan

Piept de pui cu susan
O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, seminte de susan, oregano, chili, boia dulce, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi fără piele 2 ouă pesmet 1 lingură cu seminţe de susan 1/2 linguriţă cu oregano 1 linguriţă cu chili...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu