luni, 15 octombrie 2012

Retete de Revelion #2


Retete de Revelion:

Sos Satay

Sos Satay
Intr-o tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos...
Read more »

Carnaciori cu susan

Carnaciori cu susan
Incinge cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte cu sos...
Read more »

Ciuperci umplute cu bacon

Ciuperci umplute cu bacon
O reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta, bacon sau sunca sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de...
Read more »

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
O reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale...
Read more »

Placinta delicioasa de vinete

Placinta delicioasa de vinete
O reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua 50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Coaceţi vinetele...
Read more »

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare
încinge o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi 250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire...
Read more »

Ardei Piedmont

Ardei Piedmont
încinge cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi, şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi de ardei....
Read more »

Dovlecei cu sos de usturoi

Dovlecei cu sos de usturoi
O reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi....
Read more »

Porc Kiev cu usturoi

Porc Kiev cu usturoi
O reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g...
Read more »

Salată de paste cu varză

Salată de paste cu varză
O reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce, ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei 700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, le treci...
Read more »

Spuma de ness

Spuma de ness
O reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness, albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri 150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată   Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un...
Read more »

Mini tarte cu peste si creveti

Mini tarte cu peste si creveti
O reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata, dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi, tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri...
Read more »

Baba Ghanooj

Baba Ghanooj
O reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper   Mod de preparare: Frigeţi vinetele pe o...
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu

Dulceata_de_pepene_rosu_2.jpg
O reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5 kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi apoi...
Read more »

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure
O reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1 lingura esenta de vanilie 2...
Read more »

Maklouba

Maklouba
O reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10 boabe de cardamon 1...
Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

Prăjitură cu piersici la gheaţă
O reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa, biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4 linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet   Mod de preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi timp de 10 minute, pana...
Read more »

3 cocktailuri delicioase

  O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.
Read more »

Budincă de pere

Budincă de pere
O reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi...
Read more »

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
O reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi,...
Read more »

Crumble cu rubarbă şi cireşe

Crumble cu rubarbă şi cireşe
O reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de vanilie  ...
Read more »

Paine prajita cu crema de branza si peste

Paine prajita cu crema de branza si peste
Amesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare...
Read more »

Sardine cu felii de portocală

Sardine cu felii de portocală
O reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin...
Read more »

Iepure cu sos de smantana

Iepure cu sos de smantana
O reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb sau rosu sare   Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la...
Read more »

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă:...
Read more »

Terina de praz cu branza

Terina de praz cu branza
O reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml apa 50...
Read more »

Coaste afumate

Coaste afumate
Pune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult...
Read more »

Pateu din ficăţei de pui cu mere

Pateu din ficăţei de pui cu mere
O reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat...
Read more »

Stridii in sos tartar

Stridii in sos tartar
O reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Pulpe de pui umplute la gratar

Pulpe de pui umplute la gratar
Asezoneaza 8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui, pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un rulou. Fixeaza cu scobitori...
Read more »

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă
Incalzeste 6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco,...
Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie
O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi...
Read more »

Vinegretă

Vinegretă
O reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi...
Read more »

Cartofi cu hrean

Cartofi cu hrean
Prăjeşte 1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi zdrobiţi. Scoate-i  într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!
Read more »

Reteta zilei: Tort lapte de pasare

Reteta zilei: Tort lapte de pasare
O reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr vanilat pentru sirop: 130 ml apă...
Read more »

Terină de viţel, porc şi pui

Terină de viţel, porc şi pui
O reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală 1 lămâie...
Read more »

Rulouri cu branza feta si menta

Rulouri cu branza feta si menta
Incinge o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt si 2 linguri...
Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi
O reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr 1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un tifon...
Read more »

Frigarui de cartofi noi cu usturoi

Frigarui de cartofi noi cu usturoi
  Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate, 3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi, fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand cu ulei pe masura...
Read more »

Creveti crocanti cu nuca de cocos

Creveti crocanti cu nuca de cocos
Incinge cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1 lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu ulei....
Read more »

Fasole cu branza la cuptor

Fasole cu branza la cuptor
incinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se...
Read more »

Reteta zilei: Bobotie

Reteta zilei: Bobotie
O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1...
Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

Punguţe din aluat umplute cu mere
O reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:...
Read more »

Plăcinta cu spanac şi ceapa

Plăcinta cu spanac şi ceapa
Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura...
Read more »

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pui caramelizat cu pasta dukkah
Pentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute....
Read more »

New York cheesecake

New York cheesecake
O reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g...
Read more »

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon
O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare...
Read more »

Ceai de mere usor alcoolizat

Ceai de mere usor alcoolizat
Racoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta,...
Read more »

Perle de mere în sos

Perle de mere în sos
O reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2   linguri faină albă 3   mere 50 g zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru prăjit un praf...
Read more »

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei
O reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2...
Read more »

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde
O reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii...
Read more »

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere
Taie 500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere scurse,...
Read more »

Cocktail de fructe cu votca

Cocktail de fructe cu votca
Zdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca
Read more »

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere
Taie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la...
Read more »

Inghetată de mango

Inghetată de mango
Intr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta...
Read more »

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras
Fierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12...
Read more »

Spumă de somon şi andivă

Spumă de somon şi andivă
O reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt...
Read more »

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

Reteta zilei: Snitel ardelenesc
O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de...
Read more »

Supă Laksa de creveţi

Supă Laksa de creveţi
O reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi...
Read more »

Friptura cu glazura de muştar şi miere

Friptura cu glazura de muştar şi miere
O reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata...
Read more »

Doradă la grătar

Doradă la grătar
O reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei...
Read more »

Salata cu creveti

Salata cu creveti
O reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie,...
Read more »

Halloumi cu piersici şi ruccola

Halloumi cu piersici şi ruccola
O reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condi­mentat cu mentă. Se...
Read more »

Spaghete cu peste

Spaghete cu peste
O reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja...
Read more »

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
O reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1  linguriţă ierburi de Provence 2  dovlecei mici subţiri...
Read more »

Chiftelute de peste alb cu legume

Chiftelute de peste alb cu legume
O reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel,...
Read more »

Bruschetta cu cremă de mazăre

Bruschetta cu cremă de mazăre
Se toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de le­gume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se...
Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

Creveţi în crustă de tăieţei de orez
O reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei...
Read more »

Cartofi cu şuncă si castraveti

Cartofi cu şuncă si castraveti
Cartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1...
Read more »

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc
O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde   Mod de preparare:...
Read more »

Anghilă în sos cu varză călită

Anghilă în sos cu varză călită
O reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile (150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri oţet de vin...
Read more »

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof
Se încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4 minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se...
Read more »

Falafel cu cartofi

Falafel cu cartofi
Intr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din...
Read more »

Sos de iaurt gras

Sos de iaurt gras
Pune o bucată de tifon într-o sită ne­metalică ţi umple-o cu 450 g iaurt gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si...
Read more »

Cannelloni cu tofu şi spanac

Cannelloni cu tofu şi spanac
O reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de...
Read more »

Tocană dulce sau picantă

Tocană dulce sau picantă
O reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic...
Read more »

Vinete şi humus la cuptor

Vinete şi humus la cuptor
Incinge grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lin­gură. Pune-l într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi,...
Read more »

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli
O reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3...
Read more »

Trufe in crusta de migdale

Trufe in crusta de migdale
O reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe....
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi
O reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde).   Mod de preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe...
Read more »

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
O reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2 morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100 ml supă sare piper...
Read more »

Muraturi: Gogonele în saramură

Muraturi: Gogonele în saramură
O reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2 kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă   Mod de preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii...
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf
O reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1  kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg mazăre din conservă 2   ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg...
Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

Ardei copti cu rosii si ansoa
O reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8 rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua linguri ulei de...
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi
O reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar   Mod de...
Read more »

Cannelloni umplute cu sos bolognez

Cannelloni umplute cu sos bolognez
O reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750...
Read more »

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet
O reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3 l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de piper foi de...
Read more »

Friptură de vită în marinată picantă

Friptură de vită în marinată picantă
O reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50...
Read more »

Chiftele in sos de iaurt

Chiftele in sos de iaurt
O reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1...
Read more »

Paella marinera

Paella marinera
O reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1...
Read more »

Dulceata de catina

Dulceata de catina
O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi...
Read more »

Ravioli de sepie şi fructe de mare

Ravioli de sepie şi fructe de mare
O reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide...
Read more »

Orez cu legume si condimente

Orez cu legume si condimente
O reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g...
Read more »

Tartar de vitel

Tartar de vitel
O reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la...
Read more »

Chiftele de curcan in lipie

Chiftele de curcan in lipie
O reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica...
Read more »

Ardei umpluti cu file de peste

Ardei umpluti cu file de peste
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente: 250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2 legatura patrunjel zahar faina   Mod de preparare: Se coc ardeii...
Read more »

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
O reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper...
Read more »

Salată Ratatouille

Salată Ratatouille
O reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4...
Read more »

Salată de cartofi cu fasole

Salată de cartofi cu fasole
O reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu