duminică, 28 octombrie 2012

Retete simple #85


Retete simple:

Rucola cu frigărui de carnaţi

Rucola_cu_frigarui_de_carnati
O reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa, otet din vin alb, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 g rucola 200 g ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 250 g roşii 4 carnaţi (a 100 g) 100 g şuncă afumată...
Read more »

Prajitura cu fulgi de alune

Prajitura_cu_fulgi_de_alune
O reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat:  200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură:  2 albuşuri de ou...
Read more »

Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

Gulie_la_cuptor_cu_mazare_si_morcovi
O reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi, zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana si supa. Ingrediente: 8 gulii 200 g morcovi 1 lingură de zahăr 200 g mazăre congelată 2 ouă 50 g brânză rasă 1 legătură hasmaţuchi 1/2 legătură arpagic sare piper 250 ml...
Read more »

Budinca de cartofi

Budinca_de_cartofi
O reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g branza maruntita 2 gulii 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smantana sare piper nucsoara   Mod de preparare: Fierbe...
Read more »

Miel fript cu sos de fasole neagra

Miel_fript_cu_sos_de_fasole_neagra
O reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute, usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel si coriandru. Ingrediente: 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri sos de fasole neagra gata preparat...
Read more »

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

Supa_crema_cu_crutoane_17
O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast...
Read more »

Salata din ficat de vita

Salata_din_ficat_de_vita
O reteta de salata din ficat de vita din: ficat de vita, ciuperci, ceapa verde, morcov, oua, unt, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 200 g ficat de vita prajit 100 g ciuperci fierte un fir de ceapa verde un mrocov 2 oua fierte 2 linguri unt topit 3 linguri maioneza frunze de patrunjel...
Read more »

Budinca engleza

Budinca_engleza
O reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet, zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt...
Read more »

Graten cu paste si vinete

Graten_cu_paste_si_vinete
O reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii, paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivite 300 g carne tocata 100 g rosii decojite tocate 200 g paste tuburi 5 oua 200 g branza feta sfaramata 1 ceapa mare 3...
Read more »

Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

Tocanita_taraneasca_de_miel_si_legume
O reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat. Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz,...
Read more »

Carne in aluat

Carne_in_aluat
O reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita – 800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de pastarnac rosii...
Read more »

Peste in foitaj

Peste_in_foitaj
O reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme, patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute. Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2   haşme 1 legătură de pătrun­jel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş sare piper pentru sos:...
Read more »

Fasole verde cu smantana

Fasole_verde_cu_smantana
O reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare, piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea verde....
Read more »

Frittata cu spanac si ceapa

Frittata_cu_spanac_si_ceapa
O reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua 20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2 catei de usturoi sare piper alb ulei   Mod de preparare: Opăreşte spanacul în...
Read more »

Salată mediteraneană de roşii

Salata_mediteraneana_de_rosii
O reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic...
Read more »

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

Boeuf_bourguignon_cu_ciuperci
O reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi...
Read more »

Lasagna greceasca

Lasagna_greceasca
O reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara.  Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3...
Read more »

Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)

Cum_se_prepara_creveti_la_baie_de_aburi.jpg
O reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara creveti la baie de aburi
Read more »

Cocktail cu sampanie si Curacao

Cocktail
O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese   Mod de preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si decoram cu cirese.  
Read more »

Miel cu legume fierte

Miel_cu_legume_fierte
O reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei, cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300 g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec...
Read more »

Miel fiert cu sos de verdeturi si capere

Miel_fiert_cu_sos_de_verdeturi_si_capere
O reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel, frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta, patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin. Ingrediente: 1 pulpa de miel, cam 1 kg 2...
Read more »

Briose cu portocale glasate

Briose_cu_portocale_glasate
O reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3...
Read more »

Retete delicioase: Broccoli gratinat

Broccoli_gratinat
O reteta de broccoli gratinat din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar, ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare. Ingrediente: 500 g broccoli 2-3 cartofi fierti 8 oua 200 g branza cedar 1 ceapa alba 1 lingura ulei 1/2 lingurita cu piper alb 1/2 lingurita cu oregano unt gris sare   Mod de...
Read more »

Budinca de oua si ciuperci

Budinca_de_oua_si_ciuperci
O reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri, branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 oua 5 albusuri 150 g branza cedar 1 ceapa 1 lingura cu rosii uscate 1/2 ardei iute 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper 1...
Read more »

Napolitane cu cremă de rahat

Napolitane_cu_crema_de_rahat
O reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt   Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se...
Read more »

Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa (video)

Cum_se_prepara_supa_frantuzeasca_de_ceapa.jpg
O reteta video despre cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa, un preparat vegetarian delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa
Read more »

Retetele saptamanii #4

restaurantedelux.ro_2.jpg [auto]
Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Supa crema cu crutoane O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui,...
Read more »

Salata engleza

Salata_engleza
O reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti, maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina frunze de salata sare   Mod...
Read more »

Caldo verde

Supa_Caldo_verde_7
Caldo verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă. De altfel, este atât de simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin...
Read more »

Crema de lamaie

Crema_de_lamaie
O reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin   Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun...
Read more »

Iepure cu vin si arpagic

Iepure_cu_vin_si_arpagic
O reteta de iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati, inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana, usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, patrunjel, ienupar, sare si piper. Ingrediente: spinarile de la 2 iepuri + ficatii si inimile 100 ml sange de iepure 100 g slanina...
Read more »

Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

Muschiulet_de_vita_la_cuptor_cu_budinca
O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru budinca: un pahar faina de grau 3 oua 500 g lapte   Mod de preparare: Se pune carnea...
Read more »

Tort cu brânză

Tort_cu_brânza
O reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged:  125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat:  4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură:  10 foiţe gelatină 250 g zmeură...
Read more »

File de berbecuţ cu legume

File_de_berbecut_cu_legume
O reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura, sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet si grasime. Ingrediente: 1 ceapă de mărime medie 100 g ciuperci proaspete 1 lingură untură sare chimen măcinat 250 g carne de berbec 150 g carne de porc 1 căţel...
Read more »

Salată în straturi

Salata_în_straturi
O reteta de salata in straturi din: oua, sparanghel verde, sare, rosii cherry, ceapa verde, gouda, gogosari, ulei de masline, otet balsamic alb, piper, paine si capere. Ingrediente: 3 ouă 250 g sparanghel verde sare 250 g ro­şii cherry 4 cepe verzi 200 g gouda 1 borcan gogoşari (370 ml) 6 linguri ulei de...
Read more »

Tajine de porumbei si curmale

Tajine_de_porumbei_si_curmale
O reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale, usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara, ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este denu­mirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, prepa­rate într-un vas numit tajne. Ingrediente: 4 porumbei pregatiti pentru gatit 16 curmale moi...
Read more »

File de miel glasat cu sos de iaurt

File_de_miel_glasat_cu_sos_de_iaurt
O reteta de file de miel glasat cu sos de iaurt din: catofi, fasole verde, file de miel, boabe de mustar, zahar brun, rosii, miere, mustar de dijon, iaurt degresat, capere, busuioc, menta, patrunjel, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi noi, mici, taiati pe lung in jumatati 250 g...
Read more »

Mâncare de legume coapte cu năut

Mâncare_de_legume_coapte_cu_naut
O reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida, pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt dietetic, patrunjel si coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic de placinta, tocat in bucatele 1 conopida, desfacut in buchetele 2 pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime ulei de masline 1 lingurita...
Read more »

Supa de pastarnac cu patrunjel

Supa_de_pastarnac_cu_patrunjel
O reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa, pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si smantana. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 700 g de pastarnac, taiat bucati mari 3 frunze de dafin 400 ml de lapte 400 ml supa de legume...
Read more »

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

Prajitura_cu_brânza_si_fructe_de_padure
O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping:  500 g brânză dulce 250...
Read more »

Supa de oua

Supa_de_oua_7
Supa de pui joacă un rol esenţial în bucătăria chinezeasca. Ea este folosită atât ca bază pentru sosuri. cât şi pentru a prepara orice supă, de la modesta wonton şi până la luxoasa supă din cuiburi de pasăre. Una dintre supele de pui cel mai uşor de facut din repertoriul gastronomic chinezesc este supa...
Read more »

Penne cu ratatouille

Penne_cu_ratatouille
O reteta de penne cu ratatouille din: penne, sare, vanata, dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente 500 g penne sare 1 vanata medie 1 dovlecel mare 1 arde gras rosu mic 1 ardei gras galben mic 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper 100 g parmezan   Mod...
Read more »

Rigatoni cu ton

Rigatoni_cu_ton
O reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana, feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste rigatoni (tuburi) 2 cutii cu ton bucati in suc propriu 1 cutie mica de mazare 200 g smantana pentru gatit 150 g feta 50 g cascaval ras 2-3 catei de...
Read more »

Budinca de ciocolata

Budinca_de_ciocolata
O reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o...
Read more »

Muschiulet de vita cu legume la cuptor

Muschiulet_de_vita_cu_legume_la_cuptor
O reteta de muschiult de vita cu legume la cuptor din: muschi de vita, ulei vegetal, paprica, mustar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschiulet de vita 4 linguri ulei vegetal 2 linguri paprica uscata 3 linguri mustar o lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita piper negru macinat sare   Mod de preparare: Muschiuletul...
Read more »

Aperitiv englez

Aperitiv_englez
O reteta de aperitiv englez din: carne afumata, morcov, ciuperci, castravete, broccoli, masline, marar, patrunjel, pasta de tomate, zahar, ulei vegetal, mustar, sare si piper. Ingrediente: 100 g carne afumata 1 morcov 50 g ciuperci marinate un castravete murat 2 buchetele broccoli marinat 5 masline frunzulite de marar si patrunjel pentru amestecul de condimente:...
Read more »

Budinca de dovlecei

Budinca_de_dovlecei
O reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei subtiri 5 oua 2 linguri cu smantana 3 linguri cu parmezan 2 linguri cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu un prosop de hartie....
Read more »

Prajitura cu cafea

Prajitura_cu_cafea
O reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao...
Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

Carne_de_porc_cu_orez_20
O reteta de carne de porc cu orez din: carne d eporc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se...
Read more »

Prajitura cu zulufi de lamaie

Prajitura_cu_zulufi_de_lamaie
O reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja...
Read more »

Salata belgiana cu andive

Salata_belgiana_cu_andive
O reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza, pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g andive 2 telina 4 linguri maioneza 2 pere un varf cutit boia dulce sare pentru maioneza: 40 ml ulei 1 lingura cu varf faina 150-200 ml apa calda...
Read more »

Ciorba picanta de legume

Ciorba_picanta_de_legume
O reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un praf de piper...
Read more »

Peste cu verdeturi

Peste_cu_verdeturi
O reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii, cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste (hering, cod, crap) 150 ml ulei 3 linguri pasta de tomate 3 rosii 500 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa mare 50 ml...
Read more »

Berbecut cu legume

Berbecut_cu_legume
O reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce. Ingrediente: 2-3 felii de berbecut 1 ceapa 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata) 1/4 l zeama in care a fiert mazarea 1 lingurita praf de maghiran 1 lingura margarina sau ulei 1 lingura faina...
Read more »

Budinca cu nuci si curmale

Budinca_cu_nuci_si_curmale
O reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6 linguri faina de grau 2 linguri praf de...
Read more »

Reteta zilei: Supa Buseca

Supa_Buseca_09
O reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 frunza de dafin...
Read more »

Cocktailuri de weekend #5

Cocktails_13.jpg [auto]
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail cu sampanie si Curacao   O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie...
Read more »

Salată de morcovi cu chimen indian

Salata_de_morcovi_cu_chimen_indian
Morcovii dulci se potrivesc cu aroma robustă a chimenului indian, această îmbinare fericită de arome regăsindu-se în multe salate, din Maroc şi până în Liban. Salatele cu morcovi şi chimen au o culoare intensă, portocalie. Aceste aperitive se servesc la temperatura camerei şi sunt foarte populare în sudul bazinului mediteraneean. Toate salatele de morcovi...
Read more »

Curry de langusta

Curry_de_langusta
O reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate foarte fin (poate conţine şi pes­te 40 de ingrediente), putând fi preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel...
Read more »

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie

Tarta_cu_muguri_de_pin_migdale_si_lamaie
O reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin...
Read more »

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

Desert_cu_biscuiti_11
O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema caramel...
Read more »

Pizza cu spaghete

Pizza_cu_spaghete
O reteta de pizza cu spaghete din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, branza dulce de vaci, piper, nucsoara, branza, rosii cherry, suc de rosii, ketchup, sos tabasco, sunca si rucola. Ingrediente: 250 g spaghete sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 125 g brânză dulce de vaci 3 ouă 8 linguri brânză fărâmiţată piper nucşoară...
Read more »

Supa crema din salata creata

Supa_crema_din_salata_creata
O reteta de supa crema din salata creata din: cartofi, ceapa, zeama de legume, salata creata, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 300 g cartofi ceapa 1,5 l zeama de legume 160 g salata creata 2 lingurite ulei de masline 4 linguri smantana   Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei...
Read more »

Budinca de mere

Budinca_de_mere
O reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita...
Read more »

Cocktail Shaft

Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Shaft din: aperol, gin, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 3 cl Aperol 3 cl gin vin spumant sec jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Aperolul si ginul peste gheata, intr-un pahar pentru bauturi lungi, si completam cu vin spumant rece. Pe marginea paharului asezam...
Read more »

Turnedou Rossini

Turnedou_Rossini
O reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri vin Madeira...
Read more »

Budinca de morcovi

Budinca_de_morcovi
O reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca, morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 400 g carne tocata de vaca 750 g morcovi 200 ml smantana grasa 100 g branza cedar 25 g unt 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu...
Read more »

Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop

Prajitura_de_ciocolata_cu_clementine_si_rodii_in_sirop
O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca...
Read more »

Cocktail Apricot

Cocktail_Apricot
O reteta simpla de Cocktail Apricot din: arpicot brandy, zeama de lamaie, rachiu si sampanie. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie   Mod de preparare: Lichiorul, zeama de lamaie si rachiul se mixeaza in shaker, se toarna paharul de sampanie si se completeaza cu sampanie...
Read more »

Carne de vita in cidru

Carne_de_vita_in_cidru
O reteta de carne de vita in cidru din: piept de vita, unt, morcovi, usturoi, rosii, cidru sec, ceapa verde, cimbrisor, foid e dafin, piper si sare. Ingrediente: 450 g piept de vita 2 linguri unt 4 morcovi un catel de usturoi 3 rosii 600 ml cidru sec ceapa verde cimbrisor uscat foid de...
Read more »

Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

Miel_la_cuptor_umplut_cu_porumb_si_caise
O reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel, sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si mustar de dijon. Ingrediente: 700 g ceafa de miel, dezosata Sare si piper negru 75 g caise uscate 125 g pesmet din paine integrala 175 g boabe de...
Read more »

Cum se prepara musaca vegetariana (video)

Cum_se_prepara_musaca_vegetariana.jpg
O reteta video despre cum se prepara musaca vegetariana, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara musaca vegetariana Pofta buna!
Read more »

Salata cu cascaval si usturoi

Salata_cu_cascaval_si_usturoi
O reteta de salata cu cascaval si usturoi din: cascaval, usturoi, oua, ridichi, mazare, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 80 g cascaval tare 2 catei de usturoi 2 oua fierte 4 ridichii de luna 50 g mazare verde conservata 2 linguri maioneza frunze de patrunjel piper negru macinat sare   Mod de preparare:...
Read more »

Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra

Vrabiora_de_vitel_si_salata_de_varza_acra_14
O reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare   Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita....
Read more »

Paste cu brânză dulce

Paste_cu_brânza_dulce
O reteta de paste cu branza dulce din: paste, sare, ceapa, ardei gras, rosii, arpagic, ulei de masline, crema de branza si piper. Ingrediente: 500 g paste subţiri sare 2 cepe 2 ardei graşi roşii 3 roşii 1/2 legătură arpagic 2 linguri ulei de măsline 300 g cremă de brânză piper   Mod de...
Read more »

Supa Samgyetang

Supa_Samgyetang_4
Cu siguranţă orice ţară are câteva simboluri culinare, iar printre acestea se numără, de regulă, şi o supă de pasăre specifică. In Coreea, de pildă, aceasta este samgyetang. Samgyetang mai este cunoscută sub numele de supă de pui cu ginseng. Pentru prepararea ei se foloseşte un pui foarte tânăr, întreg, preferabil de cinci până...
Read more »

Saint – Jacques A La Coque

Saint_Jacques_A_La_Coque
O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g...
Read more »

Supa finalndeza

Supa_finalndeza
O reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida, morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 1 ceapa 2 cartofi 1 conopida mica 1 morcov 200 g spanac 100 g unt 1 l lapte 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde 1,5 l...
Read more »

Budinca de ceapa si sunca

Budinca_de_ceapa_si_sunca
O reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa, ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sunca afumata 3 cepe mari 1 dovlecel 1 ardie gras 200 g smantana 200 g feta 2 oua 2-3 linguri cu ulei de masline...
Read more »

Plăcintă cu fructe si brânză

Placinta_cu_fructe_si_brânza
O reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat:  200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece...
Read more »

Canneloni la cuptor

Canneloni_la_cuptor
O reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina, lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper 12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30...
Read more »

Supa Ajiaco

Supa_Ajiaco_11
Mâncarea naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota. Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui într-o zeamă aromatizată cu ceapă,...
Read more »

Cocktail Country Glory

Cocktail_Country_Glory
O reteta simpla de Cocktail Country Glory din: lichior de piersici, rachiu de piersici, vin spumant si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 1 cl rachiu de fructe vin spumant sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si rachiul de fructe intr-o cupa de sampanie si completam...
Read more »

Salată de paste cu praz

Salata_de_paste_cu_legume.png
O reteta delicioasa de salata de paste cu: vanata, ulei de masline, rosii, praz, piper. Ingrediente: 100 g paste cu formă de tub o vânătă 50 ml ulei de măsline 2 roşii 1/2 fir de praz piper după gust Mod de preparare: In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoar­nă pastele să fiarbă. Intre...
Read more »

Bibilica fripta cu curry si banane gratinate

Bibilica_fripta_cu_curry_si_banane_gratinate
O reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica, supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette, banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g branza de vaci grasa foarte...
Read more »

Reteta zilei: Minitarte

Minitarte_11
O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul...
Read more »

Tocana haiduceasca cu carne de vita

Tocana_haiduceasca.png
O reteta delicioasa de tocana haiduceasca din:pulpa de vita, ceapa, rosii,  ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei gras 100 ml suc de roşii 4-5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar...
Read more »

Ciorba de broccoli

Ciorba_de_broccoli.png
O reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3...
Read more »

Crap cu ardei iute

Crap_cu_ardei_iute.png
O reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov 6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1 lingură cu...
Read more »

Supe si ciorbe: Supa de legume

Supa_de_legume.png
O reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 cartofi 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi pune-o...
Read more »

Friptura din piept de rata

Friptura_din_piept_de_rata.png
O reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană cu suc de portocală 1 piept de rata 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 cănă cu supă de pui 3/4 cană cu sos...
Read more »

Salata de pui cu mere

Salata_de_pui_cu_mere.png
O salata delicioasa cu: salata verde, carne de pui, mere, morcov, maioneza, sare. Ingrediente: o salată 100 g car­ne de pui fiartă 2 mere 1 morcov o linguriţă maioneză sare Mod de preparare: Se spală salata, se taie, apoi se pune într-un castron. Carnea de pui se feliază mărunt, apoi se rad morcovul şi...
Read more »

Paste cu sos de roşii

Paste_cu_sos_de_rosii
O reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 500 g roşii bucăţi (cutie) 250 ml supă sare piper 500 g spaghete...
Read more »

Salata cu urda si scortisoara

Salata_cu_urda_si_scortisoara.png
O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scor­ţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Se spală salata, se scurge şi se taie, se...
Read more »

Gratin de macaroane cu langusta

Gratin_de_macaroane_cu_langusta
O reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste, sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 2 cozi de languste crude (congelate) 2 pliculeţe sos pentru crustacee, congelat (tip Picard) 100 ml smântână lichidă 75 g parmezan ras 20 g unt sare piper măcinat proaspăt Mod de preparare:...
Read more »

Lasagna cu parmezan si cimbru

Lasagna_cu_parmezan_si_cimbru
O reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna. Ingrediente: 3 morcovi 1 fir de praz 2 dovlecei 1 fenicul 250 ml supă 50 g unt 50 g făină 400 ml lapte 200 g brânză pentru pizza...
Read more »

Salata din cartofi cu scrumbie

Salata_din_cartofi_cu_scrumbie
O reteta de salata din cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, mar, castravete, ceapa, capere, ulei vegetal, otet diluat, mustar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 300 g scrumbie sarata 5 cartofi fierti un mar un castravete 1/2 ceapa 2 linguri capere 4 linguri ulei vegetal o lingura otet diluat (3%) o lingurita mustar frunze...
Read more »

Tort victorian clasic

Tort_victorian_clasic
O reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g...
Read more »

Cotlet de berbecut cu cartofi aerati

Cotlet_de_berbecut_cu_cartofi_aerati
O reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut, cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline, ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de cotlet de berbecut cu os 6 cartofi 6 hasme 6 ciuperci champignon cate 300 ml zeama din carne...
Read more »

File de porc condimentat

File_de_porc_condimentat
O reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late, sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 chilii 50 g roşii piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu