sâmbătă, 13 octombrie 2012

Retete magice #68


Retete magice:

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră
O reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză nouă de capră 40 g...
Read more »

Carne de berbec cu tocana de legume

O reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau untura 1...
Read more »

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari
O reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti, cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru 250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper...
Read more »

Tocana simpla de miel

Tocana simpla de miel
O reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in...
Read more »

Salata de ardei cu cas de oaie

Salata de ardei cu cas de oaie
O reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe de piper...
Read more »

Salată de paste cu germeni de soia

Salată de paste cu germeni de soia
O reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli, anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de...
Read more »

Supa de vacuta cu naut

Supa de vacuta cu naut
O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se cură­ţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi...
Read more »

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac
O reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac (sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g...
Read more »

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale
O reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar. Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi...
Read more »

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză
O reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g telemea nouă de vacă 10 roşii...
Read more »

Pâine umplută cu somon şi brânză

Pâine umplută cu somon şi brânză
O reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci 1 praf de nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Taie pâinea în aşa fel încât...
Read more »

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta
O reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie groasă de jambon afumat (30 g)...
Read more »

Chiftelute cu susan

Chiftelute cu susan
  O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua, usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit, cea­pa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea...
Read more »

Frigărui caprese

Frigărui caprese
O reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de măsline extra­virgin sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Taie-le ju­mătăţi şi presară-le uşor...
Read more »

Ciorbă de pui cu smantană

Ciorbă de pui cu smantană
  O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi   Mod de preparare: Se curăţă legumele....
Read more »

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă
O reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu...
Read more »

Spirale cu fructe de mare şi rucola

Spirale cu fructe de mare şi rucola
O reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră
O reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proas­pătă de vaci)...
Read more »

Cocktail Rock

Cocktail Rock
O reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi...
Read more »

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne miel cu smantana
O reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare...
Read more »

Paste cu carne de porc si legume

Paste cu carne de porc si legume
  O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras, dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste 200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare:...
Read more »

Mancare de morcovi cu smântână

Mancare de morcovi cu smântână
  O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt, faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente:   500 g morcovi 1 lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g smântână pătrun­jel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, se taie bucăţi de...
Read more »

Sardele delcioase

Sardele delcioase
O reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2 cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Cocktail Sky Boat

Cocktail Sky Boat
O reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, amestecam si decoram...
Read more »

Placinta cu caise

Placinta cu caise
  O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar, pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă 2-3 linguri zahăr 150 ml...
Read more »

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)
O reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa de rosii busuioc   Mod de...
Read more »

Gogosi cu ciocolata alba

Gogosi cu ciocolata alba
  O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie. Ingrediente:  500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50 g ciocolată albă Mod...
Read more »

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac
O reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8 flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână...
Read more »

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă
O reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei gras galben 160 g mozzarella 40 g unt...
Read more »

Chifteluţe de anşoa

Chifteluţe de anşoa
O reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl lapte 1 ou 100 g făină...
Read more »

Salam de ton

Salam de ton
O reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet, lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri pesmet sare şi piper...
Read more »

Pulpa de porc cu rozmarin

Pulpa de porc cu rozmarin
  O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de...
Read more »

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura cu glazura de caramel
  O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă...
Read more »

Pere cu sos de vin

Pere cu sos de vin
  O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare: Se pun...
Read more »

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella
O reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2...
Read more »

Budinca de cartofi in straturi

Budinca de cartofi in straturi
  O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte 1-3 ouă 2 linguri faină 4...
Read more »

Vinete in stil napoletan

Vinete_in_stil_napoletan.jpg
O reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella, busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml ulei 200 grame sos tomat sare   Mod de preparare: Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de...
Read more »

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină
Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei...
Read more »

Tagliatelle cu pui

Tagliatelle cu pui
  O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui, fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1 lingură busuioc uscat 2...
Read more »

Tăieţei cu suc şi somon

Tăieţei cu suc şi somon
O reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar. Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1 legătură de pătrunjel 1...
Read more »

Salata calda cu ciuperci

Salata calda cu ciuperci
  O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa, usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei de măsline piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o uşor în ulei. Adaugă...
Read more »

Frigărui mediteraneene

Frigărui mediteraneene
O reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii 400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1 legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei...
Read more »

Crema de rosii cu branza

Crema de rosii cu branza
  O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g crutoane sare piper   Mod de preparare: Se...
Read more »

Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava
O reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura,...
Read more »

Somon la grătar

Somon la grătar
  O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente:  650 g file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei...
Read more »

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

Salata cu Emmenthal, salam si sunca
O reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2 lingurite de ulei piper negru macinat...
Read more »

Ciorba taraneasca de vita

Ciorba taraneasca de vita
  O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:  500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300...
Read more »

Stufat de miel

Stufat de miel
O reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de...
Read more »

Prăjitură de morcovi

Prăjitură de morcovi
  O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente:  2 ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4 ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov...
Read more »

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi
O reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din: paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel...
Read more »

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca
Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste...
Read more »

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă
  O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente:   1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4 felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat Mod de preparare: Se fierbe...
Read more »

Gratar de miel cu sos de branza

Gratar de miel cu sos de branza
O reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de...
Read more »

Scapece

Scapece
O reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2 căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin...
Read more »

Salata de telina cu alune

Salata de telina cu alune
O reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune, frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4 lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3 lamai...
Read more »

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon
O reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute, usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin...
Read more »

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi
O reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua, malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui, creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă...
Read more »

Miel in sos de iaurt

O reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate felii...
Read more »

Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie

Salata_de_mazare_cu_crabi.jpg
O reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte. Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf de zahar 1 varf de cutit piper...
Read more »

Chec de ciocolată cu banane

  O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba. Ingrediente:  250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari 120 g unt topit şi răcit...
Read more »

Costite de miel cu broccoli in sos de vin

Costite de miel cu broccoli in sos de vin
O reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din: broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde, vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde 250 ml...
Read more »

Somon cu flori de dovlecel

Somon cu flori de dovlecel
O reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12 flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1...
Read more »

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi
  O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet, piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente:  500g de creier congelat 4 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de zahăr...
Read more »

Tarta delicioasa cu mere

Tarta delicioasa cu mere
  O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca. Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg mere 2 linguri cu zahăr...
Read more »

Pere in ciocolata

Pere in ciocolata
O reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb. Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr 50 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsând fructele întregi. Separat,...
Read more »

Prajitura delicioasa cu gutui

Prajitura delicioasa cu gutui
  O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă...
Read more »

Deliciu cu prune

Deliciu cu prune
  O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1 lingură cu...
Read more »

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure
O reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2 catei de usturoi...
Read more »

Salată asiatică din orez

Salata_asiatica_din_orez.jpg
O reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei, sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari) 350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de carne) 6 cl...
Read more »

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto
O reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi piper pentru...
Read more »

Cocktail Flush

Cocktail Flush
O reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi, apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon 3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de kiwi cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se toarna...
Read more »

Felii de ton cu susan şi julien de legume

Felii de ton cu susan şi julien de legume
O reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat...
Read more »

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci
O reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1 ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g miez de...
Read more »

Mesfouf

Mesfouf
O reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide, curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei extravirgin de măsline   Mod de preparare:...
Read more »

Tocana in dovleac

Tocana in dovleac
  O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari, chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat   Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii,...
Read more »

Chiftele cu peste

Chiftele cu peste
  O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici 1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper ulei  ...
Read more »

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere
O reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din: melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1 plic de şofran unt cât o...
Read more »

Cocktail Super Fox

Cocktail Super Fox
O reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale. Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale   Mod de preparare: Se pun...
Read more »

Bors de curcan

Bors de curcan
  O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt...
Read more »

Praz delicios cu masline

Praz delicios cu masline
  O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de...
Read more »

Costite de miel in sos de vin

Costite de miel in sos de vin
O reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare, ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec. Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec...
Read more »

Gnocchi cu carne

Gnocchi cu carne
  O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc...
Read more »

File de peşte cu mirodenii şi struguri

File de peşte cu mirodenii şi struguri
O reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu. Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe roşii 1 ciorchine mic de struguri...
Read more »

Budinca de ciocolata cu piscoturi

Budinca de ciocolata cu piscoturi
O reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g ciocolată 60 g pişcoturi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi...
Read more »

Supa-crema de porumb

Supa-crema de porumb
  O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar, costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos...
Read more »

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb
O reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii, ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi, foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml smântână dulce 200 ml...
Read more »

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir
O reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline...
Read more »

Supa delicioasa de rosii cu orez

Supa delicioasa de rosii cu orez
  O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean Mod de preparare: Se fierb împreună ore­zul, morcovul şi cartoful dat prin râzătoare, în doi litri de...
Read more »

Spumă de ciocolată cu ardei iute

Spumă de ciocolată cu ardei iute
O reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150 g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de pielită câteva frunze de...
Read more »

Biban de mare în crustă de sare

Biban_de_mare_n_crusta_de_sare.jpg
O reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire de pătrunjel 2 căţei de usturoi...
Read more »

Compot de rubarba

Compot de rubarba
  O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face...
Read more »

Cocktail Mountain Skier

Cocktail Mountain Skier
O reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian, angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare, apoi se toarna...
Read more »

Cotlete de miel cu menta

Cotlete de miel cu menta
O retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa, miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de menta...
Read more »

Ghiveci cu pulpa de porc

Ghiveci cu pulpa de porc
  O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata, dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente:  1 kg pulpă de porc 1 kg cartofi 1  vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de fa­sole verde o ceapă 3-4 căţei...
Read more »

Linguine cu creveţi şi roşii

Linguine cu creveţi şi roşii
O reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8 creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc...
Read more »

Vitel picant

Vitel picant
  O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un...
Read more »

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

Salată de cuşcuş cu pătrunjel
O reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru macinat 1 lingurita chimen macinat...
Read more »

Colac umplut cu salam şi caşcaval

Colac umplut cu salam şi caşcaval
O reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 linguriţă piper negru   pentru umplutura: 150...
Read more »

Păstrăv cu miez de nuci

Păstrăv cu miez de nuci
O reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de...
Read more »

Cocktail Miami Sunset

Cocktail Miami Sunset
O reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja de portocala  ...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu