miercuri, 10 octombrie 2012

Retete simple #69


Retete simple:

Carne de porc cu usturoi verde

Carne de porc cu usturoi verde
O reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe...
Read more »

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă
O reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri...
Read more »

Peşte cu salsa caldă de ananas

Peşte cu salsa caldă de ananas
O reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1...
Read more »

Ton inabuşit

O reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline. După...
Read more »

Stufat de mânzat

Stufat de mânzat
O reteta gustoasa de stufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina, untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu, ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de dafin, cimbrisor, maghiran si sare. Ingrediente: 600 g pulpă de mânzat, tăiată bucăţi 100 g slănină 50 g untură sau ulei 2 cătei...
Read more »

Şalău cu legume si sos

O reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi, boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii, patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g fasole verde păstăi 4...
Read more »

Frigărui de vită cu sos

Frigărui de vită cu sos
O reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline, patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă sucul de la 1 lămâie 2...
Read more »

Cocktail Beach

Cocktail Beach
O reteta simpla de Cocktail Beach din: rom, lichio de menta, zeama de lamaie si o filie de limeta. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl Creme de menthe (lichior de menta) 1 cl zeama de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu cuburi de gheata romul, lichiorul de...
Read more »

Chifteluţe din peşte si carne

O reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata, cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si stafide. Ingrediente: 500 g carne tocată 150 g cartofi noi 4 peşti proaspeţi 2 cepe 50 g unt 250 g zahăr 1 lingură oţet din vin 4 linguri bulion 1 lingură...
Read more »

Cartofi caramel

O reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g zahăr 50 g unt 5 linguri apă Mod de preparare: Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară...
Read more »
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
O reteta simpal de Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb. Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui...
Read more »

Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)

Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)
O reteta video despre cum se prepara pui iute si gustos din: piept de pui, ardei, rosii decojite, rosii cherry, praz, busuioc, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui ardei rosii decojite rosii cherry praz busuioc patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie un piept de pui in bucati...
Read more »

Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin

Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin
O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de...
Read more »

Budincă de varză albă cu carne de miel

Budincă de varză albă cu carne de miel
O reteta de budinca de varza alba cu carne de miel din: carne de miel, varza alba, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 varză albă mare 1 lingura faina 50 g unt 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Varza tăiată...
Read more »

Cocktail Frozen Brum

Cocktail Frozen Brum
O reteta simpla de Cocktail Frozen Brum din: rom brun, brandy, cassis, suc de portocale si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl brandy 1,5 cl Cassis 4 cl suc de portocale 1 cl zahar   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer, apoi se toarna bautura intr-un pahar...
Read more »

Budincă de peşte afumat

O reteta gustoasa de budinca de peste afumat din: peste afumat, cartofi, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 peşti afumaţi 2 kg cartofi noi 2 pahare lapte 1 legătură pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se dezosează, se curăţă de pieliţe, cozi, capete şi aripioare şi se lasă...
Read more »

Cotlete de miel cu bame

Cotlete de miel cu bame
O reteta simpla de cotlete de miel cu bame din: cotlete de miel, bame, ceapa, rosii, sare, ulei, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 500 g bame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa tăiată...
Read more »

Calamar umplut

Calamar umplut
O reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici, având 300 g în total,...
Read more »

Salată de ţelină cu nuci

Salată de ţelină cu nuci
O reteta simpla de salata de telina cu nuci din: miez de nuca, telina, branza sarata, pasta de rosii, vin, sare, piper, mustar, ulei si salata verde. Ingrediente: 250 g miez de nucă pisat 200 g ţelină 100 g brânză sărată uscată 5 linguri maioneză 1 lingură pastă de roşii 1 lingură vin sare...
Read more »

Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline

Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline
O reteta de post delicioasa de spaghetti cu rosii, rucola si masline din: spaghetti fara ou, rosii, busuioc, masline verzi, rucola, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 4×80 grame de spaghetti fara ou 5 rosii mici, decojite o mana de busuioc proaspat o mana de masline verzi, fara...
Read more »

Pulpa de berbec cu cartofi

O reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se...
Read more »

Cocktail Bombay Punch

Cocktail Bombay Punch
O reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie...
Read more »

Măruntaie de miel

O reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4 căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după gust...
Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi

Peşte cu cartofi prăjiţi
O reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare 4...
Read more »

Kebab Majestic

O reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare, bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi, cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper alb, pisat 10 g sare...
Read more »

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii
O reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din: rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2 linguri de smantana   Mod de...
Read more »

Bragă

O reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500 g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine. Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe...
Read more »

Zeghini

Zeghini
O reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească...
Read more »

Tajin Maluska

O reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de aluat 8 ouă 100 ml...
Read more »

Tartă de legume cu brânză de capră

Tartă de legume cu brânză de capră
O reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei...
Read more »

Peşte in sos roşu

O reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă sos picant 2 linguriţe vin roşu...
Read more »

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel
O reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2 linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa,...
Read more »

Pastă de curry

O reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen, suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11  ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat...
Read more »

Frigarui cu ravioli si chiftelute

Frigarui cu ravioli si chiftelute
O reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta  1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau amestec pentru mititei)...
Read more »

Cocktail Don Frederico

Cocktail Don Frederico
O reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete   Mod de preparare: se mixeaza bine...
Read more »

Friptură in sos tomat

O reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă...
Read more »

Cuburi de carne

O reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime, morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 1   kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei oţet din vin sare şi piper, după gust...
Read more »

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)
O reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper   Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare,...
Read more »

Cubuleţe din muşchi de vită

Cubuleţe din muşchi de vită
O reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat...
Read more »

Ton prăjit cu salsa de fasole neagră

Ton prăjit cu salsa de fasole neagră
O reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare pentru salsa: 100 g boabe...
Read more »

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)
O reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente: file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar vin ulei de masline salata verde sare piper...
Read more »

Tocana gustoasă

O reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă...
Read more »

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti
O reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate...
Read more »

Porkolt

O reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5 cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1 kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de preparare:...
Read more »

Budinca de piure cu rosii

Budinca de piure cu rosii
O reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se...
Read more »

Ciorbă de porc cu albitura

O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3...
Read more »

Biriyani de peşte

Biriyani de peşte
O reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi, ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a...
Read more »

Dressing de leurdă

Dressing de leurdă
Se taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4 linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de leurdă Poftă bună!
Read more »

Vareniche cu cartofi

Vareniche cu cartofi
O reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat, cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine)...
Read more »

Miel cu rozmarin si legume

Miel cu rozmarin si legume
  O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere, menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3 morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente...
Read more »

Sos solomaha

Sos solomaha
O reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte 300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra flăcării de...
Read more »

Ciorbă de crap cu pastarnac

O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1   kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de...
Read more »

Ficat de viţel cu ceapă

Ficat de viţel cu ceapă
O reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ficatul...
Read more »

Cremă de brânză cu leurdă

Cremă de brânză cu leurdă
Se amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper. Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g tele­mea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă baghetă. Poftă bună!
Read more »

Pulpă de bou cu radicchio

Pulpă de bou cu radicchio
O reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g...
Read more »

Vareniche

O reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2 ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin...
Read more »

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate
O reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din: cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g kaizer taiat fasii 1...
Read more »

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie
O reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de...
Read more »

Şiş-Kebab de miel

O reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa, maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5 ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri...
Read more »

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli
O reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file de piept...
Read more »

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă
O reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare, piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5 linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g spaghettini...
Read more »

Mere in sirop

Mere in sirop
O reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar. Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă,...
Read more »

Chefal roşu cu sos provensal

Chefal roşu cu sos provensal
O reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos:...
Read more »

Cremă delicioasa de portocale

Cremă delicioasa de portocale
O reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un...
Read more »

Coadă de viţel marinată în bere

Coadă de viţel marinată în bere
O reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500...
Read more »

Chipolata

O reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate, stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1 ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate...
Read more »

Zeamă de peşte

O reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi iute usturoi sare şi...
Read more »

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei
O reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi, ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt, gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare piper zahăr 2 linguri smântână 2...
Read more »

Tocană de carne

Tocană de carne
  O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare...
Read more »

Cocktail Batista

Cocktail Batista
O reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si printr-o strecuratoare de bar, turnam...
Read more »

Bagheta simpla umpluta

Bagheta simpla umpluta
O reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci, carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe 100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii....
Read more »

Crema de branza cu salvie

Crema de branza cu salvie
  O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda, unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2 frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală bine frunzele...
Read more »

Salată de conopidă cu smantana

Salată de conopidă cu smantana
O reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie zahăr şi sare, după gust Mod de preparare:...
Read more »

Paste simple cu legume

Paste simple cu legume
  O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovle­cei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsa­mic piper 1 borcan sos bolognese 250 g mozarella...
Read more »

Tarta delicioasa cu spanac

Tarta delicioasa cu spanac
  O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare, praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de iaurt 1 lin­guriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt...
Read more »

Cotlet delicios de porc cu visine

Cotlet delicios de porc cu visine
  O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper. Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată 1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4 linguri vin roşu 5...
Read more »

Mistret la gratar cu visine confiate

Mistret la gratar cu visine confiate
  O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin...
Read more »

Budinca de vanilie cu visine

Budinca de vanilie cu visine
  O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua, baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente:  50 g unt 60 g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma...
Read more »

Peşte cu mentă

Peşte cu mentă
O reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar. Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie...
Read more »

Tocana de vita cu prune uscate

Tocana de vita cu prune uscate
  O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper. Ingrediente:  1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivi­te 3 căţei de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două cuburi de supă...
Read more »

Ingheţată asortată cu pişcoturi

Ingheţată asortată cu pişcoturi
O reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva pişcoturi pentru ornat   Mod de preparare:...
Read more »

Sparanghel cu tortellini

Sparanghel cu tortellini
O reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau, ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan, coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt, hasmatuchi si smantana. Ingrediente: 75 g făină 75 g griş de grâu dur 1 ou 2 gălbenuşuri sare 200 g kaizer...
Read more »

Mix de căpşune şi afine cu îngheţată

Mix de căpşune şi afine cu îngheţată
O reteta de mix cu capsune si afine cu ingheata din: capsune, afine, zeama de lamaie, zahar, zahar vanilat si inghetata. Ingrediente: 500 g căpşune 250 g afine zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, apoi le...
Read more »

Pesto de leurdă

Pesto de leurdă
Se pasează cu mixerul 30 g sâmburi de pin, 1 praf sare şi 50 g leurdă tocată şi se adaugă 60-80 ml ulei de măsline, în final se înglobează 5 linguri parmezan ras. Se aşază acest pesto pes­te pizza sau se serveşte amestecat cu paste. Poftă bună!
Read more »

Somon cu crusta de miere si coriandru

Somon cu crusta de miere si coriandru
O reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal. Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon, curatate de piele doua linguri...
Read more »

Cum se prepara Tocanita de vita (video)

Cum_se_prepara_Tocanita_de_vita.jpg
O reteta video despre cum se prepara tocanita de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, usturoi, vin rosu, foi de dafin, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: carne de vita morcovi ceapa usturoi vin rosu foi de dafin cimbru ardei iute ulei de masline sare piper   Mod de...
Read more »

Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan

Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan
O reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din: ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper, cartofi, unt si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 legături ceapă verde 2 legături leurdă 6 ouă 6 linguri lapte 4 linguri parmezan ras sare piper 600 g cartofi fierţi...
Read more »

Vinete cu iaurt si ulei de susan

Vinete cu iaurt si ulei de susan
O reteta simpal de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe ulei de susa sucul de la 2 lămaie 2 căţei usturoi 2 pahare iaurt 5 linguri ulei de măsline sare Mod de...
Read more »

Cocktail Bossa Nova

Cocktail Bossa Nova
O reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari, suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola   Mod de preparare: Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Amestecam...
Read more »

Supă de linte cu legume

Supă de linte cu legume
O reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare si chimen. Ingrediente: 3 pahare boabe linte 4 cartofi 4 morcovi 2 cepe 1 ceşcuţă ulei 1 legătură pătrunjel suc de lămâie ienibahar sare şi chimen, după gust Mod de preparare:...
Read more »

Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui

Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui
O reteta simpal si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4 linguri ulei 600 g...
Read more »

Vinete cu carnaciori

Vinete cu carnaciori
O reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi, ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei graşi 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare 2 linguriţe piper negru, măcinat proaspăt 3 linguriţe sare 8 cârnăciori picanţi...
Read more »

Somon umplut cu migdale

Somon umplut cu migdale
O reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa, capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie, albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline pentru uns 750 g bucăţi mai groase de...
Read more »

Torta real

O reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g pişcoturi 250 g prune uscate, fără sâmburi, neafumate 3 ceşti apă rece 250 g zahăr câteva picături esenţă portocale 1 lingură coniac 4 gălbenuşuri 4 ceşti lapte...
Read more »

Unt cu leurdă

Unt cu leurdă
Se toacă 1 le­gătură leurdă şi se pa­sează cu mixerul împreu­nă cu 1-2 linguri muştar, 2 linguri miez de nucă şi 3-4 linguri ulei de rapiţă. Se înglobează 150 g unt moale, sare şi piper. Se serveşte cu pâine inte­grală. Poftă bună!
Read more »

Cremă delicioasă de dovleac

Cremă delicioasă de dovleac
O reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt, ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine prajite in unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 8 linguri apă 2 linguriţe sare 3 linguri unt 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt 1/2 ceaşcă cu partea albă a prazului tăiat mărunt...
Read more »

Cocktail Arawak Cream

Cocktail Arawak Cream
O reteta simpla de Cocktail Arawak Cream din: rom brun, cream sherry, frisca lichida si angostura amaruie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Cream Sherry 3 cl frisca lichida 1 strop de Angostura amaruie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele in mixer cu o lingura de gheata zdrobita, la viteza redusa. Se serveste...
Read more »

Salată de porumb cu maioneză

O reteta de salata de porumb cu maioneza din: porumb de lapte, rosii, ulei, lamaie, oua, mustar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb de lapte 6 roşii 5 linguriţe ulei 1 lămâie mică 2 ouă 2 linguriţe muştar 2 inimi de salată verde sare şi piper, după gust Mod de...
Read more »

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt
O reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie, cimbru, unt si sare de mare. Ingrediente: 8 cepe rosii medii cimbru proaspat unt sare de mare Mod de preparare: Se curata primul strat de foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea drept...
Read more »

Muşchi de porc in vin roşu

Muşchi de porc in vin roşu
O reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2 linguriţe...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu