marți, 30 octombrie 2012

Retete de Revelion #14


Retete de Revelion:

Tiramisu cu coacăze roşii

Tiramisu_cu_coacaze_rosii.png
O reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei, lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două...
Read more »

Patru salate pentru masa de Pasti

RestauranteDeLux_Salate_41.jpg [auto]
Patru salate pentru masa de Pasti:   Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot   O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau...
Read more »

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

Friptura_de_porc_cu_lamâie_si_seminte_de_fenicul
O reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 2 lin­guri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1 linguri­ţă coajă rasă de la...
Read more »

Frappe cu iaurt

Frappe_cu_iaurt
O reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la...
Read more »

Muschiulet de miel in unt

Muschiulet_de_miel_in_unt
O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g unt 1 legatura...
Read more »

Fasole verde cu marar

Fasole_verde_cu_marar.png
O reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de...
Read more »

Rondele de hering cu spanac

Rondele_de_hering_cu_spanac.png
O reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge, naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200 g...
Read more »

Pizza cu praz şi nuci

Pizza_cu_praz_si_nuci.png
O reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g...
Read more »

Friptură cu ceapă

ceapa3.jpg
O reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina, unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250 g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de preparare:...
Read more »

Varza vieneza

Varza_vieneza.png
O reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita, usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie...
Read more »

Polenta cu legume

Polenta_cu_legume.png
O reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli,  parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală,...
Read more »

Ştrudel cu mere si scortisoara

Strudel_cu_mere.png
O reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra. Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g...
Read more »

Miel condimentat

Miel_condimentat
O reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa, usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume, melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară...
Read more »

Retete pentru masa de Paşti

Retete_cu_carne_de_miel.jpg
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta   O reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici,...
Read more »

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Drob_cu_ou_din_carne_de_miel_curcan_sau_vitel
O reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3 linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel tocată...
Read more »

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muschi_de_porc_umplut_cu_gorgonzola
O reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără...
Read more »

Miel pe pat de legume asortate

Miel_pe_pat_de_legume_asortate
O reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1...
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu brânză

Rulada_de_curcan_umpluta_cu_brânza
O reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat...
Read more »

Drob de miel pane

Drob_de_miel_pane
O reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina, pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou pentru...
Read more »

Cocktail Tangora

Cocktail_Tangora
O reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl champagne   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.    
Read more »

Opt deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase5.jpg [auto]
Va prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan   O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr...
Read more »

Friptură de iepure cu măsline

Friptura_de_iepure_cu_masline
O reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure (piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roşu, dacă e...
Read more »

Bors de miel pentru masa de Paşti

Bors_de_miel_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă...
Read more »

Frappe de banane si lapte de cocos

Frappe_de_banane_si_lapte_de_cocos
O reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas...
Read more »

Drob de miel cu ou

Drob_de_miel_cu_ou
O reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba. Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru măcinat 3 cepe albe  ...
Read more »

Cocktail Sea Of Love

Cocktail_Sea_Of_Love
O reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi turam...
Read more »

Coroniţă din carne de pui şi legume

Coronita_din_carne_de_pui_si_legume
O reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper...
Read more »

Retete de post: Salata cu crutoane

Salata_cu_crutoane
O reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel. Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 200 g paine neagra...
Read more »

Tartă aperitiv cu brânză

Tarta_aperitiv_cu_brânza
O reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat:  225 ml apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă Pentru umplutură:  100 g brânză mascarpone 150 g...
Read more »

Mieluşei cu marţipan

Mielusei_cu_martipan
O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g...
Read more »

Macrou cu legume

Macrou_cu_legume.png
O reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei...
Read more »

Ciorba de miel

Ciorba_de_miel
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu...
Read more »

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

Iepurasi_din_aluat_pufos_de_cozonac
O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar...
Read more »

Salata cu muschi de vita

Salata_cu_muschi_de_vita.png
O reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata, branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri de oţet balsamic 1/2...
Read more »

Cum se prepara tort cu fructe (video)

Cum_se_prepara_tort_cu_fructe.jpg
O reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4 medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed...
Read more »

Retete de post: Supa de praz si cartofi

Supa_de_praz_si_cartofi
O reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare   Mod de preparare:...
Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

Cotlete_de_miel_cu_piure_de_mazăre_şi_mentă
O reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod...
Read more »

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna_cotta_cu_jeleu_de_portocale
O reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400 ml suc de portocale proaspat...
Read more »

Roastbeef clasic cu sos remoulade

Roastbeef_clasic_cu_sos_remoulade
O reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare, piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel, maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1...
Read more »

Cocktail Frou Frou

Cocktail_Frou_Frou
O reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt champagne   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu gheata in shaker,...
Read more »

Cum se prepara miel si couscous (video)

Cum_se_prepara_miel_si_couscous.jpg
O reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil   Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »

Rulada cu carne de miel si spanac

Rulada_cu_carne_de_miel_si_spanac
O reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac, cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Salată de cartofi roşii

Salată_de_cartofi_roşii
O reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper, ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză proaspătă 500 grame de cartofi noi 500...
Read more »

Tartă de primăvară

Tarta_de_primavara
O reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval, verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen. Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura...
Read more »

Ciorba de pui cu legume si paste

Ciorba_de_pui_cu_legume
O reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăci­nă de pătrunjel o jumătate de ră­dăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de...
Read more »

Cocktail Gold Fever

Cocktail_Gold_Fever
O reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux, bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie   Mod de preparare: Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o...
Read more »

Salata de spanac

Salata_de_spanac
O reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare piper rosii cherry 1 lime pentru decor   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de...
Read more »

Friptura de miel cu hribi

Friptura_de_miel_cu_hribi
O reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o lingurita patrunjel tocat 3...
Read more »

Cinci salate pentru masa de Pasti

RestauranteDeLux_Salate_42.jpg [auto]
Cinci salate pentru masa de Pasti:   Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate   O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4...
Read more »

Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac_cu_nuca_si_rahat
O reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de...
Read more »

Fripturi pentru masa de Paşti

Friptura_de_ied_cu_rozmarin_si_cartofi-100x1001.jpg [auto]
Fripturi pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi   O reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de...
Read more »

Coaste de porc cu varza rosie cu mere

Coaste_de_porc_cu_varza_rosie_cu_mere
O reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post, varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o lingurita de piper negru...
Read more »

Noua deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase6.jpg [auto]
Va prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie   O reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în...
Read more »

Cartofi noi copţi în ulei de trufe

Cartofi_noi_copti_în_ulei_de_trufe
O reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi, ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se curăţa...
Read more »

Cocktail 2000

Cocktail_2000
O reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta sampanie bucati de agrise   Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie....
Read more »

Pască cu cremă de brânză dulce

Pasca_cu_crema_de_brânza_dulce
O reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui...
Read more »

Rulada de curcan cu prune si sos de migdale

Rulada_de_curcan_cu_prune_si_sos_de_migdale
O reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20 prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru,...
Read more »

Meniu pentru masa de Paşti

Ciorba_de_miel-100x1001.jpg [auto]
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel   O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente:...
Read more »

Ruladă de miel cu verdeţuri

Rulada_de_miel_cu_verdeturi
O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet un cubuleţ unt 200 g...
Read more »

Frappe de vanilie cu sirop de migdale

Frappe_de_vanilie_cu_sirop_de_migdale
O reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior...
Read more »

Curcan umplut cu stafide

Curcan_umplut_cu_stafide
O reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta...
Read more »

Cocktail Strawberry Mimosa

Cocktail_Strawberry_Mimosa
O reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3 cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa de cocktail si decoram cu capsuni.    
Read more »

Cotlet de miel cu linte şi salată feta

Cotlet_de_miel_cu_linte_şi_salată_feta
O reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun...
Read more »

Drob de pui cu masline verzi

Drob_de_pui_cu_masline_verzi
O reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de...
Read more »

Retete de post: Orez cu ardei si mazare

Orez_cu_ardei_si_mazare
O reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare, ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1 lingurita...
Read more »

Pască cu smântână

Pasca_cu_smântâna
O reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare   Mod de preparare: Pui o...
Read more »

Ciorbă de perişoare a la grec

Ciorbă_de_perişoare_a_la_grec
O reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras...
Read more »

Piure de spanac

Piure_de_spanac
O reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare. Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi usturoiul se...
Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşti

Drob_de_miel_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la...
Read more »

Retete de post: Conopidă picantă

Conopida_picanta
O reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida...
Read more »

Miel umplut pentru masa de Paşti

Miel_umplut_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel, oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde 2 catei de...
Read more »

Zece deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase7.jpg [auto]
Va prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si crema   O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar...
Read more »

Pastrav cu garnitura de cartofi

Pastrav_cu_garnitura_de_cartofi
O reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii, cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de unt şi se presară sare şi...
Read more »

Tocana de ied

Tocana_de_ied
O reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3 legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare piper  ...
Read more »

Salata de radicchio, rucola si grana padano

Salata_de_radicchio_rucola_si_grana_padano
O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de masline   Mod de preparare: Se spalăfrunzele de radicchio şi de rucola. Se stropesc cu...
Read more »

Aperitive cu carne de miel

Aperitive_cu_carne_de_miel
O reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata preparat smantana   Mod de preparare: Faci...
Read more »

Bors de peste

Bors_de_peste
O reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite...
Read more »

Granita cu afine, lime si Cointreau

Granita_cu_afine_lime_si_Cointreau
O retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar. Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5 linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar   Mod...
Read more »

Pasca de branza

Pasca_de_branza
O reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust) o lingura de...
Read more »

Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac_cu_nuca_si_rahat
O reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua, zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide. Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de lapte caldut...
Read more »

Prăjitură cu sos de căpşuni

Prajitura_cu_sos_de_capsuni.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente aluat:  500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet pentru tavă Ingrediente...
Read more »

Oua cu maioneza si smantana

Oua_cu_maioneza_si_smantana
O reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana, sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente: opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie în...
Read more »

Supa de porc picanta

Supa_picanta1.png
O reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat, pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de...
Read more »

File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi

File_de_somon_la_cuptor_cu_sirop_de_artar_si_usturoi
O reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din: file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper  ...
Read more »

Rosii cu ton

Rosii_cu_ton
O reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet, maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta   Mod de preparare:...
Read more »

Budincă din cartofi si carne tocata

Budinca_din_cartofi_si_carne-tocata.png
O reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1 praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi 200 ml lapte Mod...
Read more »

Bruschete cu vinete şi mentă

Bruschete_cu_vinete_şi_mentă
O reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline, otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper   Mod de preparare: Încălzeşte o...
Read more »

Granita de pepene verde şi mentă

Granita_de_pepene_verde_si_menta
O reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi congelează-le....
Read more »

Tarte cu ansoa

Tarte_cu_ansoa.png
O reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper...
Read more »

Prajitura cu caise si frisca

Prajitura_cu_caise.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca, gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise, scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină 30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de cacao o lingurita de esenţă de...
Read more »

Bărcute de andive cu vinete

Barcute_de_andive_cu_vinete.png
O reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod...
Read more »

Aperitive pentru masa de Paşti

Aperitive.jpg
Masa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru dimineata de Paşte   O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de...
Read more »

Miel cu verdeata si legume

Miel_cu_verdeata_si_legume
O reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu. Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei...
Read more »

Salata cu peste prajit

Salata_cu_peste_prajit
O reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa, usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de us­turoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline sare  ...
Read more »

Miel invelit in prosciutto la cuptor

Miel_invelit_in_prosciutto_la_cuptor
O reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel, spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii uscate tocate 200 grame prosciutto   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge...
Read more »

Ragout de pui

Ragout_de_pui
O reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mere 1 lingura zeama de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa...
Read more »

Coaste de miel cu miere

Coaste_de_miel_cu_miere
O reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de...
Read more »

Sase salate pentru masa de Pasti

RestauranteDeLux_Salate_43.jpg [auto]
Va prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola si grana padano   O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei...
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşte

Stufat_de_miel_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legă­turi de ceapă verde 10 legături de ustu­roi verde o cană mare de borş o lingură de paste de tomate ulei...
Read more »

Pasca cu ciocolata

Pasca_cu_ciocolata
O reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu