marți, 9 octombrie 2012

Retete usoare #6


Retete usoare:

Salată de mazare

Salată de mazare
O reteta simpla de salata de mazare din: mazare uscata, smantana, ou, praz, apa, laptuci si unt. Ingrediente: 300 g mazăre uscata boabe 100 g smântână 1 ou 50 g praz 1 l apă 3 lăptuci 40 g unt Mod de preparare: Intr-un litru de apă se fierb mazărea, prazul şi lăptucile, trei sferturi...
Read more »

Chifteluţe fierbinţi

O reteta de chiftelute fierbinti din: muschi de vita, maduva, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 g măduvă 50 g unt 5 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se toacă împreună carnea şi măduva, sc sărează, sc piperează şi...
Read more »

Cocktail Grand Royal

Cocktail Grand Royal
O reteta simpla de Cocktail grand Royal din: dry gin, sirop de grenadine, zeama de lamaie si ou. Ingrediente: 4 cl dry gin 1,5 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 ou   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de sampanie...
Read more »

Vitel cu dovlecei si ceapa verde

Vitel cu dovlecei si ceapa verde
  O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion, marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare smântână Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se călească în...
Read more »

Fricase

Fricase
O reteta cu specific bolivian de fricase din: spate de porc, paine, cartofi, porumb copt, boia galbena, usturoi, piper, chimen si sare. Ingrediente: 1 bucată de mărime mijlocie de spate de porc 2 linguri pâine mărunţită 500 g cartofi 500 g porumb copt 250 g boia galbenă usturoi pisat piper macinat chimen măcinat sare,...
Read more »

Budinca delicioasa

O reteta simpla de budinca delicioasa din: frunze de telina, praz, cartofi, unt, branza, galbenusuri si sare. Ingrediente: 8 frunze de ţelină cu tijă 2 fire praz 4 cartofi 100 g unt 250 g brânză 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: In apă rece cu puţină sare se pun la fiert ţelina, prazul şi...
Read more »

Sarza

Sarza
O reteta cu specific bolivian de sarza din: rosie, ceapa, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 roşie 1 ceapă 1 ardei iute puţină sare Mod de preparare: Ccapa tăiată în fâşii cât mai subţiri se amestecă bine cu roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul tăiat fin şi puţină sare. Sarza            ...
Read more »

Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbir

Salata_de_ananas_cu_sirop_de_ghimbir.jpg
O reteta de post de salata de ananas cu sirop de ghimbir din: miere, apa, ghimbir proaspat, ananas si banane. Ingrediente: o cana de apa 50 grame miere 100 grame de ghimbir proaspat, curatat de coaja un ananas mediu patru banane   Mod de preparare: Intr-o oala pe foc, la temperatura mare, amestecati apa...
Read more »

Cocktail Gin Old Fashion

Cocktail Gin Old Fashion
O reteta simpla de Cocktail GIn Old Fashion din: dry gin, angostura, zahar, sifon, lamaie, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 stropd e Angostura amaruie 1 lingurita de zahar sifon felii de lamaie si portocale 3 cirese   Mod de preparare: Dizolvam zaharul intr-un paharul de whisky, adaugam ginul, Angostura si...
Read more »

Miel provensal

Miel_provensal
O reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50...
Read more »

Prajitura cu mere si zaharina

Prajitura cu mere si zaharina
  O reteta delicioasa de prajitura cu mere, zaharina, smantana, ou si scortisoara. Ingrediente:   150 g mere 1 ou 20 g (1 lingură) smântână 1-2 tablete zaharină scorţişoară după gust Mod de preparare: Cureţi mere­le de coajă şi le razi. Le pui pe foc să se înăbuşe cu o lingură de apă şi puţină...
Read more »

Musaca de dovlecei, cu gris

Musaca de dovlecei, cu gris
  O reteta gustoasa de musaca din: dovlecei, gris, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel, lapte, ulei si condimente. Ingrediente: 2 dovlecei 400 g carne tocată 2 cepe 100 g griş 4 ouă pătrunjel tocat 150 ml lapte ulei condimente Mod de preparare: Tai dovleceii felii subţiri pe lung, con­dimentezi feliile şi le treci prin...
Read more »

File de porc în crustă verde

File de porc în crustă verde
O reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de la o...
Read more »

Reteta zilei: Miel in vin alb

Miel_in_vin_alb.jpg
O reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie...
Read more »

Salată de henringi cu mere

Salată de henringi cu mere
O reteta simpla de salata de heringi cu mere din: heringi afumati, cartofi, ceapa, sfecla rosie, mere, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3   heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Se fierb împreună cartofii şi...
Read more »

Spuma de gris cu sirop de zmeura

Spuma de gris cu sirop de zmeura
  O reteta simpla si gustoasa de spuma de gris cu sirop de zmeura, zahar vanilat si apa. Ingrediente: 1/2 pahar s irop de vişine sau zmeură 3/4 pahar apă 2 linguri griş un vârf de cuţit zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci si­ropul cu apă şi dai la fiert. Când clocoteşte, torni grişul...
Read more »

Steak cu verdeaţă şi ciuperci

Steak cu verdeaţă şi ciuperci
O reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din: patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea soarelui si unt cu verdeata. Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel 250 g de ciuperci 1 legătură de morcovi 1 lingură de unt sare piper 4 bucăţi de carne (a 180 g) 1 lingură...
Read more »

Cocktail Yellow Star

Cocktail Yellow Star
O reteta simpla de Cocktail Yewllow Star din: pernod, creme de bananse, gin, sirop de maracuja, suc de portocale, bucati de banane si cirese. Ingrediente: 2 cl pernod 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 cl sirop de maracuja 8 cl suc de portocale bucati de banane cirese  ...
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza
  O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu branza telemea, smnatana, oua, cascaval, marar, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 6 dovlecei medii 150 g brânză telemea 250 g smântână 5 ouă 100 g caşcaval ras mărar ulei sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi, tai în două dovleceii pe lungime şi,...
Read more »

Kievskaia

Kievskaia
  O reteta gustoasa de kievskaia din: piept de pui, aripi, unt, marar, zeama de lamaie, faina si pesmet. Ingrediente: 1 piept de pui 3 aripi 100 g unt 1 legătură mărar zeama de la 1 lămâie 2 linguri de făină 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Pui aripile să fiarbă 10 minute...
Read more »

Ciulama delicioasă de miel

Ciulama delicioasă de miel
O reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa, morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare tarhon...
Read more »

Cordon bleu din vinete si caşcaval

Cordon bleu din vinete si caşcaval
  O reteta de cordon bleu din vinete, cascaval, jambon, oua, piper si ulei. Ingrediente:  2 vinete (400 g) 200 g  caşcaval 12 felii jambon fiert 2 ouă piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai codiţele vinetelor, le speli şi le tai în 24 de felii subţiri şi rotunde. Caşcavalul îi tai în...
Read more »

Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai
  O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o strecori şi o laşi la răcit, după care...
Read more »

Cocktail Orange Blossom Special

Cocktail Orange Blossom Special
O reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de...
Read more »

Prajitura cu 2 creme

Prajitura cu 2 creme
  O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de  zahăr 6 gălbenuşuri 6 linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de zahăr Mod...
Read more »

Pulpă de berbec inăbuşită

Pulpă de berbec inăbuşită
O reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar...
Read more »

Salata de rosii si iaurt

Salata de rosii si iaurt
  O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel, mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu muştarul, pătrunjelul spălat şi fin...
Read more »

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă
Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului...
Read more »

Curcan cu portocală si anghinare

Curcan cu portocală si anghinare
O reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată...
Read more »

Prajitura cu branza si piersici

Prajitura cu branza si piersici
  O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de copt pentru tavă Ingrediente...
Read more »

Cocktail New Orleans

Cocktail New Orleans
O reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2 lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Retete de post: Salata de morcovi si stafide

Retete de post: Salata de morcovi si stafide
O reteta de post delicioasa de salata de morcovi si stafide din: morcovi, stafide, ananas, patrunjel verde, lapte de cocos, tumeric, miere, zeama de portocale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi medii 100 grame stafide 100 grame ananas o lingura de patrunjel verde, tocat doua linguri lapte de cocos 1/4 lingurita...
Read more »

Mantii

Mantii
O reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie data prin masina...
Read more »

Humintas – Sufleu de porumb I

Humintas – Sufleu de porumb I
O reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou, cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie. Ingrediente: 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi 1 ou 1 bucată caş proaspăt 4 linguri grăsime 1 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguriţe anason 1 linguriţă rasă sare 1 ceaşcă zahăr 1 lingură boia...
Read more »

Salata de branza

Salata de branza
  O reteta deliciasa de salata de branza, piept de pui, masline negre, salata verde, rosii, ridichi, castraveti, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telemea 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măs­line sare piper...
Read more »

Chiftele din peşte afumat

Chiftele din peşte afumat
O reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte afumat 1 pahar ulei de soia 3 cepe 3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ou 1...
Read more »

Clătite cu stafide

O reteta delicioasa de clatite cu stafide din: faina alba, zahar pudra, oua, lapte, stafide, rom, unt, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 100 g zahăr pudră 6 ouă 1  l lapte 200 g stafide 2 linguriţe rom 200 g unt drojdie de bere sare Mod de preparare: Se fierb...
Read more »

Galuste de aur

Galuste de aur
  O reteta gustoasa de galuste din: faina, unt, zahar, galbenusuri, rom, coja rasa de lamaie, sare, drojdie, zahar vanilat, lapte, nuca si marmelada. Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 linguriţă rom coaja rasă de la o lămâie un vârf de linguriţă sare 20 g drojdie 130...
Read more »

Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese
  O reteta delicioasa de prajitura cu cirese, faina, zahar, lapte, oua, sare si unt. Ingrediente: 150 g cireşe 80 g făină 80 g zahăr + 2 linguri 20 cl lapte 2 ouă un praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Ungi cu unt un vas care merge la cuptor, în...
Read more »

Frigărui gustoase de pui

Frigărui gustoase de pui
O reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic, salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 350 g pui (copane şi piept) 1 legătură mică de arpagic 1 rămurică de salvie 1 rămurică de rozmarin 1 legătură de...
Read more »

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)
O reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura...
Read more »

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)
O reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din: calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb. Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb   Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi...
Read more »

Chec cu ciocolata si vin

Chec cu ciocolata si vin
  O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao 125 ml vin...
Read more »

Budinca de visine

Budinca de visine
  O reteta delicioasa de budinca de visine, unt, oua, zahar, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 500 g vişine 150 g unt 6 ouă 150 g zahăr 1 ceaşcă pesmet 1 linguriţă de scorţişoară pesmet pentru tapetat Mod de preparare: Cureţi vişinile de sâmburi, le pre­sari cu o lingură de zahăr, le laşi să stea...
Read more »

Placinta cu foi

Placinta cu foi
  O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici. Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 7-800 g brânză de vaci proaspătă 12-15 tablete îndulcitor (nu zaharină) 100 g stafide 4 ouă 4 linguri ulei coajă de la o lămâie sare piersici   Mod de preparare:...
Read more »

Cocktail Martini Medium

Cocktail Martini Medium
O reteta simple de Cocktail Martini Medium din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in paharul de mixare, turnam continutul in cupa de cocktail si adaugam o coaja...
Read more »

Legume umplute pe pat de varza

Legume umplute pe pat de varza
  O reteta delicioasa de legume umplute, carne tocata, orez, sare, piper, castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată la alegere 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez sare piper 1 castravete 1 dovlecel 1 ardei gras 1 roşie 1/2 capaţână de varză ulei 2 roşii pentru capac Mod...
Read more »

Prăjitură fină cu zmeură

Prăjitură fină cu zmeură
  O reteta delicioasa de prajitura fina cu zmeura, faina, margarina, zahar, oua, sare, nuca de cocos si zahar pudra. Ingrediente:  300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 ouă sare 400 g cocos 400 g zmeură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina, zahărul, margarina şi 300 g cocos, adaugi sarea....
Read more »

Alivenci cu mure

Alivenci cu mure
  O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 branză 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri făină 4 lin­guri mălai unt făină pen­tru tapetat tava 3-4 linguri dulceaţă de mure 1-2 linguri nucă de...
Read more »

Lagua de porumb

Lagua de porumb
O reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita, porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina, ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 ceaşcă porumb mărunţit 1 morcov 1 nap 1 cană boabe de mazăre pătrunjel tocat frunze de ţelină...
Read more »

Ciorba de burtă (ranga ranga)

Ciorba de burtă (ranga ranga)
O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza   Mod...
Read more »

Aji de burtă

O reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez, cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi, chimen, piper, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 cană orez 4 cartofi 1 ceşcuţă mazăre 3 cepe 1 foaie dafin ulei 2 linguri boia galbenă măcinată...
Read more »

Cocktail Noddy

Cocktail Noddy
O reteta simpla de Cocktail Noddy din: gin, bourbon si pernod. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl Bourbon 1 cl Pernod   Mod de preparare: Ingredientele se pun in shaker, se mixeaza bine, apoi se toarna in paharul de cocktail.
Read more »

Miel cu rozmarin şi miere

Miel cu rozmarin şi miere
O reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o pulpa de...
Read more »

Reţete de Paşte

Reţete de Paşte
Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL...
Read more »

Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie

Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie
O reteta simpla si delicioasa de pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie  din: pulpe superiaore de pui, cartofi, ulei de masline, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: pulpe superioare de pui- 8 bucati pentru 4 persoane 3-4 cartofi de marime medie ulei de masline frunze de salvie sare piper...
Read more »

Cocktail Gin Daquiri

Cocktail Gin Daquiri
O reteta simpla de Cocktail Gin Daquiri din: dry gin, zeama de lamaie si maraschino. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 cl Maraschino   Mod de preparare: Mixam bine ginul cu gheata, suc de fructe si cu lichior in shaker, apoi turnam bautura printr-o strecuratoare de bar in paharul...
Read more »

Perişoare de miel cu sos de lamaie

Perişoare de miel cu sos de lamaie
O reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 1...
Read more »

Supa de visine cu galuste de gris

Supa de visine cu galuste de gris
  O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar, scortisoara, faina, lapte dulce, sare si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg vişine spălate şi curăţate de sâmburi 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoara 1,5 I apă 2 linguri făină Ingrediente găluşte: 250 ml lapte dulce 2 linguri zahăr un praf de sare 3...
Read more »

Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)

Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)
O reteta video despre cum se prepara ciuperci umplute pane din: ciouperci, kaizer, oua, cascaval, pesmet, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: ciuperci kaizer oua cascaval pesmet ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Astazi gatim ciuperci umplute pane. Ceapa, kaizerul si ciupercile trebuiesc curatate si taiate marunt, apoi calite intr-o tigaie cu putin...
Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

Ciorbă de miel delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică...
Read more »

Crap sarbesc la tavă

Crap sarbesc la tavă
  O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1...
Read more »

Plachie de crap cu vin roşu

Plachie de crap cu vin roşu
  O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin...
Read more »

Tocana siciliana

Tocana siciliana
  O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1 legătură...
Read more »

Cartofi umpluti in varza

Cartofi umpluti in varza
  O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2 verze mari Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă....
Read more »

Drob de miel delicios

Drob de miel delicios
O reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel, ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel ceapa, oua verdeata prapur de miel   Mod de preparare: Speli bine organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat, căleşti ceapa,...
Read more »

Clatite cu mere coapte

Clatite_cu_mere_coapte.jpg
  Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare, lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,  pui mărul copt...
Read more »

Placinta cu nuci si gem de caise

Placinta cu nuci si gem de caise
  O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua. Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g...
Read more »

Tartă cu miel şi fenicul

Tartă cu miel şi fenicul
O reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare piper pentru umplutură: 600 g...
Read more »

Sos de pui cu smantana

Sos_de_pui_cu_smantana.jpg
O reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana, unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin     Mod de preparare: Speli car­nea, o pui la fiert, bucăţile să...
Read more »

Miel cu orez si migdale

Miel cu orez si migdale
O reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300 g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3 catei de...
Read more »

Aperitiv cu legume

Aperitiv cu legume
  O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără...
Read more »

Drob la pahar

Drob la pahar
O reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) sare piper   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat....
Read more »

Drob cu măruntaie si branză de oaie

Drob cu măruntaie si branză de oaie
O reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet, ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi  de pasăre 10 ouă 150 ml ulei 150 g brânză de...
Read more »

Retete de post: Salata de portocale si fenicul

Retete de post: Salata de portocale si fenicul
O reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50 grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust   Mod de preparare: Curatati...
Read more »

Mancarica de oua

Mancarica de oua
  O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei, usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3 ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi morcovul, le căleşti în puţin ulei,...
Read more »

Cocktail Martini Sweet

Cocktail Martini Sweet
O reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in paharul de cocktail, apoi...
Read more »

Peste cu sos de ceapa

Peste cu sos de ceapa
O reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin, rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti. Separat...
Read more »

Tartă de pui cu mazare

Tartă de pui cu mazare
O reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 2 morcovi 300 g...
Read more »

Budinca cu nuci si carne de vita

Budinca cu nuci si carne de vita
  O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte, ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare. Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80...
Read more »

Salată de cartofi cu roşii si ardei gras

O reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi, rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă...
Read more »

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune
  O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1 iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1 cană...
Read more »

Friptură cu sos barbecue

Friptură cu sos barbecue
O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă,...
Read more »

Sufleu de coacaze

Sufleu de coacaze
  O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri. Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare: Fierbi fruc­tele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă împreună cu puţin zahăr...
Read more »

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)
O reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din: piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala   Mod de preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu...
Read more »

Sufleu de legume

Sufleu de legume
  O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g smântână Mod de...
Read more »

Salată albă

O reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci, smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2 pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă bine...
Read more »

Ostropel delicios de pui

Ostropel delicios de pui
  O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa, faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet. Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu, verde, după gust) 1...
Read more »

Olympia Cocktail

Olympia Cocktail
O reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie, sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail. Adaugam cirese,
Read more »

Ţelină cu ciuperci si ceapă

Ţelină cu ciuperci si ceapă
  O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi...
Read more »

Mancare de cartofi cu branză

Mancare de cartofi cu branză
O reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa, branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se prăjesc în untură bine încinsă....
Read more »

Branză in pergament

O reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu. Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o linguriţă cu unt şi...
Read more »

Cotlet cu ciuperci si mazare

Cotlet cu ciuperci si mazare
  O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de preparare: Cu o zi îna­inte de preparare,...
Read more »

Supă de grau cu carne de vacă

O reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca, grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1 farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură pătrunjel 1...
Read more »

Pulpa de vită cu sos de hrean

Pulpa de vită cu sos de hrean
O reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc...
Read more »

Pateu de miel

Pateu de miel
O reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper...
Read more »

Sote de morcovi cu piept de pui

Sote de morcovi cu piept de pui
O reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina. Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina mica Mod de preparare: Pieptul...
Read more »

Ciorba mexicana

Ciorba mexicana
O reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare...
Read more »

Cocktail Empire

Cocktail Empire
O reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac, apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese   Mod de preparare: Se toarna ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca bine. Se toarna in paharul de...
Read more »

Cum se prepara Crema de broccoli (video)

Cum se prepara Crema de broccoli (video)
O reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri. Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume struguri   Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu