luni, 15 octombrie 2012

Retete magice #70


Retete magice:

Limonada de busuioc si menta

Limonada de busuioc si menta
O reteta simpla de limonada de busuioc si menta din: lamai, portocala, frunze de busuioc, frunze de menta, miere si apa plata. Ingrediente: 2 lamai o portocala o lingura de frunze de busuioc o lingura de frunze de menta miere dupa gust 1 litru de apa plata   Mod de preparare: Se stoarce zeama...
Read more »

Salata thailandeza de pui si taitei

Salata thailandeza de pui si taitei
O reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui, taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde...
Read more »

Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat

Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat
O reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon afumat sare piper   Mod de preparare: Spanacul se decongelează la temperatura camerei,...
Read more »

Tartar de somon

Tartar de somon
O reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce, ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g de somon proaspăt 200 g de somon afumat 100 ml de smântână dulce 1 ceapă roşie 1 legătură de mărar 1 lămâie 2 linguri de ulei de măsline sare...
Read more »

Sosul Pesto

Sosul Pesto
O reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de branza de peccorino 20 g seminte de pin...
Read more »

Rulada cu verdeturi

Rulada cu verdeturi
O reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 100 g şuncă de Praga 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 2 ouă 50 g caşcaval ulei sare   Mod de preparare: Prepară o omletă...
Read more »

Reteta zilei: Pulpe lemongrass

Reteta zilei: Pulpe lemongrass
O reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper negru boabe 500 g...
Read more »

Pui cu fasole verde în sos de migdale

Pui cu fasole verde în sos de migdale
O reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale, ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 ceapă 1...
Read more »

Buzunare cu brânză si roşii

Buzunare cu brânză si roşii
O reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe, branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat 25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată un pic de ulei 2...
Read more »

Pui cu umplutura crocanta

Pui cu umplutura crocanta
O reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet, smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles, zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare. Ingrediente: 1  pui întreg 3  linguri cu orez 2  cepe 4  linguri cu pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau...
Read more »

Bucăţi de pui satay

Bucăţi de pui satay
O reteta delicioasa de bucati de pui satay din: cioconele de pui si pulpe, coaja si suc de lime, lemongrass, ghimbir, unt de arahide, curcuma, chimin, lapte de cocos, coriandru, ulei si sos dulce de cilii. Ingrediente: 6 ciocănele de pui şi 6 pulpe, fără piele coaja rasă şi sucul de la 1 lime...
Read more »

Fasole asortată cu bacon şi crutoane

Fasole asortată cu bacon şi crutoane
O reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g faso­le fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de usturoi 4 felii pâine veche de-o zi...
Read more »

Cocktail Punci Aztec

Cocktail Punci Aztec
O reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o felie de ananas   Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar pentru bauturi...
Read more »

Reteta zilei: Pui impachetat

Reteta zilei: Pui impachetat
O reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta, ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui,...
Read more »

Salată de fasole verde cu cartofi noi

Salată de fasole verde cu cartofi noi
O reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare, fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru, piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 1 lingură...
Read more »

Supa Minestrone cu fasole si paste scoici

Supa Minestrone cu fasole si paste scoici
O reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov, conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper, bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii, boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g...
Read more »

Pulpe umplute

Pulpe umplute
O reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei, ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar brun, vin rosu sec si sos de soia. Ingrediente: 4 pulpe 250 g ficăţei 50 g ciuperci 5 păstăi de mazăre 1 morcov mic 1 lingură cu unt 1 ou 10 castane...
Read more »

Chiftelute cu fasole verde si feta

Chiftelute cu fasole verde si feta
O reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente: 600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano uscat 3 lin­guri pesmet 2...
Read more »

Placinta cu smochine

Placinta cu smochine
Se taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai mul­te locuri. Se lasă să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se...
Read more »

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
O reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si ulei de susan. Ingrediente: 600 g file de porc cca 3 cm ghimbir 2 căţei de usturoi 1 lingură miere 6 linguri sos de soia boia...
Read more »

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie
O reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2 linguri ulei 15 g drojdie uscată...
Read more »

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
O reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare...
Read more »

Cotlete de miel in crusta de verdeata

Cotlete de miel in crusta de verdeata
Se taie cuburi  2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1...
Read more »

Clatite din dovlecei cu branza

Clatite din dovlecei cu branza
O reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca, branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături ceapă...
Read more »

Blue Moon Cocktail

Blue Moon Cocktail
O reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi....
Read more »

Focaccia cu ceapă şi măsline

Focaccia cu ceapă şi măsline
O reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri măsline negre fară sâmburi...
Read more »

Piept de pui la grătar

Piept de pui la grătar
O reteta simpla de piept de pui la gratar din: piept de pui, rosii cherry, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g de piept de pui 100 g de roşii cherry 2 morcovi 1 lămâie 1 lingură de  ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se marinează pieptul...
Read more »

Dovlecei verzi umpluti

Dovlecei verzi umpluti
O reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4 linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură...
Read more »

Fripturică de pui

Fripturică de pui
O reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3  piersici spălate şi curăţate de...
Read more »

Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi

Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi
O reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine, rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5 linguri ulei de măsline...
Read more »

Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră

Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră
O reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din: cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2 linguri zahăr 400 ml frişcă   Mod de preparare:...
Read more »

Fileuri de pui cu sos de ciocolată

Fileuri de pui cu sos de ciocolată
O reteta de fileuri de pui cu sos de ciocolata din: piept de pui, fasole verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt, zahar si cacao. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 kg de fasole verde 2  linguri cu zahăr brun 1 lingură cu ghimbir măcinat ulei frunze proaspete...
Read more »

Salată de grapefruit cu fasole

Salată de grapefruit cu fasole
O reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba, branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă 200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1 lămâie 1 grapefruit...
Read more »

Frigarui cu caramel

Frigarui cu caramel
O reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă de zahăr brun 1 lingură cu sos de soia 1  lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2  căţei...
Read more »

Thai-Curry verde cu garnitură de orez

Thai-Curry verde cu garnitură de orez
O reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry, lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa, baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată...
Read more »

Rulouri de cartofi în sos de ciuperci

Rulouri de cartofi în sos de ciuperci
O reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi mari 1  ceapă 200 g ciuperci 2  linguri cu făină 3  linguri cu unt 2 linguri cu smântână...
Read more »

Salată mare de fasole cu costiţă şi ou

Salată mare de fasole cu costiţă şi ou
O reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din: cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă 200 g de fasole verde, curăţată...
Read more »

Reteta zilei: Tocanita mexicana

Reteta zilei: Tocanita mexicana
O reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline, chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g fasole fideluţă 2 linguri cu...
Read more »

Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla

Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla
O reteta delicioasa de Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla din: tofu, ketchup, sos de soia, boia, curry, sare de mare, zahar brun, faina, fulgi de porumb si oua. Ingrediente: 360 g tofu marinată: 80 g ketchup 20 g muştar Dijon 20 g sos de soia 1 praf de boia 1/2 linguriţă...
Read more »

Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume

Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume
O reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui, broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1 ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul...
Read more »

Moristi cu branza

O reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca macinata, gem de caise si caise. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 3 linguri apă rece  1 praf de sare pentru umplutură: 100 g nucă măcinată gem de caise 4-5 caise proaspete   Mod...
Read more »

Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda
O reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1 căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de măsline extravirgin 4...
Read more »

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi
O reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de bere 1 lingură ulei de...
Read more »

Quiche cu dovlecei si branza

Quiche cu dovlecei si branza
O reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina, margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper. Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura: 200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3...
Read more »

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri
O reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr   Mod de...
Read more »

Limonada cu levantica

Limonada cu levantica
Se amestecă 150 ml suc de lămâie cu 300 ml apă, 3 linguri coajă de lămâie rasă, 2 linguriţe flori de levănţică usca­te. Se lasă să se marineze peste noapte. Se fierbe un sirop din 120 g zahăr şi 300 ml apă; se lasă să se răcească. Se strecoară amestecul de lămâie şi se...
Read more »

Ciorba de legume cu bors de casa

Ciorba de legume cu bors de casa
O reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2...
Read more »

Cremă cu ness

Cremă cu ness
O reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere 150 ml cafea 1 praf de sare   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră...
Read more »

Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata

Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata
O reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o lingurita de rozmarin tocat marunt...
Read more »

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă
O reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40...
Read more »

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
O reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 250 g faină albă  50 g unt 1 ou 50 ml apă sare pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g caşcaval...
Read more »

Rulouri aperitiv

Rulouri aperitiv
O reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin   Mod de preparare: Se...
Read more »

Mămăligă cu zacuscă de vară

Mămăligă cu zacuscă de vară
: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1 ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun. Se aşază într-o formă mică de chec (15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace...
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde
O reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8 aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe cu boabe de...
Read more »

Tarta aromata cu caise

Tarta aromata cu caise
O reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale. Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g...
Read more »

Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

Sorbet_de_fragi_si_mere_cu_votca_aromata
O reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie. Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină) pentru decor:...
Read more »

Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci

Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
O reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina, margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella, parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2  ouă...
Read more »

Tarte cu anghinare şi anşoa

Tarte cu anghinare şi anşoa
O reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g cascaval 50 ml smantana 1...
Read more »

Briose cu kaizer

Briose cu kaizer
O reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua, rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare. Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g măsline negre 100...
Read more »

Desert racoros

Desert racoros
O reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50...
Read more »

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt
O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1...
Read more »

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
O reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4  cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi...
Read more »

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici
O reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de...
Read more »

Sorbet de piersici

Sorbet de piersici
O reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou   Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul...
Read more »

Salata cu piept de curcan si porumb

Salata cu piept de curcan si porumb
O reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salata verde 1 ardei gras...
Read more »

Cocktail Seventy Seven

Cocktail Seventy Seven
O reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama de lamaie limonada o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam...
Read more »

Ciuperci cu sos de smantana

Ciuperci cu sos de smantana
O reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa...
Read more »

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac
O reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde...
Read more »

Frigărui de miel cu pesto de mentă

Frigărui de miel cu pesto de mentă
O reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de...
Read more »

Salată de cepe fripte

Salată de cepe fripte
Se taie felii 4 cepe roşii, 3 cepe albe şi 12 cepe franţuzeşti. Toate se ung cu 3 linguri ulei de măsline, cu pensula şi se frig în tigaia-grill pe ambele feţe. Se sărea­ză, se piperează şi se aşază într-un castron, unde se stropesc cu 2 linguri oţet balsamic. Se presară 1 lingură pătrunjel...
Read more »

Galuşte cu caise

Galuşte cu caise
O reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g...
Read more »

Pui în sos picant cu seminte de coriandru

Pui în sos picant cu seminte de coriandru
O reteta  de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin, hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de usturoi 6...
Read more »

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo
O reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi...
Read more »

Ghiveci simplu de legume

Ghiveci simplu de legume
Se taie bucăţi 2 dovlecei; 1 fir de praz se taie ron­dele. Se opăresc 8 roşii, se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi putpase taie cuburi. Se curăţă 300 g fasole verde; 3 morcovi se taie felii. Se decojesc, se spală şi se taie cu­buri 3 cartofi. Legumele se aşază în- tr-o...
Read more »

Rulouri de curcan cu sparanghel

Rulouri de curcan cu sparanghel
O reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Friptură de porc cu conopida

Friptură de porc cu conopida
O reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1 pahar vin alb...
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu coacaze

Reteta zilei: Placinta cu coacaze
O reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze, scortisoara si oua. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g migdale  300 g...
Read more »

Rulouri aromate

Rulouri aromate
O reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti, piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto) 250 ml supă concentrată de legume 4 felii...
Read more »

Doradă cu fructe de mare

Doradă cu fructe de mare
O reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4-5 fire...
Read more »

Sorbet de struguri albi şi smochine

Sorbet_de_struguri_albi_si_smochine.jpg
O reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3 smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză   Mod de preparare: Fierbe apa cu zahărul timp...
Read more »

Ciuperci umplute la gratar

Ciuperci umplute la gratar
O reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 6-7 frunze de busuioc sare...
Read more »

Friptură de gâscă

Friptură de gâscă
O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele...
Read more »

Pere cu Roquefort

Pere cu Roquefort
Se decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor. Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare...
Read more »

Chifteluţe picante la gratar

Chifteluţe picante la gratar
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper   Mod de preparare: Se...
Read more »

Creveti la gratar cu usturoi

Creveti la gratar cu usturoi
O reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare...
Read more »

Bruschete de vara cu telemea

Bruschete de vara cu telemea
O reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii, telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 felii pâine  2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper   Mod de preparare: Roşiile se curăţă de...
Read more »

Aluat pentru Focaccia

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când...
Read more »

Creveţi la grătar

Creveţi la grătar
O reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline  ...
Read more »

Sorbet de căpşuni cu tofu

Sorbet de căpşuni cu tofu
O reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3   linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1...
Read more »

Ardei umpluţi la gratar

Ardei umpluţi la gratar
O reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa, verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2 linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierbe orezul...
Read more »

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere
O reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1 lingură capere mici 2...
Read more »

Platou picant

Platou picant
O reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2...
Read more »

Piept de curcan in stil italian

Piept de curcan in stil italian
O reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de usturoi 1 lingură zeamă...
Read more »

Bruschete de vara

Bruschete de vara
O reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g telemea proaspătă sare piper busuioc oregano   Mod de preparare: Se curăţă roşiile de seminţe şi se...
Read more »

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita
O reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată...
Read more »

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii
O reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de...
Read more »

Pui â la Provence

Pui â la Provence
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 lin­guri ulei de măsline. Se unge puiul...
Read more »

Frigărui de pui cu ardei gras

Frigărui de pui cu ardei gras
O reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1 ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră de maghiran...
Read more »

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
O reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei, cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de ceapa verde 2...
Read more »

Desert racoros cu lamaie

Desert racoros cu lamaie
O reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă   Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu