joi, 4 octombrie 2012

Retete culinare #99


Retete culinare:

Macrou umplut

Macrou umplut
  Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper ulei de masline salata verde   Mod de preparare: Peştele...
Read more »

Supă cu ciuperci

  Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de...
Read more »

Rulada cu ciocolata si banane

Rulada cu ciocolata si banane
  Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie 2 bana­ne mari   Mod de preparare: Amesteci cio­colata cu biscuiţii daţi...
Read more »

Rulouri de foitaj cu kaizer

Rulouri de foitaj cu kaizer
  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză roşie   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la...
Read more »

Tartă cu gem de prune

  Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de nucă   Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 50 (video)

Read more »

Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc

Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
  Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50 g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui   Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe,...
Read more »

Ficat de vitei cu ouă si cartofi

Ficat de vitei cu ouă si cartofi
  Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau telemea sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas...
Read more »

Cremă cu pepene roşu

Cremă cu pepene roşu
  Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată   Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se intro­duce la...
Read more »

Sufle cu sunca si ciuperci

Sufle cu sunca si ciuperci
Ingrediente: 100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă de unt 100 g făină 3-4 lin­guri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte...
Read more »

Broccoli cu şuncă

Broccoli cu şuncă
  Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g şuncă un avo­cado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare piper mărar   Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broc­coli se...
Read more »

Salată chinezească cu tăiţei

Salată chinezească cu tăiţei
  Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii...
Read more »

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
Ingrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă clo­cotită. Fiartă, o treci prin maşină împreună cu pâinea  înmuiată şi bine pre­sată de apă....
Read more »

Clătite cu icre negre si somon afumat

Clătite cu icre negre si somon afumat
  Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper busuioc ulei pentru uns sos de soia   Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce...
Read more »

Salată cu ciuperci şi tarhon

Salată cu ciuperci şi tarhon
  Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie   Mod de preparare: Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de...
Read more »

Ciorba de carnati

Ciorba de carnati
  Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust   Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiar­bă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fier­be apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii...
Read more »

Biscuiţi din cereale

Biscuiţi din cereale
  Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei migdale alune   Mod de preparare: Untul se taie...
Read more »

Bărcuţe de vinete cu chiftele

Bărcuţe de vinete cu chiftele
  Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea...
Read more »

Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata

Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
  Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată topping de ciocolată mentă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu...
Read more »

Pizza cu avocado

Pizza cu avocado
  Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie caşcaval   Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un castronel...
Read more »

Piersici delicioase

Piersici delicioase
  Ingrediente: 6 piersici mari 6 linguri de apă o jumătate de lămâie vanilie 6 linguri de zahăr 100 g pişcoturi   Mod de preparare: Cureţi de coajă şase piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două. Intr-o cratiţă cu gura largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe lingu­ra de supă...
Read more »

Croissant cu somon

Croissant cu somon
  Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 castraveţi verzi 400 g somon afumat feliat un fir de praz salată verde 4 roşii o legătură de mărar un ou sare piper unt pentru tavă iaurt usturoi   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei ca să nu se rupă foaia. Se taie...
Read more »

Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon

Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon
  Ingrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci doua cepe doi ardei capia rosii 4 catei de usturoi 200 ml ulei de masline sare piper un varf de cutit de pudra de scortisoara cimbru legume de sezon   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o...
Read more »

Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş

Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
  Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel mărar iaurt smântână   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă...
Read more »

Şarlotă cu afine şi lămâie

Şarlotă cu afine şi lămâie
  Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr pudră un ou două plicuri cu budincă de vaniliie 5 g gelatină alimentară 700 ml lapte dulce o jumătate de portocală un fir de rozmarin un pliculeţ cu praf de copt sare 100 g afine lămâie   Mod de preparare: Gelatina se pune...
Read more »

Mici de casa

Mici de casa
  Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lin­gură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu...
Read more »

Friptură de vită cu fenicul

Friptură de vită cu fenicul
  Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde 100 ml smântână 100 g unt ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Fileurile de came se pun într-un castron împreună cu...
Read more »

Aripioare crocante

Aripioare crocante
  Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după gust sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine aripioarele, le laşi să se zvânte. într-un castron amesteci margarina, boiaua, sarea, piperul şi usturoiul astfel încât...
Read more »

Sufleu de peste alb

Sufleu de peste alb
  Ingrediente: 1/2 kg salau 300 ml lapte 2 oua faina unt Mod de preparare: Pui la fiert peştele în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl laşi să se răcească în apa în care a fiert, îl cureţi apoi de piele şi oase şi-l treci prin maşina de tocat. Diluezi făina...
Read more »

Carnati cu varza calinta cu ceapa

Carnati cu varza calinta cu ceapa
  Ingrediente: 1 kg varza murata 6 carnati 6 linguri ulei 1 ceapă 1 lingură bulion sare piper boia   Mod de preparare: In funcţie de cât e de sărată varza, o pui la desărat de seara sau doar cu câteva ore înainte. Apoi, o scurgi bine, o tai fideluţă şi o pui la...
Read more »

Must de mere cu scortisoara

Must de mere cu scortisoara
  Ingrediente: opt kg mere două kg zahăr doi litri apă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun într-un vas mare şi se fierb acoperite cu doi litri de apă. Când merele s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se mai fierb cinci minute. Se...
Read more »

Macrou cu salata de linte rosie

Macrou cu salata de linte rosie
  Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3 rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi pastarnac morcov   Mod de preparare: Lintea se pune la inmuiat cu o seara iniante, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin moi....
Read more »

Clătite picante umplute cu ficat

  Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper mă­cinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt)   Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună...
Read more »

Tartă de brânză cu dovlecei

  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g alune mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi smântână   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe timp de...
Read more »

Ficăţei cu legume

Ficăţei cu legume
  Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 300 g mazăre un morcov o jumătate de ţelină 300 g fasole verde doi ardei capia, o ceapă salată verde pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui ceapă verde pentru salată oţet mălai   Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe...
Read more »

Sos de vin alb

Sos de vin alb
Ingrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de pui sau peşte 400 ml smântână grasă   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul...
Read more »

Lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui
  Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar apa 3-4 linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½ pachet de unt 1 lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1...
Read more »

Supă italiană de iarnă

Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate din sâmburi de măsline   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat,...
Read more »

Varza acra cu afumatura si crenvusti

Varza acra cu afumatura si crenvusti
O reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza, ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2 cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura   Mod de preparare: Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară înainte sau...
Read more »

Prăjitură cu pere si stafide

Prăjitură cu pere si stafide
  Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu za­hăr vanilinat scorţişoară 100 g pesmet   Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafi­dele se pun la înmuiat într-un vas cu...
Read more »

Tartă cu rahat şi migdale

  Ingrediente: 5 ouă 75 g zahăr tos miere 375 g făină 200 g unt praf de copt 120 ml lapte pudră de scorţişoară zahăr vanilinat 250 g rahat esenţă de migdale 100 g migdale o lămâie pudră de cuişoare pudră de nucşoară piper negru pudră de ghimbir   Mod de preparare: Se taie...
Read more »

Ficat cu costita si cartofi

Ficat cu costita si cartofi
  Ingrediente: 1/2 kg ficat vită 100 g costiţă afumată 5 linguri unt 1 lingură făină 1 kg cartofi 2 linguri vin câteva fire de pătrunjel zeama de la 1/2 de lămâie 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi înăbuşi în 2...
Read more »

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.   Ingrediente: 6 oua 50 ml lapte 150 g unt 200-300 g ciocolata neagra 200 g zahar 1 lingura esenta rom 1 lingura esenta vanilie cacao inghetata de vanilie topping de...
Read more »

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 2 ardei 1 roşie mai mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia sare Ingrediente găluşte: 500 g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri griş 50 g margarina 2 linguri mărar tocat fin 100 ml smântână sare   Mod de preparare: Tai în opt puiul spălat şi...
Read more »

Bulete de carne – Boulettes a la viande

Bulete de carne – Boulettes a la viande
  Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu puţină nucşoară. Presăraţi făină pe o planşetă pe care veţi forma din amestecul obţinut biluţe rotunde şi nu prea mari. Aveţi grijă să frecaţi bine cu făină mîinile şi lingura...
Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
  Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac   Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu...
Read more »

Salata cu oua si salam

Salata cu oua si salam
  Ingrediente: 5 oua 10 cartofi 3 cepe rosii 300 g salam uscat boia sare piper ulei 1/2 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare şi un capac peste vas. Fierbi şi ouăle tari şi le pui sub apă rece ca să...
Read more »

Galuste de mamaliga cu ciuperci

Galuste de mamaliga cu ciuperci
  Ingrediente:  500 g ciuperci 200 g şuncă 150 g unt 2 linguri făină 4 linguri smântână 2 ouă 1/2 kg mălai 200 g caşcaval 6 linguri ulei 1 pahar cu pesmet sare piper   Mod de preparare: Căleşti în unt ciupercile mărunt tocate. Le laşi până ce scade zeama pe care şi-o lasă...
Read more »

Salata de castraveti murati cu miere

Salata de castraveti murati cu miere
  Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri de ulei piper măcinat mărar verde tocat   Mod de preparare: Castraveţii se ţin în apă câ­teva ore, apoi se curăţă de coajă, se ta­ie felii subţiri şi se pun în straturi în salatieră, cu mărar tocat între ele. Se stro­pesc cu ulei,...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 51 (video)

Read more »

Prăjitură cu smântână

Prăjitură cu smântână
  Ingrediente: 10 linguri de ulei 10 linguri de smântână 10 linguri de zahăr o jumătate de lămâie sare 500 g făină o jumătate de linguriţă de amoniac 200 g gem de caise (sau de măceşe, piersici, porumbe) zahăr pudră   Mod de preparare: Se bate smântână cu telul, se toarnă uleiul treptat, apoi...
Read more »

Ciorba de varza murata cu galuste

Ciorba de varza murata cu galuste
Ingrediente zeama:  2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori...
Read more »

Sos de piper verde

Sos_de_piper_verde.jpg
Ingrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de miel 100 ml smântână grasă   Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le...
Read more »

Parjoale de peşte în sos de ceapă

Parjoale de peşte în sos de ceapă
  Ingrediente: un kg peşte congelat fără oase sare 3 cepe un ou piper măcinat 3 cartofi o jumătate de lămâie două linguri de unt sau o ceaşcă de ulei pesmet boia dulce   Mod de preparare: Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decon­gelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă...
Read more »

Prăjitură cu caise confiate

Prăjitură cu caise confiate
  Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos 4 ouă 275 g făină 350 ml lapte praf de copt cafea instant, un plic cremă de vanilie instant zahăr vanilinat sare o lingură de esenţă de vanilie două linguri de zahăr brun 150 g caise confiate sirop caramel   Mod de preparare: Crema se...
Read more »

Ciorbă cu găluşte de peşte

Ciorbă cu găluşte de peşte
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare piper făină   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,...
Read more »

Chiftele de vinete

Chiftele de vinete
  Ingrediente: 4 vinete mari o ceasca de ulei doua oua 3 linguri faina o ceapa   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt cu un tutit special de lemn. Se pun peste ceapa tocata, sare, faina si cele doua oua batute bine. Se ia cu lingura din amestec...
Read more »

Poale-n brau

Poale-n brau
Ingrediente aluat: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 50 g droj­die proaspătă 1 linguriţă cu sare 100 g margarină Ingrediente umplutură: 1 kg brânză de vaci 200 g zahăr 4-5 ouă 2-3 linguri de griş 1 esenţă vanilie 1 ou pentru uns   Mod de preparare: Torni o căniţă...
Read more »

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
  Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2 căţei de usturoi 100 g fidea cimbru oţet   Mod de preparare: Pui...
Read more »

Inele de calamar cu măsline

Inele de calamar cu măsline
  Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100 ml ulei de masline doua lamai patrunjel pasta de ardei iute sare piper ardei iute   Mod de preparare: Inelele de calamar se dezgheaţă,...
Read more »

Chec cu tuica

Chec cu tuica
  Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1 pahar de ulei 1 linguriţă cacao   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr, adaugi praful de copt, zeama...
Read more »

Sote picant din carne de vita

Sote picant din carne de vita
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui gră­simea şi când s-a încins, adaugi carnea tăiată cuburi împre­ună cu ceapa tăia­tă mărunt, boiaua şi piperul....
Read more »

Sos cremă de ciuperci

Sos cremă de ciuperci
  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le...
Read more »

Săraţele cu alune şi migdale

Săraţele cu alune şi migdale
  Ingrediente: 500 g fă­ină 300 ml apă o lin­gură de ulei de măsli­ne 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi că­ţei de usturoi o lingu­riţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pu­dră de chimen un vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă...
Read more »

Somon delice cu icre negre

Somon delice cu icre negre
  Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi...
Read more »

Ruladă cu alune

Ruladă cu alune
  Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu budincă de vanilie unt fistic   Mod de preparare:...
Read more »

Gutui umplute cu carne

Gutui umplute cu carne
  Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt,...
Read more »

Pilaf cu carne de iepure

Pilaf cu carne de iepure
  Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie smântână   Mod de preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai...
Read more »

Salată de caracatită marinată

Salată de caracatită marinată
  Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper cartofi   Mod de preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb,...
Read more »

Legume cu carpaccio

Legume cu carpaccio
  Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată verde crutoane   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se...
Read more »

Tort cu ciocolată şi caise

Tort cu ciocolată şi caise
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată...
Read more »

Limba cu stafide si masline

Limba cu stafide si masline
  Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri bulion 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pui apă la fiert şi când dă în clocot o torni peste limbă. Arunci această apă şi...
Read more »

Tartă cu măsline

  Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o lingură de za­hăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci doi morcovi 100 g boa­be de porumb 100 g măsline salată verde sare piper ulei legume de sezon   Mod de preparare: Intr-un vas...
Read more »

Broccoli cu ansoa

Broccoli cu ansoa
  Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie apă minerală busuioc uscat sare piper 25 g unt parmezan caşcaval sărat   Mod de preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se pune...
Read more »

Rulouri cu chimen

Rulouri cu chimen
  Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură de mărar sare piper o lingură seminţe de chimen salată verde ulei de măsline roşii   Mod de preparare: Drojdia se pune la înmuiat...
Read more »

Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade

  Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, apoi daţi deoparte şi bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi...
Read more »

Turnuleţe cu peşte

Turnuleţe cu peşte
O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4 cartofi o ţelină o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de măsline pătrunjel roşii castraveţi verzi...
Read more »

Pui cu ardei gras si măsline

Pui cu ardei gras si măsline
  Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1 ceapă 1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper   Mod de preparare: Tai puiul bucăţi şi le căleşti în ulei şi unt. Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, le adaugi peste pui,...
Read more »

Tocăniţă de ficătei cu mărar

  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2 linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei cu boia şi stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai...
Read more »

Cotlete de sfeclă în sos

Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă. Fierbeti bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare. Scoateţi-le din apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă, adăugaţi bucăţile de sfeclă şi...
Read more »

Cocktail Whiskey Sling

Cocktail Whiskey Sling
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După Singapore...
Read more »

Lipie aromată

Lipie aromată
  Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei de măsline unt smîntînă iaurt   Mod de preparare: Făina...
Read more »

Dulceata de piersici si pepene galben

Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente :  600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară până dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă...
Read more »

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

Orez cu sos de mango şi fasole neagră
  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de...
Read more »

Supa Francine

  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o...
Read more »

Melc cu cireşe şi ciocolată

Melc cu cireşe şi ciocolată
  Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră 300 g ci­reşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon pudră de cuişoare   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură de...
Read more »

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g...
Read more »

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele treptat. Trebuie să obţii un aluat mai gros...
Read more »

Minitarte cu ciocolată şi prune

Minitarte cu ciocolată şi prune
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu sare frişcă   Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două...
Read more »

Coasta de porc la cuptor

Coasta de porc la cuptor
  Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa 30 de minu­te. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi...
Read more »

Cartofi scazuti cu costita

Cartofi scazuti cu costita
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,...
Read more »

Crevete în sos alb

Crevete în sos alb
  Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt pătrunjel   Mod de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu...
Read more »

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o felie...
Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

Arancini cu mazăre şi carne
  Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci...
Read more »

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
Ingrediente:  800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume 200 g smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert...
Read more »

Orez cu dovlecei

Orez cu dovlecei
  Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai cratiţa...
Read more »

Pui pe sticla cu condimente

Pui pe sticla cu condimente
Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige pe sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu diferite garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!
Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

Ciorbă de conopidă cu măruntaie
  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...
Read more »

Salată de legume cu sos de muştar

Salată de legume cu sos de muştar
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii....
Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

Muşchi de porc cu sfeclă
  Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu