luni, 1 octombrie 2012

Retete magice #52


Retete magice:

File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete

  Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien capere   Mod de preparare: Fileul de ton roşu se...
Read more »

Jumari cu creier

  Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi...
Read more »

Sarmale afumate

Sarmale afumate
  Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura  ...
Read more »

Minisavarine

Minisavarine
  Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pes­metul şi...
Read more »

Crap cu menta

  Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul...
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne

  Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful...
Read more »

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa,...
Read more »

Cârnăciori calzi a la lyonnaise

  Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime   Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă,...
Read more »

Salată de varză albă cu susan

Salată de varză albă cu susan
  Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar...
Read more »

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci...
Read more »

Barcuţe de dovlecei umpluţi

Barcuţe de dovlecei umpluţi
  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2  lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade....
Read more »

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se...
Read more »

Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă

  Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de smîntînă ameste­cat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească,...
Read more »

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre
  Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de...
Read more »

Brioşe cu dulceaţă de struguri

  Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit)....
Read more »

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

Peşte (păstrav) indopat cu nuci
  Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată...
Read more »

Zacusca de cod

Zacusca de cod
Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite   1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel taiat fin   Mod de preparare: Legumele se inabusa...
Read more »

Salată din multe legume

Salată din multe legume
  Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Mor­covii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată,...
Read more »

File de cod cu telina gratinata

File de cod cu telina gratinata
Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas...
Read more »

Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume

  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin...
Read more »

Escalop din snitel de vitel

Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca...
Read more »

Ficat de porc impanat

Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce...
Read more »

Perisoare cu smantana

Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa...
Read more »

Pulpe de pui gratinate

Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet...
Read more »

Pui umplut

  Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb   Mod de preparare: Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira...
Read more »

Ficat de vitel venetian

Ficat de vitel venetian
Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie   Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii...
Read more »

Pui la cuptor cu legume

Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit in...
Read more »

Crap cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata...
Read more »

Cocktail Rum Fix

Cocktail Rum Fix
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva picături...
Read more »

Pui cu lamaie si cartofi rosi

Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de...
Read more »

Creier cu sos de rosii

Creier cu sos de rosii
Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de...
Read more »

Clopoţel de Craciun

Clopoţel de Craciun
  Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile...
Read more »

File de merlucius cu spanac

File de merlucius cu spanac
Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor...
Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

  Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de...
Read more »

Cocktail Royal Dab

Cocktail Royal Dab
  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt...
Read more »

Gulaş cu carnaţi afumaţi

  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul...
Read more »

Omleta cu ficat de pasare

  Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la...
Read more »

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
  Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare...
Read more »

Escalop de somon cu măcriş

Escalop de somon cu măcriş
  Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper   Mod de preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele...
Read more »

Carnati

Carnati
  Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a...
Read more »

Supă de praz

Supă de praz
Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două lin­guri de ulei de măsline (ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 21(video)

Read more »

Tocana de soia

Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o legatura de marar...
Read more »

Salata cu parmezan si crutoane

Ingrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g crutoane 4 fileuri de ansoa   Mod de preparare: Salata se rupe (se taie) bucati, parmezanul...
Read more »

Retete de post: Cartofi cu sfecla

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in cuptor. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in ulei. Cartofii...
Read more »

Salata de capere

Salata de capere
Ingrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din...
Read more »

Cozonac

Cozonac
Ingrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste...
Read more »

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare   Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza...
Read more »

Retete de post: Cartofi cu varza murata

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute Se adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper...
Read more »

Saleuri crocante

Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia...
Read more »

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt,...
Read more »

Salata cu cascaval, salam si sunca

Salata cu cascaval, salam si sunca
Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1 salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu...
Read more »

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem
  Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar pudra sare   Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi...
Read more »

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se curata si se taie in doua in...
Read more »

Steluţe de ciocolată

Steluţe de ciocolată
  Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte   Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit...
Read more »

Retete de post: Snitel de cartofi si legume

Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca,...
Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert...
Read more »

Cozonac moldovenesc cu nuca

  Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare:...
Read more »

Salata de pasare

  Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul, telina, merele, ardeiul gras,...
Read more »

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
  Ingrediente:  10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa aproimatix 15 min se scot cartofii  si se pun in tava impreuna cu pulpele de pui...
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

  Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2...
Read more »

Risotto cu dovleac si ciuperci

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5 linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa 1,5...
Read more »

Branză Raclette cu cartofi fierţi

Branză Raclette cu cartofi fierţi
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon, cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne slabă (şuncă) 1 legătură arpagic   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală,...
Read more »

Retete de post: Cornulete si ineluse

Retete de post: Cornulete si ineluse
Ingrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja rasa de lamaie 1 g vanilina Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem ,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat. Mod...
Read more »

Ruladă din carne de porc cu oua şi legume

Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare, morcov, gogoşar...
Read more »

Tobă simplă de porc

Tobă simplă de porc
  Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare măruntă   Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se...
Read more »

Sos de oua cu masline

Ingrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga...
Read more »

Supă acră de secară

  Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper   Mod de...
Read more »

Salată de castraveţi cu lamaie

Salată de castraveţi cu lamaie
  Ingrediente:  un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt   Mod de preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele...
Read more »

Mere prăjite

Mere prăjite
  Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt zahăr tos   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când com­poziţia se întăreşte....
Read more »

Pacheţele de varză

  Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei   Mod de preparare: Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele...
Read more »

Cotlete de porc pane cu salată de legume

  Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu un cio­can pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară...
Read more »

Ruladă cu brânză şi stafide

Ruladă cu brânză şi stafide
  Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză de vaci o lămâie 75 g stafide 50 g miez de nucă o jumătate de linguriţă de sare o sticluţă de esenţă de lămâie 30 g drojdie  ...
Read more »

Colac

  Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci   Mod de preparare: In laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi...
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte

  Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă de lămâie două măsline ne­gre (mamut) piper după gust   Mod de preparare: Mai...
Read more »

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de preparare:...
Read more »

Pui de baltă pane

  Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei şi sucul de la o lămâie, şi îi...
Read more »

Heringi marinăreşti

Heringi marinăreşti
Este o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe mici, doi mor­covi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde şi condimente...
Read more »

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

  Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare. Maslinele...
Read more »

Cocktail Rusty Nail

Cocktail Rusty Nail
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie   Se serveşte după cină   Ingrediente: 6/70 cl scotch whisky 4/10 cl Drambuie   Apărut în Statele Unite, în anii ’60, cocktailul Rusty Nail. în traducere literală...
Read more »

Salata verde cu rosii coapte pe gratar

Ingrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere  2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte. Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare. Spalati...
Read more »

Ardeiul iute

Ardeiul iute
Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des folosit,...
Read more »

Biftec cu cartofi copti si verdeata

  Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4 biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura...
Read more »

Tort cu mure

Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa...
Read more »

Tarta dulce cu branza de vaci si menta

Ingrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca...
Read more »

Risotto cu ardei

Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau cascaval ras 1 lingura unt piper negru Mod de preparare: Se coace ardeiul,...
Read more »

Penne cu sos de morcovi

Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute...
Read more »

Retete de post: Varza murata cu masline

  Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa...
Read more »

Legume crude cu sos de sardine

Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza...
Read more »

Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide

Retete de post: Tocana de cartofi cu  ciuperci si sos de stafide
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc apoi se introduc cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina...
Read more »

Spuma de ciocolata alba

Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita. Lasati sa se raceasca,...
Read more »

Salata L’Auvergnate

Ingrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150 ml otet jumatate de mar mare   Mod de preparare: Spalati salata verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau nucile...
Read more »

Portocale sufle

Portocale sufle
  Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă   Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la...
Read more »

Risotto cu dovlecei si lamaie

O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi,...
Read more »

Tochitură Pomana porcului

  Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin   Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la...
Read more »

Cârnaţi în sos de roşii

  Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt sau se dă pe râză­toare. Se încinge untul într-o tigaie şi...
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură

  Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi...
Read more »

Vinete la cuptor cu usturoi si oregano

Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de untdelemn de masline Ingrediente sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper...
Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se adauga usturoiul...
Read more »

Pui cu iaurt şi mentă

Ingrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul de...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu