miercuri, 3 octombrie 2012

Retete magice #55


Retete magice:

Pulpa de miel cu cartofi

Pulpa de miel cu cartofi
  Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absor­bant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu...
Read more »

Anghinare prăjită

Anghinare prăjită
  Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful. Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou. Se prajesc in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde.   Poftă bună!
Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval

Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt 2 carnati 50 g unt 300 g cascaval   Mod de preparare: Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi se...
Read more »

Tarte cu crema şi frişcă

  Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g frişcă 2 foi de gelatină fructe din compot   Mod de preparare: Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul obtinut...
Read more »

Peste cu solzi de cartofi

Peste cu solzi de cartofi
  Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la...
Read more »

Salată de ton cu paste şi maioneză

Salată de ton cu paste şi maioneză
Ingrediente: 2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi...
Read more »

Chiftelute de varza

Chiftelute de varza
Ingrediente: 1 varză nouă 3 mor­covi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar şi pătrunjel făină ulei   Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt, apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele date pe...
Read more »

Salată de orez cu ardei si ton

Salată de orez cu ardei si ton
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline   Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni...
Read more »

Salata de vinete cu ulei si sare

Salata de vinete cu ulei si sare
  Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.   Dupa ce s-au scurs se toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se servesc. Salata de vinete    Pofta buna!
Read more »

Taitei cu pui si legume

O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui tăiat în fâşii subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură ridiche...
Read more »

Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi

Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi
Ingrediente: 500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă verde cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi chifteluţele de carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de...
Read more »

Supa crema de legume cu crutoane

O reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele de...
Read more »

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana
Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa...
Read more »

Varza acra cu costita afumata

O reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei, sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar verde tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si boabe putin ulei 6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se scoate varza murată din...
Read more »

Orez cu conopidă la cuptor

Orez cu conopidă la cuptor
Ingrediente: 300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi sepa­rat fierbi conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti...
Read more »

Punguţe de foitaj cu ciocolată

Punguţe de foitaj cu ciocolată
  Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir   Mod de preparare: Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună...
Read more »

Cocktail Vodka Sling

Cocktail Vodka Sling
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă un ci suc de lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de Cherry Brandy Sangue...
Read more »

Salată de fasole cu brânză

Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri...
Read more »

Creveţi în foitaj – Goong hom sabai

Creveţi în foitaj – Goong hom sabai
  Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o lin­guriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos de soia   Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi piperul alb...
Read more »

Salată cu pui şi brânză Feta

Salată cu pui şi brânză Feta
Ingrediente:  1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata,...
Read more »

Prăjitură cu cremă de rahat

Prăjitură cu cremă de rahat
Ingrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Tai lămâia felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă,...
Read more »

Prăjitură Vassilopita

Prăjitură Vassilopita
Ingrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale...
Read more »

Placinta slovena

Placinta slovena
Ingrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară. Ingrediente...
Read more »

Salata cu spanac, cascaval si sana

Salata cu spanac, cascaval si sana
Ingrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2 ouă   Mod de preparare: Speli salata şi spana­cul şi le rupi bucăţele. Tai felii roşia şi cas­travetele, tai ardeiul fâşii şi...
Read more »

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

Prăjitură cu fulgi de ciocolată
Ingrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe...
Read more »

Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval
  Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4 oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite de busuioc   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu pu­ţină sare. Separat, într-un...
Read more »

Creveti mari pe pat de spanac

Creveti mari pe pat de spanac
  Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper   Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se...
Read more »

Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad

Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad
  preparat specific thailandez   Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până...
Read more »

Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab

O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne de vită două...
Read more »

Fasole verde cu pui şi brânză

O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea 100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet...
Read more »

Pane de varză cu şuncă şi caşcaval

Pane de varză cu şuncă şi caşcaval
Ingrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri pesmet 3-4 ouă sare   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză,...
Read more »

Salată de ridichi cu branza telemea

Salată de ridichi cu branza telemea
Ingrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder pentru jumătate de oră....
Read more »

Salată de morcovi şi avocado

Salată de morcovi şi avocado
  Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie 150 ml suc de por­tocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper   Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafi­dele în apă caldă. Se curăţă morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în...
Read more »

Friptură de vită cu garnitură

Friptură de vită cu garnitură
  Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se...
Read more »

Prajitura cu branza si caise fara aluat

Prajitura cu branza si caise fara aluat
Ingrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1 lingură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli caisele, le pui în apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi...
Read more »

Pui umplut cu ardei copt

Pui umplut cu ardei copt
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin   Mod de preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu...
Read more »

Borş cu perişoare de dovlecel

Borş cu perişoare de dovlecel
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare morcovii...
Read more »

Ciupercute umplute cu cascaval

Ciupercute umplute cu cascaval
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei pentru prajit 2-3 fire patrunjel   Mod de preparare:...
Read more »

Fasole verde cu crochete de cartofi

Fasole verde cu crochete de cartofi
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când...
Read more »

Lasagna delicioasă

Lasagna delicioasă
  Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt 750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de...
Read more »

Ruladă de peşte cu legume

Ruladă de peşte cu legume
  Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le...
Read more »

Cocktail Elixir

Cocktail Elixir
  Pahar: highball Decor: frunză de mentă   Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda   Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake, adăugaţi cele­lalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care se strecoară conţinutul în...
Read more »

Salata cu telemea si ardei iute

Salata cu telemea si ardei iute
Ingrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline ne­gre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui...
Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...
Read more »

Sufleu de mentă

Sufleu de mentă
Ingrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul desfăcut în cele...
Read more »

Sufleu de carne cu maghiran

Sufleu de carne cu maghiran
  Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură griş 1 morcov mic sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2 lin­guri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă...
Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

Ciorbă din Tara Oaşului
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare...
Read more »

Chec cu cireşe

Chec cu cireşe
Ingrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos sare   Mod de preparare: Freci margarina cu...
Read more »

Prăjitură cu cremă de dovleac

Prăjitură cu cremă de dovleac
Ingrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă...
Read more »

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
O reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii,...
Read more »

Rasol de vită cu sos de mărar

Rasol de vită cu sos de mărar
Ingrediente :  600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai...
Read more »

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
O reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 lin­guri...
Read more »

Supă de dovlecei cu lapte

Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe...
Read more »

Tiramisu

Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao   Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile bătute spumă într-un castron până  obţii o cremă omogenă ( crema obţinută este suficientă  pentru un tiramisu cu 2...
Read more »

Tăietei cu şuncă si legume

Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a...
Read more »

Spaghete cu smântână şi peşte

Spaghete cu smântână şi peşte
Ingrediente :   200 g spaghete sau maca­roane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să...
Read more »

Cocktail Milk & Honey Martini

Cocktail Milk & Honey Martini
  Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml lapte   Mod de preparare: Se amestecă puternic toate ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă...
Read more »

Avocado umplut

Avocado umplut
  preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet o lin­gură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi 1/3 de unt...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

Read more »

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)
  preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt 4 ro­şii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de măsline.   Mod...
Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

Dovlecei cu roşii la cuptor
Ingrtediente:  4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri...
Read more »

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi
Ingrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână...
Read more »

Cocktail Ramos Fizz

Cocktail Ramos Fizz
  Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime   Ingrediente: 75 ml gin 10 ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă)   Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă, în...
Read more »

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi
  Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor   Mod de preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb....
Read more »

Galuste de capsuni in sos de cacao

Galuste de capsuni in sos de cacao
Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 lin­guriţă zahăr 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina,...
Read more »

File de şalau in aspic cu legume

File de şalau in aspic cu legume
  Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod de preparare: Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu...
Read more »

Tort cu cremă de iaurt şi vişine

Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)...
Read more »

Spuma de vanilie cu piure de portocale

Spuma de vanilie cu piure de portocale
  Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele...
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă
Ingrediente:  1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bu­căţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi...
Read more »

Recado de adobo

Recado de adobo
  preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frun­ze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lin­gură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare sucul...
Read more »

Snitel de cas

Snitel de cas
Ingrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină,...
Read more »

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

Mâncare de mazăre cu cârnaţi
Ingrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper   Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci....
Read more »

Tort cu 3 creme de brânză si fructe

Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1...
Read more »

Dovleac pane

Dovleac pane
Ingrediente :  1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească...
Read more »

Cocktail Mint Latte

Cocktail Mint Latte
  Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea   Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spu­ma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »

Chifteluţe din pate

Chifteluţe din pate
Ingrediente :  200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat. Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti...
Read more »

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel
  Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în...
Read more »

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate
  Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se...
Read more »

Dovlecei cu sos de lamaie

Dovlecei cu sos de lamaie
Ingrediente:  3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

Read more »

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

Cialada cu fructe şi cremă Chantily
  Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon   Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se ames­tecă...
Read more »

Tartă cu ton şi spanac

Ingrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc sare   Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii...
Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Ciolan de porc in aspic cu muraturi
  Ingrediente: un ciolan de porc afumat  45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune...
Read more »

Pui cu orez si conopida

Pui cu orez si conopida
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust....
Read more »

Cocktail Fruit Frappe

Cocktail Fruit Frappe
  Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de lime şi una de portocală.
Read more »

Musaca de dovlecei cu vinete

Musaca de dovlecei cu vinete
Ingrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei...
Read more »

Roşii umplute cu brânză la cuptor

Roşii umplute cu brânză la cuptor
Ingrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina...
Read more »

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie
Ingrediente :  2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră 1...
Read more »

Obleti prajiti cu salata verde

Obleti prajiti cu salata verde
Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi...
Read more »

Apfeltorte (Tort de mere)

Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul şi laptele,...
Read more »

Tartă cu sardine

Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g droj­die 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi...
Read more »

Tartine cu pastă de măsline

Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci   Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta...
Read more »

Pui aromat la cuptor

Pui aromat la cuptor
Ingrediente:  1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l...
Read more »

Supă de dovlecel cu mărar

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina...
Read more »

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă
Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi...
Read more »

Salată de legume cu mujdei

Salată de legume cu mujdei
  Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 cas­traveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare,...
Read more »

Supă – cremă de legume cu frigănele

Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi...
Read more »

Tocana de legume cu ciocanele de pui

Tocana de legume cu ciocanele de pui
Ingrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul felii, iar...
Read more »

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...
Read more »

Desert cu prune şi fulgi de orez

Desert cu prune şi fulgi de orez
Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se  înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu