miercuri, 3 octombrie 2012

Retete simple #58


Retete simple:

Mancare de gogosari copti cu soia

Mancare de gogosari copti cu soia
Ingrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi...
Read more »

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă
Ingrediente:  1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb 4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi...
Read more »

Cocktail Tequila Sunrise

Cocktail Tequila Sunrise
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în anii ’50, contribuind...
Read more »

Minuturi din paste şi carne

Minuturi din paste şi carne
  Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi smântână   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)
Read more »

Gaufre cu cremă de cafea

Gaufre cu cremă de cafea
  Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de ghimbir pudră de cuişoare unt   Mod de preparare: O portocală...
Read more »

Legume în sos dulce-acrişor

Legume în sos dulce-acrişor
  Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper oregano ulei   Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se...
Read more »

Peşte cu parmezan şi vinete

Peşte cu parmezan şi vinete
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g parmezan   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei...
Read more »

Salata de radacinoase cu ghimbir

Salata de radacinoase cu ghimbir
  Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le tai felii sau...
Read more »

Spuma de mere cu frisca

Spuma de mere cu frisca
Ingrediente:  4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui...
Read more »

Plăcinta cu carne de viţel şi legume

Plăcinta cu carne de viţel şi legume
  Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi...
Read more »

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi...
Read more »

Budincă de ciuperci

Budincă de ciuperci
Ingrediente :  500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în  puţin ulei. Topeşti apoi margarina,...
Read more »

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci
  Ingrediente :  1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe...
Read more »

Brioşă cu şunca şi praz

Brioşă cu şunca şi praz
Ingrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper boabe   Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci...
Read more »

Fursecuri cu cascaval si iaurt

Fursecuri cu cascaval si iaurt
  Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaş­că iaurt 1 ou 50 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul, gălbe­nuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi să se odih­nească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o foaie...
Read more »

Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa, oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După ce a...
Read more »

Covrigei cu ciocolată

Covrigei cu ciocolată
  Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g ciocolată neagră mentă   Mod de preparare: un castron...
Read more »

Cocktail Sweet Martini

Cocktail Sweet Martini
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu   Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din...
Read more »

Cozonac alsacian

Cozonac alsacian
  Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească şi apoi...
Read more »

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină  4 linguri făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce...
Read more »

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale
  Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală   Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de portocală 50 ml rom   Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbe­nuşuri 4 linguri zeamă de porto­cale 200 g zahăr şi puţină coajă...
Read more »

Ciuperci în cuiburi de cartofi

Ciuperci în cuiburi de cartofi
Ingrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă cu ulei. Cureţi apoi ciuper­cile, 4 le păstrezi întregi, iar pe celelalte le tai mărunt şi...
Read more »

Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

Ingrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 mor­cov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul tocat...
Read more »

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii
  Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciu­perci 1 ceaşcă orez 1 lingură bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia Darling....
Read more »

Carne cu telina la cuptor

  Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1 legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti  telina, o tai felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi...
Read more »

Colţunaşi cu spanac

Colţunaşi cu spanac
Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească. Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti...
Read more »

Budincă de dovleac cu brânză si marar

Ingrediente :   500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150 g făină 100 g smân­tână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti...
Read more »

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta
Ingrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din nou la fiert, cu altă...
Read more »

Pateuri umplute cu soia

Pateuri umplute cu soia
  Ingrediente :  1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule 100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de  roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri Vegeta piper   Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă de apă, timp de...
Read more »

Tocanita cu ardei copti si masline

  Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline   Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa,...
Read more »

Castraveţi umpluţi cu mazăre

Ingrediente :  10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai...
Read more »

Piftie de cartofi

Piftie de cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat   Mod de preparare:  Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar...
Read more »

Tort de biscuiti cu crema de cacao

  Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom   Mod de preparare: Baţi mai întâi praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă...
Read more »

Tocana de ficat de pasare

Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel  vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să fiarbă încă...
Read more »

Crochete din sfeclă şi peşte

Crochete din sfeclă şi peşte
Ingrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legă­tură verdeaţă 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi apoi crochete pe...
Read more »

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le...
Read more »

Pastrav cu sos de unt si verdeata

Pastrav cu sos de unt si verdeata
  Ingrediente :  1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt încins. Când...
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă
Ingrediente:  500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte pentru frişcă   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi...
Read more »

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos

Ingrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în...
Read more »

Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure

  Ingrediente:  125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi 100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g...
Read more »

Salată de ton cu mazăre

Salată de ton cu mazăre
  Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din conservă   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare,...
Read more »

Pizza cu pui

Pizza cu pui
Ingrediente aluat:  150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa   Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2 linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras   Mod de preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2...
Read more »

Prajitura cu mere umplute

Prajitura cu mere umplute
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină  pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină,...
Read more »

Carne de porc cu cuscus

Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi...
Read more »

Tocanita de ciuperci cu usturoi

Ingrediente :  2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrun­jel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciu­percile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui...
Read more »

Salata de pastarnac

Salata de pastarnac
Ingrediente: 500 g păstârnac 4-5 lin­guri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust   Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstâr­nacul într-o...
Read more »

Ciuperci cu arpacasi

Ciuperci cu arpacasi
Ingrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă. Adaugi...
Read more »

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu legume
  Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt muştar   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se cură­ţă codiţele şi...
Read more »

Pui in sos de iaurt

Pui in sos de iaurt
Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui   Mod de prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi...
Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi...
Read more »

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Salata de cartofi cu sos de cartofi
  Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri muştar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet....
Read more »

Legume cu peşte şi sos de soia

Legume cu peşte şi sos de soia
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci 300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi două felii de ananas crevete   Mod de preparare: Fileurile de peşte...
Read more »

Tortellini cu sos de ciuperci

  Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri....
Read more »

Tartă de biscuiţi cu struguri

Ingrediente: 400 g biscuiţi sim­pli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită, zahărul şi scorţişoara....
Read more »

Cocktail Tintoretto

Cocktail Tintoretto
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau sec   Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 41 (video)

Read more »

Mâncare de dovleac si telină

  Ingrediente:  700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi...
Read more »

Cartofi cu costita si smantana

Cartofi cu costita si smantana
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după gust pătrunjel   costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai...
Read more »

Varza cu smantana si cascaval

Ingrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt  Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi...
Read more »

Prajitura speciala cu nuca

Prajitura speciala cu nuca
  Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g zahăr făină cât cuprinde o lin­guriţă amoniac Pentru cremă: 800 g smântână 3 cani nuci măcinate o cană de zahăr esenţa de rom   Mod de preparare: Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în...
Read more »

Cocktail Tiziano

Cocktail Tiziano
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/3 suc de struguri roşii 2/3 vin spumos clasic sau sec Printre cocktailurile Sparkling, Tiziano reprezintă toamna prin folosirea strugurilor. Dacă...
Read more »

Crevete pane cu sos iute

Crevete pane cu sos iute
  Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de bicarbonat 50 g muguri de soia 25 g seminţe de susan sare piper oregano ulei de măsline o lămâie   Mod de preparare: Crevetele se spală şi...
Read more »

Mâncărică de morcovi cu smântână

Mâncărică de morcovi cu smântână
  Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1 lingură făină 1 lin­guriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i înăbuşi în ulei cu puţină apă. Laşi să fiarbă înăbuşit pe foc mic, dar adaugi din...
Read more »

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala
  Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşul spumă cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile unul câte unul. încorporezi apoi făina pe jumătate, după care pui praful de copt stins...
Read more »

Bulete cu legume şi boia

Bulete cu legume şi boia
  Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml lapte bătut 4 lin­guri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de zahăr tos doi ardeii graşi un praf de boia iute piper salată verde iaurt de băut   Mod de preparare: lntr-un...
Read more »

Salată de vară cu cartofi

Salată de vară cu cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă sărată şi când sunt gata îi tai rondele. Cureţi ceapa, ardeii şi castravetele, tai ceapa mărunt, ardeii...
Read more »

Broccoli cu roşii gratinate

Broccoli cu roşii gratinate
  Ingrediente:  500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1 legă­tură pătrunjel condiment cu gust de legume   Mod de preparare: Fierbi apă cu sare şi când clo­coteşte adaugi broccoli desfăcut în bucăţele şi laşi acoperit la...
Read more »

Inghetata de piersici

Inghetata de piersici
Ingrediente:  600 g pier­sici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi   Mod de preparare: Cureţi pier­sicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu vin şi le laşi deo­parte. După 3-4 ore scurgi zea­ma...
Read more »

Cupe de pepene galben cu fructe

Cupe de pepene galben cu fructe
Ingrediente: 4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2 struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă   Mod de preparare: Tai pe­penii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe. Cureţi...
Read more »

Salata cu pui prajit si masline

  Ingrediente: 1 piept de pui măsline negre 1 salată verde potri­vită 3-4 roşii 2-3 castraveţi 1 fir ceapă verde 1 ardei gras mare brânză feta (sau altă telemea, dar să fie bine scursă) 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea felii ca pentru şniţele şi le prăjeşti. Cureţi şi speli legumele, apoi...
Read more »

Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins

Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
  Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare   Mod de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul...
Read more »

Ardei grasi cu branza si sunca

Ingrediente : 4 ardei graşi 200 g brânză proas­pătă 200 g şuncă presată 100 g smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza proaspătă şi o...
Read more »

Salată de pui cu avocado si muguri de pin

Salată de pui cu avocado si muguri de pin
  Ingrediente: două piepturi de pui două bucăţi de avocado o salată verde 100 g măsline verzi 50 g muguri de pin mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline două limete muştar iaurt   Mod de preparare: Piepturile dej pui se spală, se lasă puţin deoparte să se scurgă, se ung c;u ulei şi...
Read more »

Trigoane cu cremă şi curmale

  Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping de căpşuni ciocolată albă căpşuni   Mod de preparare: Gelatina se...
Read more »

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe
Ingrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise (piersici, prune, struguri)   Mod de preparare: Baţi albu­şurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 42 (video)

Read more »

Salată ţărănească de vinete

Salată ţărănească de vinete
  Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele cu sare, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le cureţi apoi de coajă şi le pui să se scurgă...
Read more »

Ficat cu costita

  Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o...
Read more »

Patison umplut

Patison umplut
  Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1 lingură bulion   Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu...
Read more »

Mancare de varza alba cu carne de vita

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment universal de legume   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în...
Read more »

Specialitate cu vinete si ardei gras

Specialitate cu vinete si ardei gras
  Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legă­tură pătrunjel mărar   Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi în fâşii...
Read more »

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

  Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afu­mată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1 ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi bamele, le...
Read more »

Salata de vinete cu nuca

Salata de vinete cu nuca
Ingrediente :  5 vinete 100 g nu­că 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce vinetele se înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi...
Read more »

Prăjitură cu prune şi frişcă

Prăjitură cu prune şi frişcă
Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de închegat)   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi albuşurile...
Read more »

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Peste rasol cu frunze de sfecla alba
Ingrediente:  2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături ceapă verde sare piper borş ulei   Mod de preparare: Speli toate verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat...
Read more »

Ciorba de gaina cu taietei

Ciorba de gaina cu taietei
  Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline   Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se...
Read more »

Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant

Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
  Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper pătrunjel eventual, busuioc   Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un...
Read more »

Sărmăluţă din varză acră

Sărmăluţă din varză acră
  Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu...
Read more »

Papă de porodici

Papă de porodici
  Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1 ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai fideluţă ardeiul curăţat şi spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi roşiile curăţate...
Read more »

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde grasa cu soia si rosii
Ingrediente :  1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4 cepe 4 lin­guri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu uleiul, margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare...
Read more »

Supa de pui cu usturoi

Supa de pui cu usturoi
O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 gră­unţe de usturoi (depinde de mărime) 3-4 ro­şii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe ambele...
Read more »

Paste de orez cu legume si brânză

  Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1 dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai ardeii fideluţădovlecelul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi legumele tăiate, le laşi să se...
Read more »

Ciorbă de potroace de pasare

Ciorbă de potroace de pasare
  Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean sare   Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă...
Read more »

Pilaf cu hrişcă

Pilaf cu hrişcă
  Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1 ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Speli hrisca si o lasi la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute. Cureti toate legumele, le speli, le tai rondele sau cubulete si le calesti in...
Read more »

Salata de varza rosie cu crenvusti

Ingrediente : 1 varză roşie 2-3 crenvurşti sare oţet pi­per după gust 4 lin­guri ulei   Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o freci cu sare, adaugi uleiul şi potriveşti de oţet şi piper. Tai crenvurştii feliuţe, îi prăjeşti în ulei după care îi adaugi în salată şi amesteci.   Poftă bună!
Read more »

Tobă de porc cu ienibahar

  Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de dafin şi sare....
Read more »

Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec...
Read more »

Salata cu masline si oua

Salata cu masline si oua
  Ingrediente: 100 g măsline 5 ouă 1 varză (mică) albă 3 roşii 3 cepe 2 castraveţi 2 ar­dei graşi 2 morcovi sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o freci cu sare şi o laşi să se înmoaie. Speli roşiile, cureţi ceapa, ardeii, castraveţii şi mor­covii, apoi tai...
Read more »

Prăjitură cu pâine şi prune

Prăjitură cu pâine şi prune
  Ingrediente:  500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii pâine neagră 1/2 lin­guriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână   Mod de preparare: Fierbi jumătate de cană de zahăr cu apă şi când siropul s-a legat adaugi prunele fără...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu